Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Nieuwste generatie impactbreker blinkt uit in verschillende recyclingtoepassingen

Nieuwste generatie impactbreker blinkt uit in verschillende recyclingtoepassingen

Met de Terex Finlay I-120 stelt Van Laecke Group trots de laatste aanwinst binnen hun uitgebreide gamma van breek- en zeefinstallaties voor. Met deze capaciteitsmaker kan de KMO met jarenlange ervaring en expertise in gespecialiseerde machines voor de recyclage, bouw en agrarische sector een specifieke impactbreker aanbieden, speciaal geconfigureerd voor toepassingen in de recyclingsector.

De tweede generatie I-120 is met zijn 38 ton een interessante combinatie van capaciteit en mobiliteit, want de volledige setup kan in 1 transport vervoerd worden. De bunker van 8 m³ kan volledig hydraulisch inklappen voor transport en is ontworpen met gebogen hoeken om het vastklitten van kleverig materiaal in recyclingtoepassingen tegen te gaan 

In het hart van de breker zit de Terex CR038 met halfopen rotor en vo. De krachtpatser, die wordt aangedreven door een Scania DC9 Stage IV dieselmotor met 294 kW/400 pk, is uitgerust met een heavy-duty vibrerende invoertafel en een volledig onafhankelijke, geïntegreerde voorzeef. lledig hydraulisch instelbare breekplaten. Deze zware rotor ontwikkelt tijdens het breken meer energie, waardoor ongekende capaciteiten gehaald kunnen worden. Opstart van deze zware rotor gebeurt met de speciaal ontwikkelde Desch Revox koppeling, die overbodige slijtage aan de koppeling of de riemen vermijdt. De rotor werd optimaal gepositioneerd in het brekerhuis waardoor het materiaal en vooral ook ijzer makkelijk door de breker gaat. De trilgoot onder de breker werd op een hoek van 14° geplaatst om een snelle evacuatie van het gebroken en het by-pass materiaal te garanderen en boven de hoofdtransportband werd een speciaal ontworpen tunnel gebouwd om te voorkomen dat metaal en wapening zich vasthaken onder het motorcompartiment

Eigen permanente magneet
De vlakke, 1300 mm brede hoofdtransportband heeft een dubbele hydraulische aandrijving om hoge tonnages aan te kunnen en toch een goede werking van de magneet te kunnen garanderen. Bijkomend voorziet de Van Laecke Group ook de mogelijkheid om een eigen permanente magneet te voorzien voor een nog betere verwijdering van het ferro-materiaal. De hoofdtransportband kan bovendien hydraulisch zakken om eventuele blokkades los te krijgen. Voor een perfect eindproduct is het tevens mogelijk de nieuwe impactbreker, voor zowel sloop- als recyclingtoepassingen, in een RS-versie te verkrijgen, die voorzien is van een nazeef en een terugvoerband. In deze RS-uitvoering weegt de machine 49 ton. Blower units op de RS-versie zorgen voor het verwijderen van de lichte delen uit de overmaat van de zeefbox.

Impactbreker

De nieuwe Terex Finlay I-120 impactbreker (links) in combinatie met de Terex Finlay 883+ (rechts), met 270 referenties de meest verkochte vlakdekzeef in de Benelux.


Van Laecke Group
Van Laecke Group is een familiale KMO met jarenlange ervaring en expertise in gespecialiseerde machines voor de recyclage, bouw en agrarische sector. De groep overkoepelt drie bedrijven die aan de klanten in hun sector een uitgebreid en complementair aanbod van machines aanbiedt. Binnen de groep kun je onder andere terecht bij Marcom Recycling voor recyclingmachines voor de verwerking, sortering en reiniging van grond en steenafval van diverse origine. De Nederlandse vestiging, Van Bemmel Recycling, met hoofdzetel in Houten, staat in voor de verwerking van sloop- en groenhout. De groep wordt vervolledigd door Van Laecke Machines, met een gamma van krachtige Terex-overslagkranen en een uitgebreid aanbod aan industriële- en bosbouwfrezen van het merk FAE. Vanuit hun 2 vestigingen, nabij Brugge en Utrecht, verzorgen zij onderhoud en service naar de klant. In totaal zijn er 35 werknemers actief. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details