Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Nieuwe machines Takeuchi 2020

Nieuwe machines Takeuchi 2020

Ook dit jaar lanceert Takeuchi weer een aantal nieuwe machines. In deze GWW brengt de specialist in onder andere grondverzetmachines u alvast op de hoogte van de types die in 2020 in de spotlight staan: de TB370 Two Piece Boom, de TB217R, de TCR50-2, de TB257FR en de TB220e.

Vorig jaar bracht Verhoeven het nieuws al naar buiten dat de eerste 3 serie machine van Takeuchi in productie werd genomen: de TB370. Maar vanaf nu is hij ook echt leverbaar, en dat met monoboom én two piece boom. De 7 tonner is uitgerust met een zeer krachtige dieselmotor (stage V met DPF) en heeft een sterke hydraulische performance. De machine beschikt daarnaast over enorm veel trekkracht op de rupsen. Eigenlijk zijn alle pluspunten van de Takeuchi 2 serie verwerkt in de TB370. Het load-sensing hydraulisch systeem, de kiepcabine, de achteruitrijcamera, het uitgebreide ledpakket en de luchtgeveerde stoel zijn een aantal voorbeelden. Ook de soepele bediening mag niet ontbreken, die is zoals u van alle -2 machines gewend bent: superieur.

Alle pluspunten van de Takeuchi 2 serie zijn verwerkt in de TB370.

 

Het design van de eerste 3 serie machine heeft uiteraard een flinke upgrade gekregen. Ook is het de eerste machine die is voorzien van een touchpanel monitor waarop alle functies nog eenvoudiger en overzichtelijker te bedienen zijn. Een andere nieuwe feature is de uitstaplamp: zodra u het contact uitzet wordt de grond rondom de in- en uitstap van de cabine gedurende 30 seconden verlicht, zodat u altijd ziet waar u uitstapt.

Minigraver TB217R

De TB217R is een nieuwkomer, deze semi-binnendraaier is een upgrade van de TB215R. Vorig jaar kreeg de TB215R al een update, de onderwagen werd toen verlengd om meer stabiliteit te garanderen. Bij de TB217R is de stabiliteit nog verder verhoogd en het graafbereik is vergroot. Dit is bereikt door het toevoegen van contragewicht aan de onder- en achterzijde & het verlengen van de graafarm. Daardoor is deze 1.7 tonner ook beter uitgerust voor het gebruik van zwaardere uitrustingsstukken zoals bijvoorbeeld een kantelkop.

De TB217R is een nieuwkomer, deze semi-binnendraaier is een upgrade van de TB215R.

 

“Dan komen we bij het punt dat deze machine echt uniek maakt in zijn klasse”, klinkt het bij Verhoeven. “Hij is standaard voorzien van 3 hydraulische functies. Hiervan zijn er twee dubbelwerkend ten behoeve van een sloopsorteergrijper of eventueel andere uitrustingsstukken. De derde extra functie wordt gebruikt voor de hydraulische snelwissel.

Rupsdumper TCR50-2

De TRCR50-2 is een nieuwe rupsdumper in het Takeuchi assortiment. Deze machine kunt u inzetten als handige transporteur op moeilijk bereikbare locaties zoals gebieden met een natte ondergrond of bouwprojecten waarbij de bodemdruk niet te hoog mag zijn. De rupsdumper is voorzien van een motor met DPF, SCR (AdBlue) en een DOC. Ook is hij standaard uitgerust met airco, een achteruitrijcamera, rijalarm (bij achteruit rijden), brandstofvulpomp, een uitgebreid ledpakket en het Takeuchi Fleet Management Systeem.

De elektrische TB220e begint ook steeds meer vorm te krijgen.

 

Nog meer nieuws

Er komt ook een nieuwe binnendraaier aan, de TB257FR. Dit is de vervanger van de huidige TB153FR.  Deze wordt verwacht in het vierde kwartaal van 2020. De elektrische TB220e begint ook steeds meer vorm te krijgen. De prototypes draaien al een tijd en zijn nog steeds in ontwikkeling. Over een aantal maanden wordt beslist of de eerste elektrische minigraver van Takeuchi dit jaar nog in productie gaat.

Wilt u graag meer info over de technische specificaties van de TB370 en de TB217R? Kijk op www.takeuchibenelux.com. Heeft u vragen over de andere machines? Aarzel dan niet om ons te contacteren:      

Verhoeven Ninove

Nederwijk Oost 278
9400 Ninove
Tel: +32 (0)54 – 338 111
E-mail: salesninove@verhoevenbv.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details