Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Nieuwe Daily: het slimme voertuig dat de business van de klant toekomstbestendig maakt

Nieuwe Daily: het slimme voertuig dat de business van de klant toekomstbestendig maakt

 De nieuwe Daily tilt connectiviteit en samenwerking naar een nieuw niveau met de IVECO Driver Pal en de Amazon Alexa-spraakopdrachten. De nieuwe vocale metgezel stelt de bestuurder in staat om te communiceren met het voertuig en met de bestuurdersgemeenschap via spraakopdrachten, wat een veiligere, stressvrije, comfortabele rijervaring oplevert. 

De state-of-the-art motortechnologie en het nabehandelingssysteem zorgen ervoor dat de volledige Euro 6-D Final en Euro VI-E in reële omstandigheden en voor de levensduur (Conformity Factor =1) vóór de regelgeving worden nageleefd. De geoptimaliseerde 2,3-liter motor levert tot 6% brandstofbesparing en verbetert de veelzijdigheid van de Daily met een koppeltoename tot 15% voor veeleisende toepassingen. 

IVECO presenteerde de nieuwe Daily aan haar dealernetwerk en de internationale pers tijdens een live digitaal evenement gestreamd op haar IVECO Live Channel platform. De nieuwste evolutie van de Daily-familie van lichte bedrijfsvoertuigen slaat een nieuwe weg in en introduceert nieuwe adaptieve en intelligente oplossingen die interactie en samenwerking met de bestuurder en eigenaar naar een nieuw niveau brengen, waardoor het voertuig een echte metgezel wordt in zakelijk succes. 

Thomas Hilse, IVECO Brand President, zei: “Met de nieuwe Daily gaan we naar het volgende niveau. Het biedt een niveau van innovatie zonder equivalent op de markt. Het brengt het beste comfort en veiligheid aan boord, buitengewone flexibiliteit en missiegerichtheid, samen met een aanzienlijke TCO-reductie en een voortdurend groeiende portfolio van IVECO ON-diensten. Voor ons bij IVECO is verbetering een eindeloos proces – wanneer we één doel bereiken, gaan we meteen aan de slag met het volgende. We stoppen nooit.” 

Davide Diana, IVECO Light Business Line Director, verklaarde: “Elke Daily generatie heeft nieuwe normen gesteld, en dit heeft van de Daily ‘een merk binnen het IVECO-merk’ met blijvend succes gemaakt. Tegenwoordig leidt de Daily de Europese chassiscabinesector en, met de Daily 7-ton-versie, het subsegment met hoog laadvermogen. Het is trouw aan zijn duurzaamheidsroeping, het referentiepunt in LCV’s voor alternatieve brandstoffen. De nieuwe Daily betreedt de LCV-markt in een jaar waarin het naar verwachting zal stijgen tot het hoogste niveau in de geschiedenis. De registraties zijn de afgelopen 3 kwartalen voortdurend gegroeid, waarbij IVECO dezelfde trend volgt.” 

De belangrijkste trends in de bedrijfswagenindustrie hebben de nieuwste evolutionaire impuls van de nieuwe Daily aangedreven. Het bouwt voort op zijn kernwaarden: veelzijdigheid, robuustheid, duurzaamheid en prestaties, waardoor het al meer dan 40 jaar een favoriet is in zijn segment. Het introduceert innovatieve, klantgerichte oplossingen die het tot een uiterst adaptief, interactief, collaboratief en geconnecteerd voertuig maken – de meest innovatieve LCV in zijn generatie en de slimme metgezel van de klant. 

