Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Nieuwste industriële afstandsbedieningen Tele Radio gepresenteerd op Bauma 2022

Nieuwste industriële afstandsbedieningen Tele Radio gepresenteerd op Bauma 2022

Tijdens de materieelvakbeurs Bauma presenteert Tele Radio op stand 319 in Hal A2 een tweetal nieuwe draadloze zenders: de SupraTEQ TW78 heupzender met groot kleurenscherm en de 12-knops PLd-gecertificeerde handzender Panther T29-12.

Bauma vindt plaats van 24 tot en met 30 oktober in München (D).

Met meer dan 3000 standhouders en een half miljoen bezoekers wordt Bauma algemeen beschouwd als de grootste internationale vakbeurs ter wereld voor de industrie en bouwmachines. In hal A2, dat gericht is op digitale en sensorische techniek, presenteert Tele Radio op stand 319 een breed assortiment van draadloze en radiografische systemen. Deze zijn er voor een veelheid aan toepassingsgebieden: van procesbesturing, de offshore en geautomatiseerde toegangssystemen tot scheepvaart en de bediening van kranen en lieren etc. Kortom, overal waar veiligheid belangrijk is worden de robuuste en gecertificeerde producten van Tele Radio ingezet.

In totaal 24 functies aansturen

Binnen het assortiment van industriële afstandsbedieningen is de range van Tele Radio’s drukknophandzenders uitgebreid met de breed toepasbare Panther T29-12. Deze heeft 12 knoppen en kan daarmee in totaal 24 verschillende functies aansturen. Dat maakt het mogelijk om machines en apparaten met meer geavanceerde besturingsfuncties te bedienen, zoals afsleepwagens, graafmachines, agrarische toepassingen enzovoort. De robuuste Panther T29-12 is PLd gecertificeerd, eenvoudig te programmeren, heeft een bereik tot wel 700 m en een oplaadbare batterij waarmee men ruim 150 uur achtereen kan werken.

Groter kleurenscherm voor betere interactie

De nieuwe SupraTEQ TW78 heupzender komt tegemoet aan de toenemende vraag naar een betere interactie bij de bediening van grote machines, installaties, hijskranen en voertuigen. Hij is speciaal ontwikkeld voor de veeleisende mobiele en industriële hydraulieksector, waar de grootte van het scherm vaak belangrijk is voor het tonen van gedetailleerde feedbackinformatie. De SupraTEQ TW78 beschikt daarom over een 4,3 inch groot kleurenscherm dat tevens vloeiender animaties biedt, met minder flikkering dankzij de dubbele buffering van het grafisch geheugen. De zender is PLe/SIL3/CAT3 gecertificeerd, biedt maatwerkopties, werkt op de wereldwijde 2,4 GHz frequentie, is voorzien van Duplex communicatie en heeft een IP 65 beschermingsgraad.

Hoogste veiligheidsniveau

Tele Radio maakt veel werk van veiligheidsvoorzieningen. Zo zorgt de combinatie van PLd/PLe met het Cat3 veiligheidsniveau ervoor dat de zenders zeer geschikt zijn voor werkzaamheden met een hoog veiligheidsrisico, zoals heffen en hijsen van zware ladingen. Hierbij biedt de noodstopfunctie extra zekerheid. Veel Tele Radio-systemen zijn gecertificeerd voor SIL3, PLd of PLe. Om het hoogste veiligheidsniveau te garanderen worden de producten door een erkende keuringsinstantie onafhankelijk geïnspecteerd. De certificaten zijn altijd op aanvraag beschikbaar.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details