Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Nieuwe Komatsu intelligente graafmachines

Nieuwe Komatsu intelligente graafmachines

iMC 2.0, het origineel maar dan nog beter

BIA presenteert de nieuwe Komatsu graafmachines PC210LCi-11 en PC290LCi-11 met intelligent Machine Control 2.0. Voortbouwend op het succes van Komatsu’s iconische en baanbrekende iMC machinebesturing, breiden deze nieuwe modellen het gamma verder uit zodat meer klanten de voordelen van de Komatsu intelligente machinebesturing kunnen ervaren. De gloednieuwe iMC 2.0-functies die op deze machines worden geïntroduceerd, zullen nog meer productiviteit, efficiëntie en kostenbesparingen opleveren.

Intelligente machinebesturing wordt alsmaar belangrijker in het grondverzet. Met de introductie van deze nieuwe iMC 2.0-machines bevestigt Komatsu haar leiderschap in deze technologie. De PC210LCi-11 heeft een bedrijfsgewicht van 22.120 tot 23.580 kg en een maximale bakinhoud van 1,65 m³. De brandstofzuinige en uitstootarme EU Stage V Komatsu-motor levert een vermogen van 123 kW / 165 pk bij 2000 tpm. De bedrijfsgewichten van de PC290LCi-11 variëren van 28.950 tot 30.950 kg, met een bakinhoud van 2,02 m³. De EU Stage V Komatsu-motor in deze machine heeft een vermogen van 159 kW / 196 pk bij 2050 tpm.

De nieuwe graafmachines hebben alle standaard veiligheids-, comfort- en onderhoudsfuncties en voordelen waardoor Komatsu-graafmachines absolute bestsellers zijn geworden. Ze beschikken zoals gebruikelijk over een ruime comfortabele cabine met luchtgeveerde verwarmde zetel en een lage geluidsniveau. Voor de veiligheid zorgen onder andere het 4 camera’s tellende KomVision systeem dat de operator een 360° zicht rondom de machine biedt. En het standaard Neutral Detection System vermijdt dat de machine bij het opstarten ongewenste beweging maakt. De nieuwste KOMTRAX-telematica, die bij BIA is geïntegreerd in het SmartFleet platform, laat toe de machines permanent te monitoren qua lokalisatie, gebruiksdata en technische parameters met als doel de return-on-investment verder te optimaliseren.

De PC210LCi-11 heeft een bedrijfsgewicht van 22.120 tot 23.580 kg en een maximale bakinhoud van 1,65 m3. (Beeld: BIA)

 

Intelligent Machine Control 2.0

Komatsu lanceerde iMC reeds in 2013 als eerste volledig in de fabriek geïntegreerde intelligente machinebesturingssysteem. Ondertussen telt het systeem al meer dan 1 miljoen commerciële bedrijfsuren op graafmachines in heel Europa. Hiermee is Komatsu iMC dé marktreferentie die haar kwaliteit, betrouwbaarheid en nauwkeurigheid in de praktijk ruimschoots bewezen heeft.

Uiteraard zijn op de nieuwe PC210LCi-11 en PC290LCi-11 alle gekende standaard iMC-functies zoals Auto Stop Control, Auto Grade Assist en Minimum Distance Control aanwezig. iMC 2.0 voegt daar verschillende nieuwe mogelijkheden aan toe die de machines nog productiever en efficiënter maken en hun gebruiksgemak verhogen. De nieuwe Komatsu Auto Tilt Control maakt het werken met kantelbakken op hellingen en greppels eenvoudiger, beperkt automatisch het ondergraven en optimaliseert de bakvulling. De bak kantelt automatisch naar het ontwerpoppervlak zonder dat de machinist handmatig hoeft in te grijpen.

Met de nieuwe Bucket Angle Hold-functie hoeft de machinist de graafhoek van de bak niet meer handmatig gelijk te houden. Zodra de gewenste hoek is geselecteerd blijft deze namelijk automatisch behouden wanneer de arm naar binnen beweegt. Hierdoor kan er makkelijk en met meer precisie worden afgewerkt. De nieuwe IMU-sensor met Tilt Bucket Integration laat toe om op flexibele wijze verschillende types kantelbakken en uitrustingsstukken volledig in het besturingssysteem van de graafmachine te integreren, waardoor de machine nog efficiënter kan worden ingezet.

De iMC 2.0 monitor is totaal nieuw en beschikt over een grotere geheugencapaciteit en hogere verwerkingssnelheid. Bovendien biedt het compacte design een ongeëvenaarde ergonomie dankzij de intuïtieve smartphone-achtige bediening. Dankzij iMC kunnen de machinisten hun vaardigheidsniveaus echt aanvullen, waardoor ze elke graafbeweging zo productief kunnen uitvoeren. Het is op basis van hun feedback dat de intelligent Machine Control 2.0 werd ontwikkeld met als doel nog grotere productiviteit, efficiëntie en kostenbesparingen. Het originele en beste machinebesturingssysteem is nu nog beter.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details