De nieuwe Daily anticipeert op de vraag van klanten in een bedrijfswagenindustrie die snel verandert, waarbij de Covid-19-pandemie bestaande trends heeft versterkt en versneld. De last-mile delivery sector heeft een hausse doorgemaakt, omdat consumenten hun afhankelijkheid van e-commerce en bezorgdiensten drastisch hebben vergroot tijdens de jaren 1990. Deze verschuiving in winkelgewoonten zal naar verwachting tot op zekere hoogte permanent zijn met de versoepeling van de beperkingen – met een daaruit voortvloeiende groei van de vraag naar lichte bedrijfsvoertuigen. Connectiviteit is een noodzaak geworden op elk gebied van het dagelijks leven – persoonlijk en professioneel – en voertuigen moeten aan deze eis voldoen. Duurzaamheid en schone lucht hebben nog meer urgentie gekregen, wat heeft geleid tot steeds uitdagendere emissienormen voor voertuigen. Publieke stimulansen ondersteunen de ontwikkeling van nieuwe infrastructuur, met een daaruit voortvloeiend herstel in de bouwsector, wat positief is voor de Daily chassis-cabine, evenals IVECO’s Eurocargo middellange-afstand voertuigen. 

w

AIR-PRO intelligente ophanging: een uniek soepele en comfortabele aandrijving 

De nieuwe Daily introduceert de revolutionaire AIR-PRO pneumatische ophanging, die zich voortdurend aanpast aan de gebruiksconditie om een uniek soepele en veilige rit voor bestuurder en lading te leveren. De exclusieve AIR-PRO Continuous Damping Control (CDC) unit reageert vrijwel direct op wegstoringen en berekent elke 10 milliseconden de ideale druk op elke schokdemper om de beste dynamische reactie te leveren. De lagere trillingen, verminderd met 25%, dragen verder bij aan een uiterst comfortabele rijervaring. 

met de soft-instelling; selecteer Belasting om de hantering en rolregeling in volledige belastingsomstandigheden te optimaliseren; of laat het over aan de zelfaanpas-parameters van het systeem met de instelling Auto. De AIR-PRO-ophanging past zich aan de voertuigbelasting aan, waardoor de rolhoek in bochten met 30% wordt verminderd, waardoor de veiligheid van de bestuurder wordt verbeterd en de belasting wordt beschermd. 

De AIR-PRO-ophanging maakt het laden en lossen eenvoudig en efficiënt en past de hoogte van het chassis van het voertuig in minder dan 10 seconden aan. Een geheugenfunctie zorgt er ook voor dat de uitlijning met de gebruikelijke laadperrons wordt onthouden, waardoor het nog gemakkelijker wordt om het voertuig klaar te maken. 

Het air-pro intelligente systeem is eenvoudig te beheren via een speciale draaischakelaar op het dashboard en nieuwe, intuïtieve TFT-graphics. 

IVECO Driver Pal via Amazon Alexa: de stemgenoot van de bestuurder 

De nieuwe Daily bevat IVECO Driver Pal, de baanbrekende vocale en digitale “driver companion” die de bestuurder in staat stelt om zijn digitale leven aan boord te brengen, te communiceren met hun voertuig en de rijgemeenschap, en toegang te krijgen tot de geconnecteerde diensten van IVECO via spraakopdrachten via Amazon Alexa. 

IVECO Driver Pal biedt twee unieke vaardigheden ontwikkeld met AWS Professional Services en het Alexa Auto team. De eerste, MYIVECO, stelt de bestuurder in staat om de “gezondheidsstatus” van het voertuig te controleren, het navigatiesysteem in te stellen en te beheren, indien nodig hulp te vragen om veiliger te rijden en brandstof te besparen. 

De IVECO Driver Pal tilt de connectiviteit van de Daily naar een nieuw niveau, met eenvoudige toegang tot de IVECO ON geconnecteerde diensten die zijn ontwikkeld om het bedrijf van de klant proactief en effectief te ondersteunen. 

Een tweede unieke vaardigheid, MYCOMMUNITY, brengt de bestuurder in contact met de chauffeursgemeenschap. Ze kunnen advies uitwisselen en om hulp vragen om ongeplande stops en vertragingen te voorkomen met informatie over verkeersopstoppingen en andere verstoringen. Automatische vertaling lost de taalbarrière op. 

Nieuwe handgeschakelde transmissie: comfortabele rijervaring met de beste schakelbaarheid en precisie in zijn klasse. 

