Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Nieuwe JOSKIN Trans-KTP-24/54 met Hydro-Pendul onderstel 
Trans-KTP 24-54

Nieuwe JOSKIN Trans-KTP-24/54 met Hydro-Pendul onderstel 

JOSKIN voegt een nieuw model toe aan hun gamma dumpers: de Trans-KTP-24/54. Deze nieuwe JOSKIN kipper heeft een bakinhoud van 13 kuub en een maximale toegelaten massa van 24 ton. Hij is standaard uitgerust met een Hydro-Pendul hydraulisch onderstel voor een gegarandeerd rijcomfort en veiligheid op ruw terrein, als ook tijdens het rijden met hoge snelheid op de weg.

De nieuwe Trans-KTP-24/54 kan tot maximaal 24 ton nuttige lading meenemen in de 13 kuub grote bak. Deze bak, die standaard uit Hardox 450 staal is gemaakt, heeft een hoogte van 105 cm en is conisch gebouwd. Tussen de voor- en achterzijde wordt de bak 8 cm breder, wat het lossen vergemakkelijkt. Het chassis van de Trans-KTP-24/54 is 700 mm breed, zodat de dumper met brede banden (max. 666 mm) kan uitgerust worden, zonder de wettelijk toegelaten breedte van 255 cm te overschrijden die vereist wordt in bepaalde werkgebieden. Door het smallere chassis is een bredere draaihoek mogelijk, daarnaast verhogen grotere wielen het rijcomfort.

Hydro-Pendul onderstel, ook voor rijden met hoge snelheid op de weg.

Ook de hydraulisch geveerde dissel draagt bij tot dat verhoogd rijcomfort. In tegenstelling tot oudere modellen, is deze hydraulische vering nu aan de voorkant van de kipper geplaatst. De cilinders zijn niet langer in het chassis geplaatst, maar aan de voorzijde voor een betere toegankelijkheid en zichtbaarheid.

Het trekpunt van de dissel werd op deze nieuwe dumper hoger geplaatst om de bodemvrijheid te vergroten en een betere treklijn te hebben. Door het verhoogde trekpunt is ook de plaatsing van het stuursysteem geoptimaliseerd. De smalle dissel laat korter draaien van de trekker toe, zonder gevaar voor schade aan het stuursysteem.

Hydro-Pendul onderstel

De Trans-KTP-24/54 is standaard uitgerust met een Hydro-Pendul onderstel, dat is ontworpen om rijcomfort op ruw terrein en veiligheid tijdens het rijden met hoge snelheid op de weg te garanderen. Het scharnierpunt van de Hydro-Pendul werd lichtjes verplaatst om de treklijn van de dumper te optimaliseren. De krachtarmen waarmee de assen aan het chassis bevestigd worden zijn voorzien van silent-blocs, zodat onderhoud tot een minimum herleid wordt en smering helemaal niet nodig is. De krachtarmen zijn achter elke as geplaatst om de reactiekracht te vergroten. De hydraulische cilinders van het Hydro-Pendul onder­stel zijn voorzien van onderhoudsvrije industriële gewrichtslagers met een diameter van 50 mm. 

Hydro-Pendul onderstel voor extra veiligheid en comfort.

Voor het lossen van de lading maakt de nieuwe Trans-KTP-24/54 standaard gebruik van het hydraulisch systeem van de trekker. Optioneel kan ook een aftakas-aangedreven hydraulische pomp voorzien worden. Om de pomp te beschermen tegen beschadiging door opgeworpen stenen of de armen van de hefinrichting, is deze geplaats in het chassis, onder de voorkant van de bak. Ook alle hydraulische leidingen zijn opgenomen in het chassis voor een optimale bescherming. De tank van het hydraulisch systeem is verplaatst naar de buitenkant van het chassis en is uitgerust met een kijkglas. De bak van de Trans-KTP-24/54 wordt aan het chassis bevestigd met verbrede kiepscharnieren voor optimale stabiliteit tijdens het lossen. Voor de veiligheid is de kipcilinder uitgerust met een eindschakelaar. De lichten aan de achterzijde van de dumper zijn verplaatst om hun bescherming te garanderen. De JOSKIN kipper is standaard voorzien van nieuw vormgegeven spatborden uit gegalvaniseerd staal, die bevestigd zijn aan de bak. Ook rubberen spatlappen zijn onderdeel van de standaarduitrusting. 

De JOSKIN Trans-KTP-24/54 is meteen verkrijgbaar.      ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details