Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Nieuwe Cat® M319 graafmachine op wielen biedt dankzij compact front-end-ontwerp en zwenken over de achterkant groot prestatievermogen

Nieuwe Cat® M319 graafmachine op wielen biedt dankzij compact front-end-ontwerp en zwenken over de achterkant groot prestatievermogen

Deze Next Gen graafmachine levert tot 15% meer zwenkkoppel dan oudere modellen, waardoor de klus snel is geklaard. De speciale zwenkpomp biedt consistenter vermogen voor meer efficiëntie en betere mogelijkheden om te multitasken

De M329 stemt met de 128 kW (171 pk) Cat C4.4-motor de prestaties en productie af op de vereisten van het werkterrein en voldoet aan de emissienormen EU Stage V en de Amerikaanse EPA Tier 4 Final. Met functies als Eco-modus om brandstof te besparen bij lichtere toepassingen, verbruikt de graafmachine tot 5% minder brandstof dan oudere modellen, wat op de langere termijn de eigendoms- en bedrijfskosten verlaagt.

Groot prestatievermogen, beperkte zwenking

Door de hoge rijsnelheid van 35 km/u kan deze nieuwe M319 snel van het ene naar het andere werkterrein rijden, zodat deze meer tijd besteedt aan het werk. Dankzij de minimale zwenkstraal over de achterkant van 1900 mm kunnen machinisten graaf-, zwenk- en storttaken op werkterreinen met weinig ruimte voltooien zonder veel naar de zijkanten over te hellen. 

Het bijgewerkte, geavanceerde hydraulische systeem zorgt voor de optimale balans van vermogen en efficiëntie. Tegelijkertijd biedt het de controle die u nodig hebt om nauwkeurig te werken. Voor een grotere flexibiliteit van de machine zijn er aanvullende hydraulische opties toegevoegd. Aannemers kunnen kiezen uit circuits met hoge of middelhoge druk met enkelwerkende of dubbelwerkende drukfunctie. Zo kunnen ze de machineconfiguratie afstemmen op het gebruik van een breed scala aan Cat uitrustingsstukken. 

Of u nu werkt op onverharde of asfaltoppervlakken, de M319 kan een groot aantal projecten aan, van utiliteitswerkzaamheden en algemene graafwerkzaamheden tot het graven van sleuven. De graafmachine beantwoordt aan de behoeften van aannemers voor het productief afronden van projecten in een scala aan werkomgevingen. Hiervoor heeft de machine een standaard koelvermogen voor hoge omgevingstemperaturen tot 50 ˚C (125 ˚F) en koudestartvermogen tot -18 ˚C (0 ˚F). Ook kan de M319 zonder correctie werken op hoogtes tot 3000 m.

Eersteklas comfort

De nieuw ontworpen cabine biedt dankzij de verbeterde efficiëntie en het hogere comfort een eersteklas ervaring voor de machinist. De nieuwe 10 inch (240 mm) monitor met aanraakscherm en draaiknop maakt intuïtieve navigatie door de bedieningselementen van de machine mogelijk. Machinisten kunnen de joystickconfiguratie en vermogensvoorkeuren programmeren, en de nieuwe graafmachine onthoudt specifieke instellingen op basis van de unieke machinist-id. Machinisten kunnen de temperatuur binnen in de cabine op eenvoudige wijze instellen op de ideale waarde met de nieuwe monitor voor comfort de hele dag door.  

De cabine binnengaan en verlaten is nu veel eenvoudiger dankzij een nieuwe opklapbare console links. De M319 is voorzien van geavanceerde viscosedempers die de vibratiefeedback naar de cabine verminderen. De machinist wordt daardoor minder snel moe. De bedieningselementen zijn eenvoudig te bereiken, wat het comfort verhoogt. Daarnaast detecteert de automatische asblokkering wanneer de bedrijfsrem moet worden vergrendeld of ontgrendeld, waardoor de machinist minder acties hoeft uit te voeren.

Er zijn twee cabine-ontwerpen beschikbaar: Deluxe en Premium. Deluxe wordt standaard geleverd met een verwarmde stoel met verstelbare luchtvering. Premium biedt een stoel die wordt verwarmd, geventileerd en automatisch wordt afgesteld.

Verlaagde onderhoudskosten

Het nieuwe ontwerp van de M319 zorgt voor een dubbel zo lange levensduur van het filter, wat de intervallen voor filtervervanging synchroniseert naar 1000 uur. Twee filterstappen voor het filteren van deeltjes uit de diesel zorgen voor een hogere brandstofintegriteit en betrouwbaarheid van de bedrijfstijd van de machine. Het hydraulische systeem biedt ook geavanceerde filterprestaties dankzij anti-aftapventielen. Deze houden de olie schoon tijdens de filtervervanging en hebben een 50% langere levenscyclus van 3000 uur. Alles bij elkaar leiden deze functies tot lagere onderhoudskosten.

De Cat S∙O∙SSM-poorten voor het nemen van vloeistofmonsters, de dagelijkse onderhoudspunten en de motoroliepeilstok zijn allemaal bereikbaar vanaf maaiveldhoogte, wat de onderhoudsefficiëntie sterk verhoogt. Machinisten kunnen op de monitor met aanraakscherm in de cabine eenvoudig de levensduur van het filter en de onderhoudsintervallen in de gaten houden en het onderhoud plannen.

Veiligheid verbeteren

Het inschakelen van de startknopfunctie via de unieke machinist-id op de nieuwe M319 zorgt voor een hoger veiligheidsniveau voor de graafmachine en de machinist. Standaard camera’s voor zicht naar achteren en naar rechts in combinatie met grote cabineruiten met smalle cabinestijlen verbeteren het uitzicht op het werkterrein voor de machinist. Een optioneel systeem dat 360◦ zicht biedt combineert input van meerdere camera’s rondom de machine tot een ongeëvenaard uitzicht op de omgeving voor machinisten. De nieuwe platte motorkap van de graafmachine zorgt eveneens voor beter zicht.

Onderhoudspunten op maaiveldhoogte en een serviceplatform op de bovenverdieping verhogen de veiligheid tijdens het werken met de M319. Een standaard hendel voor hydrauliekvergrendeling scheidt de hydraulische functies en de rijfuncties van elkaar, en een zwenkvergrendeling voorkomt dat de hefarm in beweging komt tijdens het rijden.

Meer informatie over de nieuwe M319 graafmachine op wielen vindt u door contact op te nemen met de lokale Cat dealer of https://www.cat.com te bezoeken. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details