Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Ontdek de nieuwe Cat® wielladers 966/966 XE en 972/972 XE

Ontdek de nieuwe Cat® wielladers 966/966 XE en 972/972 XE

Gebruiksvriendelijke technologieën verbeteren de efficiëntie en productiviteit van de nieuwe Cat® wielladers 966/966 XE en 972/972 XE

De nieuwe Cat® wielladers uit de 966– en 972-serie voegen een groot aantal standaardtechnologieën toe aan de wielladerserie van 22 tot 25 ton en verhogen de efficiëntie van de machine. De 966- en 972-modellen leveren hoge laadprestaties en meer productiviteit, tot zelfs 10% meer. Het geavanceerde design verlengt de smeerintervallen en de levensduur van filters. Dit verlaagt de onderhoudskosten tot 20% vergeleken met de vorige modellen.

De CVT-transmissie (continue variabele transmissie, ontworpen en geproduceerd door Caterpillar) van de nieuwe Cat 966 XE– en 972 XE-wielladers verbetert de brandstofzuinigheid tot 35% vergeleken met de vorige modellen. De CVT-aandrijving zorgt voor langere onderhoudsintervallen en meer efficiëntie. Dit verlaagt de onderhoudskosten tot 25%, wat de bedrijfskosten aanzienlijk verlaagt .

Slimme wielladers, efficiënt werken

De 4 nieuwe modellen bieden standaard Cat Payload* met Assist voor een nauwkeurige weging van de lading, zodat machinist altijd perfect weet wat hij laadt. Realtime gegevens worden gestuurd naar de display van de machinist, die handmatig en nauwkeurig de laadbak kan ledigen.

De nieuwe Cat AutoDig biedt volledige automatisering van de lading, wat de laadprestaties verbetert en de ladingstijd verkort. Automatisch banden instellen werkt samen met AutoDig en bevordert het gebruik van de juiste laadtechniek, waardoor slippen en slijtage aanzienlijk beperkt worden.

De nieuwe operator-profielen bieden de mogelijkheid om aangepaste profielen in te stellen voor specifieke toepassingen. Met één druk op de knop kunt u meerdere parameters instellen om het werk te optimaliseren. Op de monitor kan de machinist functies selecteren, gecombineerd met de nieuwe gestroomlijnde bedieningen, om de wiellader makkelijker te besturen en zo productiever te zijn.

Optionele Cat technologieën, op de vernieuwde series, zorgen voor nog meer productiviteit en winstgevendheid. Cat Advanced Payload* met Assist biedt Tip Off Assist om de exacte lading automatisch af te stemmen op de capaciteit van het transport. Deze functie verbetert het werfbeheer, de integratie op het terrein en de bestaande weegfuncties. Het Cat Productiviteit systeem biedt gedetailleerde informatie op de werf, beschikbaar op smartphone, tablet of pc.

Hogere productiviteit en brandstofzuinigheid

De integratie van de CVT-aandrijving, de motor, de hydrauliek en de koelsystemen, als onderdeel van het geavanceerde Cat 966 XE- en 972 XE-design, resulteert in aanzienlijk betere prestaties en brandstofzuinigheid. Zonder de koppelomvormer, regelen deze wielladers onafhankelijk het motortoerental en de machinesnelheid om efficiënter te werken, de volledige controle te behouden en de besturing te verbeteren.

Dankzij de CVT-transmissie geniet de machinist van een soepele rit met snel schakelen en hoge toerentallen op hellingen. Ook het manoeuvreren op hellingen is verbeterd met behoud van toerental en anti-terugrolfuncties. De geavanceerde trekkrachtregeling zorgt voor optimale ladingsefficiëntie en minder bandenslijtage. Het lagere motortoerental van de XE-modellen bespaart brandstof, vermindert slijtage van vele componenten en zorgt voor een stillere machine.

