Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Nieuwe high reach sloopgraafmachine voldoet aan Europese Stage V emissienorm

Nieuwe high reach sloopgraafmachine voldoet aan Europese Stage V emissienorm

De PC490HRD-11 is de nieuwkomer binnen de high reach sloopgraafmachines van Komatsu. De machine heeft het grootste bereik van de machines van 60 ton en kan met 6 verschillende configuraties werken. Ze brengt een sloopwerktuig van 2 ton tot een hoogte van 32 m, een werktuig van 3,34 ton tot 28 m en een werktuig van 5 ton tot 17,4 m. De nieuwe machine laat de bestuurders toe om, in alle veiligheid en met perfecte beheersing, in maximaal bereik te werken. 

De machine werd ontwikkeld door Komatsu UK (KUK), rekening houdend met de commentaren van de klanten, en wordt vervaardigd in de nabijgelegen fabriek van Newcastle in het noordoosten van Engeland. Ze functioneert als een compleet systeem, praktisch, bijzonder nauwkeurig, heel stabiel en comfortabel. Het bedrijfsgewicht van de PC490HRD-11 ligt tussen 55.200 kg en 73.400 kg. De Komatsu EU Stage V motor levert een vermogen van 270 kW/367 pk bij 1.900 toeren/min, voor een minimale ecologische voetafdruk. De milieuproblematiek krijgt steeds meer aandacht en stadsomgevingen zijn steeds gevoeliger voor emissies. De PC490HRD-11 zorgt ervoor dat de klanten van Komatsu op meer aanbestedingen kunnen intekenen, het bewijs van hun milieubekommernis kunnen leveren en hun investering op lange termijn kunnen rentabiliseren. 

Bijzonder veelzijdig
De nieuwe PC490HRD-11 graafmachine is bijzonder veelzijdig en kan dan ook volgens de behoeften van de werf worden geconfigureerd. Het systeem om van giek te veranderen omvat extra grote snelkoppelingen die toelaten om de tegendruk en de hitte van de olie te beperken, zonder het debiet te verminderen. Het systeem bezit ook hydraulische vergrendelpennen die binnenin de hoofdgiek geïnstalleerd zijn om het risico op schade te verminderen. 

De actieradiusindicator van de PC490HRD-11 vormt een echte troef. De operator kan de machine over 360° gebruiken zonder enig risico voor de veiligheid. Hij toont eveneens de beelden van de camera die als optie op het uiteinde van de graafarm kan worden bevestigd. Komatsu heeft geen moeite gespaard wat de vervoerbaarheid van de PC490HRD-11 betreft. Elk machinedeel is voorzien van grote ankerringen om ze in alle veiligheid op de aanhanger te tillen en vast te maken. De machine is zo compact en licht mogelijk gemaakt, zonder aan stevigheid in te boeten. 

PC490HRD-11

Variabel chassis
Een nieuw variabel chassis is standaard op de graafmachine geïnstalleerd. Het beperkt het gewicht en garandeert een buitengewone stabiliteit ondanks de transportbreedte van minder dan 3 m. Het optionele, hydraulisch variabele chassis versnelt en vergemakkelijkt aanzienlijk de montage van de machine op de werf, met een werkbreedte van bijna 4 m, terwijl de transportbreedte onder de 3 m blijft. Komatsu heeft ook meerdere functies voorzien om de operator meer comfort te bieden. Zo kunnen de ruitenwisser vooraan en de kanteling van de cabine vanuit de joysticks geactiveerd worden zonder de hoofdbedieningen te verlaten. 

Overal in Europa
Stuart Blackham, Design Manager voor de sloopproducten bij Komatsu UK, verklaart: “We zijn heel blij dat een door KUK ontwikkelde en vervaardigde machine zo gewaardeerd wordt en overal in Europa zal worden gebruikt. Bij Komatsu proberen we vooral om de producten te verbeteren en te innoveren, om zo de huidige machineprestaties naar een hoger niveau te tillen. Deze high reach machine toont aan in welke mate de mening van onze klanten en ons eigen vermogen tot vindingrijkheid en innovatie tot een uitzonderlijke machine versmelten.” Simon Saunders, Product Marketing Manager voor de sloopmachines bij Komatsu Europe, vult aan: “Komatsu is trots dat de in Europa verkochte sloopproducten integraal in onze Europese graafmachinefabriek ontwikkeld en vervaardigd worden. Met andere woorden, onze innovaties zijn op de lokale markt geïnspireerd. Iedereen doet zijn best om de operator een buitengewone veelzijdigheid, veiligheid en comfort te bieden.” 

Het nieuwe KOMTRAX telematicasysteem en het aanvullende Komatsu Care™-onderhoudsprogramma optimaliseren de ondersteuning en het beheer van het machinepark, beschermen de machine tegen verkeerd gebruik en garanderen een maximale efficiëntie en werktijd.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details