Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Nieuwe serie rubbertracks voor zware omstandigheden
Onderscheidende eigenschap van de Multiforce BK T91 is de buitengewone en nauwkeurige rijprestatie, zelfs in smalle ruimtes, zonder de goederen of de omgeving in gevaar te brengen.

Nieuwe serie rubbertracks voor zware omstandigheden

De Multiforce BK T91 voor compacte rupsladers en Agriforce BK T71 voor landbouwtractoren, het zijn de voorlopers in de nieuwe serie industriële rubbertracks van de Indiase bandenfabrikant BKT. De beide nieuwelingen passen uitstekend in het brede assortiment van Molcon Interwheels uit Dendermonde.

Molcon Interwheels levert oplossingen voor banden in de agrarische sector, bij on-the-road en off-the-road-toepassingen, in de industrie, havens en voor de vrachtwagensector. De medewerkers beschikken over jarenlange expertise die het bedrijf een stevige positie in de banden- en wielenmarkt heeft opgeleverd. De gekende bandenspecialist biedt keuze uit een vijftal vooraanstaande merken, waarvan BKT niet de minste is. Deze Indiase bandenfabrikant is vanaf 1995 actief en uitgegroeid tot een grote exporteur van een breed programma. Het is een multinational geworden, maar ook nog steeds een familiebedrijf, dat graag sterke banden onderhoud met de wereldwijde partners.

Nieuwe fabriek voor rubberen tracks

BKT heeft de nieuwe serie banden onlangs gepresenteerd in Bhuj, waar hard wordt gewerkt aan een nieuwe fabriek voor de productie van rubberen tracks voor schrankladers en tractoren. In de loop van dit jaar komen daar ook de rubbertracks voor minigravers bij.

De nieuwe fabriek past in het groeibeleid van BKT – afkorting van Balkrishna Tires – dat meer voet aan de grond wil krijgen in de sectoren bouw en landbouw. BKT ontwikkelt deze rubbertracks nu in nauwe samenwerking met de bekende machinemerken, maar uiteindelijk willen ze met Molcon Interwheels als distributeur deze volop gaan leveren in de vervangingsmarkt. 

Tracks (rupsbanden) zijn in de kern een systeem, in plaats van een afzonderlijk artikel zoals banden. Tracks stuwen het voertuig voort via een continue band van loopvlakken, aangedreven door meerdere wielen plus spoorrollen. Hierdoor kunnen ze het gewicht anders verdelen, waardoor rupsbanden geschikter zijn voor bepaalde taken en – zeker voor bouw en landbouw belangrijk – werkzaamheden op moeilijke bodemgesteldheden.

De rubberen tracks hebben een brede, dubbele metalen kern voor grote sterkte en duurzaamheid. Daarnaast zorgen de staalkoorden met hun hoge treksterkte voor een betere dimensionale stabiliteit en uitstekende prestaties in extreme omstandigheden.

Zware omstandigheden weerstaan

De nieuwe serie rubbertracks van BKT is specifiek ontworpen om zware omstandigheden te weerstaan, vooral op lastige oppervlakken zoals agressief asfalt, rotsen, puin en in ruw en modderig terrein, waar grip essentieel is. Het loopvlak is gemaakt van een hoogwaardig mengsel slijtvaste materialen om maximale weerstand te bieden tegen insnijdingen, scheuren en schuren. Tegelijkertijd is veel aandacht uitgegaan naar comfortabele en veilige werkomstandigheden voor machinisten, opdat die minder last ondervinden van vermoeidheid en trillingsproblemen.

De Agriforce BK T71 rubbertracks zijn leverbaar in een vijftal lengtematen: van 6,7 tot 9 meter en de eerste serie had een breedtemaat van 45,7 centimeter. Begin dit jaar werd aansluitend de Multiforce BK T91 gepresenteerd op de Noord-Amerikaanse materieelvakbeurs ConExpo en ook over deze rubbertracks zijn de verwachtingen hoog gespannen.

De nieuwe serie rubbertracks van BKT is specifiek ontworpen om zware terreinomstandigheden te weerstaan.

Tracks met zeer veel grip en tractie

Multiforce BK T91 heeft een agressief, C-vormig loopvlakpatroon met een groot aantal randen, die voor een bijzonder grote grip en veel tractie zorgen op lastige ondergronden. Molcon Interwheels roemt de duurzaamheid. De tracks hebben een brede, dubbele metalen kern voor grote sterkte en duurzaamheid. Daarnaast zorgen de staalkoorden met hoge treksterkte voor een betere dimensionale stabiliteit en uitstekende prestaties in extreme omstandigheden. Mede daardoor bieden ze betere prestaties in vergelijking met traditionele producten, waardoor de downtime en onderhoudskosten door vervanging worden verminderd.

Andere onderscheidende eigenschap van de Multiforce BK T91 is de buitengewone en nauwkeurige rijprestatie, zelfs in smalle ruimtes, zonder de goederen of de omgeving in gevaar te brengen. Met de nieuwe rubbertracks kunnen bestuurders hun werk zelfs onder veeleisende omstandigheden sneller en veiliger uitvoeren, aldus BKT.

De Multiforce BK T91 is vooralsnog verkrijgbaar in vijf (lengte)maten: 450 x 86 x 52, 450 x 86 x 55, 450 x 86 x 56, 450 x 86 x 58, 450 x 86 x 60. Meer maten volgen wanneer de nieuwe fabriek op volle toeren kan draaien. De voor compacte laders bestemde rupsen zijn verkrijgbaar in een enkele breedtemaat van 45 centimeter, met een dikte van 5,1 centimeter en een nok- /profielhoogte van 2,6 centimeter.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details