Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Wegtransport

Nieuw veiligheidssysteem om fietsers en voetgangers te beschermen

T2022_78515

3 juni 2022 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Volvo Trucks introduceert nu een nieuw veiligheidssysteem om andere weggebruikers te detecteren die de dode hoek aan beide zijden van de vrachtwagen binnenrijden.

In drukke verkeerssituaties is het zelfs voor de meest ervaren chauffeurs moeilijk om alles rond de vrachtwagen te zien. Om stress-situaties voor de chauffeur te vermijden, biedt Volvo Trucks zijn nieuwe veiligheidssysteem aan. Met behulp van een dubbele radar aan elke kant van de vrachtwagen detecteert het systeem andere weggebruikers, zoals fietsers, die de risicozone betreden.

“Een ongeval is snel gebeurd. Ons uitgebreide ongevallenonderzoek is gebaseerd op tientallen jaren van onderzoek naar reële situaties. Dit nieuwe veiligheidssysteem helpt de bestuurder om mogelijke aanrijdingen te voorkomen”, aldus Anna Wrige Berling, Traffic & Product Safety Director bij Volvo Trucks.

Wanneer er zich iemand in de dode hoek bevindt, informeert het systeem, genaamd ‘Side Collision Avoidance Support’, de bestuurder via een rood lampje in de betreffende buitenspiegel. Als de bestuurder via de richtingaanwijzer een verandering van rijstrook aangeeft, begint het rode lampje te knipperen en weerklinkt er een waarschuwingsgeluid aan de kant waar een potentiële aanrijding dreigt. De bestuurder wordt gewaarschuwd en kan de vrachtwagen afremmen, om bijvoorbeeld een fietser door te laten.

“Bij Volvo Trucks streven we op lange termijn naar nul ongevallen en plaatsen we veiligheid centraal in alles wat we doen. Dit nieuwe systeem is opnieuw een voorbeeld van de inspanningen die we leveren om dat doel te bereiken”, besluit Anna Wrige.

Het nieuwe systeem zal vanaf september 2022 wereldwijd verkrijgbaar zijn op de Volvo FH, FM en FMX op diesel, gas of elektriciteit. De Volvo FL- en FE-modellen krijgen het nieuwe veiligheidssysteem in 2023.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Olivia Castelein

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details