Significante onderhoudsbesparingen

Het nieuw ontwerp van de 966- en 972-serie verlengt de onderhoudsintervallen tot 1000 uur en maakt de onderhoudsintervallen van 500 uur overbodig, zodat de wielladers verder kunnen werken. Een geïntegreerd automatisch smeersysteem (beschikbaar in optie) vermindert het dagelijkse onderhoud en verlengt de levensduur van onderdelen. Daarnaast maakt de eenvoudige toegang tot de hydraulische en elektrische componenten het onderhoud van de wielladers snel en gebruiksvriendelijk. Alles bij elkaar verlagen deze updates de onderhoudskosten tot 20% voor de Cat 966- en 972-modellen en tot 25% voor de 966 XE- en 972 XE-wielladers.

Technologie speelt natuurlijk een belangrijke rol bij het verbeteren van het onderhoud van wielladers. Met de Cat App kunt u de locatie, werkuren en onderhoudsschema’s van uw machinepark beheren. De App waarschuwt u wanneer een onderhoud vereist is en kunt u deze meteen aanvragen bij uw lokale Cat dealer. Met behulp van het Cat Probleem opsporen wordt de machine, vanop afstand, via internet verbonden met de onderhoudsafdeling van de dealer, om zo foutcodes snel te diagnosticeren. Daarnaast zorgt Software-updates vanop afstand dat de wiellader steeds functioneert met de meest recente software, zonder dat de machine naar het atelier moet.

Geavanceerd comfort en veiligheid

De nieuwe wielladers zijn voorzien van het geavanceerde rijcomfortsysteem van Caterpillar dat werkt als schokdemper, waardoor u comfortabeler over ruw terrein kunt rijden. De cabine is voorzien van geluidsisolatie, afdichtingen en viscosedempers voor het verlagen van het geluidsniveau. Dit zorgt voor een rustigere werkomgeving. Een brede deur die vanaf de grond kan worden ontgrendeld en hellende treden verbeteren het in- en uitstappen van de cabine.

De nieuwe 966- en 972-machines worden standaard geleverd met een elektrohydraulisch stuursysteem met joystick. Daarnaast beschikken ze over een cabine met verbeterd comfort en meer beenruimte voor de machinist. Voor de 966 en 972 powershift-modellen is een HMU-stuurwiel verkrijgbaar als optie. De nieuwe touchscreen hoge resolutie monitor, gemonteerd in het dashboard van de wielladers, biedt intuïtieve en gebruiksvriendelijke bediening van de wiellader voor verbeterde prestaties. De opties op de luchtgeveerde stoel met verwarming of/en ventilatie zorgen voor nog meer comfort in elk seizoen.

Voor de veiligheid van de machinist en zijn omgeving, zijn de veiligheidsgordels verbeterd en kan de cabine uitgerust worden met een extern zwaailicht. De vergrote cabinevoorruit, van aan de vloer tot aan het dak, verbetert het vooraanzicht, terwijl een standaard achteruitkijkcamera en grote spiegels met geïntegreerde dodehoekspiegels zorgen voor zeer goed zicht rondom de machine. Cat Detect-radar om machinisten te waarschuwen en een multi-view-videosysteem (360 graden) zijn opties die zorgen voor een veiligere werkomgeving rondom de wiellader.

Speciaal gebouwd voor efficiëntie

De nieuwe wielladers uit de 966- en 972-serie zijn uitgerust met laadbakken uit de Cat Performance-serie, verkrijgbaar in capaciteiten van 2,8 tot 14,0 m3. Ze houden de vorm van de laadbak in evenwicht met het stangenstelsel van de machine, wat resulteert in hogere laadprestaties en beter materiaalbehoud in vergelijking met andere ontwerpen met dezelfde nominale capaciteit. Fusion™-snelkoppelingslaadbakken maken snel wisselen van uitrustingsstukken mogelijk zonder de cabine te verlaten, zodat de wielladers snel kunnen overschakelen van de ene taak naar de andere.

De speciaal gebouwde opties voor de wielladers omvatten een totale overslaguitvoering configuratie die hoge laadmogelijkheden biedt voor overslag van los aggregaat. Recyclage- en industriële modellen zijn voorzien van de nodige bescherming en versteviging om te kunnen werken in overslagstations, recyclageparken, sloopwerven en sloopterreinen. Voor veeleisende toepassingen zoals in staalfabrieken kunnen de wielladers voorzien worden van extra beveiligingen

Productspecificaties van de nieuwe 966, 966XE, 972 & 972XE:

*Mag wettelijk niet worden verhandeld

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details