Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Nieuwe STIHL FSA 200 accubosmaaier
De accubosmaaier STIHL FSA 200 is een perfect uitgebalanceerde machine, standaard uitgerust met het antivibratiesysteem dat de druk op de gewrichten en spieren van de gebruiker beperkt. Hij is dan ook ideaal voor lange werkuren.

Nieuwe STIHL FSA 200 accubosmaaier

Met de accubosmaaier STIHL FSA 200 maak je komaf met hoog gras en struikgewas in geluidsgevoelige omgevingen

Professionals in het tuin- en landschapsonderhoud of gemeentediensten kunnen vanaf nu beroep doen op de nieuwe FSA 200 om hoog gras en struikgewas efficiënt te maaien. De krachtigste accubosmaaier van STIHL hoeft namelijk niet onder te doen voor de benzinemachines in dezelfde klasse en dankzij zijn grote maaicirkel – tot 450 millimeter bij gebruik met een maaidraad – gaat het werk snel vooruit. Bovendien is hij zo stil dat je doorgaans geen gehoorbescherming nodig hebt en is hij dus ook uiterst geschikt voor gebruik in geluidsgevoelige omgevingen. Het toerental van de krachtige EC-motor kan je naar wens in drie stappen aanpassen, rechtstreeks op de ergonomische bedieningshendel. Dat zorgt voor een uitzonderlijk maaivermogen en een hoge energie-efficiëntie. Een gemakkelijk te reinigen luchtfilter houdt de motor koel en helpt zo de levensduur van de machine te verlengen. De machine maakt deel uit van het STIHL AP systeem. Dit systeem werd speciaal ontworpen om aan de behoeften van professionele gebruikers te voldoen en kan daardoor ook bij regen of vochtig weer worden ingezet. Voor de FSA 200 bevelen we de accu AP 500 S aan. Die plaats je in de accuschacht in de behuizing en garandeert zo bovenop de energietoevoer een uitstekende balans. De ergonomische dubbele handgreep en het standaard antivibratiesysteem dragen ook bij aan het werkcomfort bij langdurig gebruik. Ze verminderen immers de druk op de gewrichten en spieren van de gebruiker zodat het hanteren van de machine minder vermoeiend wordt. De bosmaaier is compatibel met verschillende snijgereedschappen, waaronder metalen snijgereedschappen, draadmaaikoppen en maaikoppen met kunststofmessen.

De krachtige accubosmaaier FSA 200 met dubbele handgreep is ideaal voor het trimmen van hoog gras en struikgewas, vooral in geluidsgevoelige omgevingen en op oneffen terrein.

De details in een oogopslag:

  • Krachtig en stil

De STIHL FSA 200 is de krachtigste bosmaaier van het STIHL AP systeem en hoeft niet onder te doen voor de benzinemachines in dezelfde klasse. Hij is uitgerust met een elektronisch gestuurde borstelloze elektromotor (EC) met een indrukwekkend koppel. In combinatie met een grote maaicirkel – tot 450 mm bij gebruik van een maaidraad – laat dit het werk snel vooruitgaan. Bovendien is de machine zo stil dat je hem gemakkelijk kan gebruiken in geluidsgevoelige omgevingen zoals scholen, ziekenhuizen, begraafplaatsen en woonwijken. Afhankelijk van het gebruikte snijgereedschap is het doorgaans ook mogelijk om de hele dag zonder gehoorbescherming te werken.

  • Vermogen perfect afgestemd op de vereisten

De nieuwe accubosmaaier biedt uitzonderlijke maaiprestaties in alle situaties en een optimale energie-efficiëntie voor een bijzonder lange looptijd. Om dit te bereiken, kan je het motortoerental naar wens in drie stappen aanpassen, rechtstreeks op de ergonomische bedieningshendel. Dit betekent dat je het toerental op alle niveaus afzonderlijk en traploos kan instellen. Op het derde niveau regelt de elektronische functiesturing, met gereedschapsherkenning, automatisch de ideale snelheid. Leds geven het huidige geselecteerde niveau aan. Een eenvoudig te reinigen luchtfilter zorgt voor de motorkoeling en dus voor een lange levensduur met een constant hoog vermogen. De nieuwe accubosmaaier is compatibel met een ruime keuze aan snijgereedschappen uit het uitgebreide STIHL assortiment – van metalen snijgereedschappen tot maaikoppen met kunststofmessen of draadmaaikoppen, en niet te vergeten de Upgrade Kit met grassnijblad om in een stedelijke omgeving slingervrij te maaien.

  • Ergonomisch, minder vermoeiend werken

De accubosmaaier is uitgerust met een antivibratiesysteem om trillingen aan de handgrepen te verminderen en de druk op de gewrichten en spieren van de gebruiker te verlichten om comfortabeler en minder vermoeiend te kunnen werken. De helling en positie van de as kunnen zonder gereedschap worden aangepast aan de behoeften van de gebruiker. De FSA 200 wordt bovendien standaard geleverd met een gewatteerde dubbele schoudergordel voor een optimale gewichtsverdeling.

  • Modulair en veelzijdig accusysteem

De bosmaaier haalt zijn energie uit een krachtige lithium-ion-accu van 36 V van het STIHL AP systeem. Dit systeem werd speciaal voor professionele gebruikers ontworpen en kan daardoor ook bij moeilijke weersomstandigheden worden ingezet, zoals regen of vochtig weer. Het omvat naast de bosmaaier meer dan 30 andere machines voor de meest uiteenlopende toepassingen. Er zijn ook accu’s en ruggedragen accu’s met verschillende energieniveaus en diverse laders. Alle accu’s van dit systeem zijn compatibel met de STIHL FSA 200. We bevelen de accu AP 500 S aan, die je gewoon in de accuschacht in de behuizing plaatst. De accu staat niet alleen in voor de energievoeding, maar garandeert ook een uitstekende balans. 

  • Betrouwbare laadinfrastructuur voor accuparken

Voor professionele gebruikers is het essentieel dat de accu’s voor hun machines volledig opgeladen zijn wanneer ze aan het werk gaan en dat ze de hele dag door gebruiksklaar zijn. STIHL biedt hiervoor verschillende oplossingen aan: van enkelvoudige en meervoudige laders tot een laadkast en een krachtig power station voor gebruik op plaatsen zonder toegang tot een stroomvoorziening. Bovendien zijn er integratieoplossingen voor mobiel opladen in het voertuig beschikbaar, die voertuiginrichter bott in samenwerking met STIHL ontwikkelde. Zo kunnen bedrijven de laadinfrastructuur individueel op hun behoeften afstemmen – van de werkplaats tot op de plaats van gebruik – en zo hun accumachines efficiënt en zuinig inzetten.

  • Voorbereid voor STIHL connected

De accubosmaaier STIHL FSA 200 is al voorbereid voor de STIHL Smart Connector 2 A, die je direct op de bedieningseenheid van de behuizing aansluit en op die manier heel eenvoudig geïntegreerd wordt in de cloudgebaseerde systeemoplossing STIHL connected. Dit digitale machineparkbeheer biedt professionele gebruikers onder meer een gedetailleerd overzicht van alle relevante machinegegevens zoals looptijd en leeftijd, informatie over toekomstige onderhoudsbeurten en de onderhoudsgeschiedenis.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details