De nieuwe Daily introduceert een nieuwe handgeschakelde transmissie met 6 versnellingen die een uitstekende rijervaring biedt met de beste schakelbaarheid in zijn klasse en precisie-betrokkenheid. Dit maakt het een favoriet voor chauffeurs in stedelijke missies, die zullen profiteren van meer comfort tijdens lange dagen achter het stuur. 

De nieuwe transmissie zal ook bijdragen aan een lagere Total Cost of Ownership (TCO). Het is mogelijk geweest om de 2,3-liter motor te koppelen aan dezelfde koppeling als de 3,0-liter motor, waardoor de robuustheid in de zwaarste missies is verbeterd en de duurzaamheid met maximaal 18% is toegenomen. De nieuwe transmissie zal geen olieverversing vereisen, omdat het interval is verlengd tot 350.000 km, wat bijdraagt aan een verdere verlaging van de onderhouds- en reparatiekosten tot 4%. 

Nieuwe “traagschuimstoelen”: past zich aan de bestuurder aan voor ultiem comfort 

De nieuwe Daily beschikt over geheel nieuwe stoelen met centrale pads van het kussen en de rugleuning, en de hoofdsteun in traagschuim – een industrieprimeur voor lichte bedrijfsvoertuigen. Het schuim vormt zich naar het lichaam, verdeelt het gewicht gelijkmatig, waardoor drukpieken met maximaal 30% worden verminderd. Dit resulteert in ultiem comfort en beschermt tegen rugpijn. De zijsecties zijn verdikt met 15 mm schuim met hoge dichtheid om laterale insluiting te verbeteren, wat de veiligheid en de rijervaring verbetert. Langere mensen zullen comfortabeler rijden dankzij het 20 mm langere en 15 mm dikkere voorkussen, wat betere ondersteuning biedt voor hun langere benen. De carter en hendels aan de zitzijde zijn opnieuw ontworpen om het gemakkelijker te maken om in en uit het voertuig te stappen, ideaal voor deur-tot-deur- en pakketbezorgingsmissies waarvoor frequent in- en uitstappen nodig is. 

Unieke motor line-up: prestaties en duurzaamheid voor elke missie 

De nieuwe Daily blijft trouw aan zijn reputatie voor veelzijdigheid met zijn uitgebreide motoropstelling. Het is het enige voertuig met twee motoren die zijn geoptimaliseerd om de beste prestaties te leveren in elke missie. De 2,3-liter F1A met vermogen variërend van 116 pk tot 156 pk (verkrijgbaar in lichte en zware homologatie) en de 3,0-liter F1C met vermogens van 160 pk tot 207 pk. De 2,3-liter F1A-motor onderscheidt zich door zijn brandstofverbruik en levert tot 6% brandstofbesparing in de WLTP-cyclus in vergelijking met het vorige model. De nieuwe handgeschakelde transmissie heeft een koppelverhoging van maximaal 15% mogelijk gemaakt, waardoor de prestaties van de nieuwe Daily in veeleisende toepassingen zijn verbeterd, en de veelzijdigheid ervan voor carrosseriebouw met aftakasvereisten is verbeterd. De nieuwe Daily blijft trouw aan zijn duurzame roeping met de 3,0-liter CNG-motor, die een krachtige en responsieve prestatie levert met een koppel van 136 pk en 350 Nm. 

De nieuwe Daily voldoet aan de Euro 6D Final- en Euro VI-E-normen en bereikt conformiteitsfactor 1 (CF=1) vóór de regelgeving. Dit betekent dat het voldoet aan de emissielimieten in reële 5 omstandigheden en voor de levensduur van het voertuig. Het maakt gebruik van een dubbel SCR-nabehandelingssysteem dat volledig opnieuw is ontworpen om dezelfde ruimtes in te nemen als in de vorige modellen, zodat het geen invloed heeft op het carrosserievermogen van het voertuig, waardoor de legendarische veelzijdigheid van de Daily behouden blijft. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details