Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Ook zonder uitstoot is het een krachtige machine geworden
Het uitgangspunt stond al snel vast: een voor de dagelijkse werkpraktijk krachtige machine, maar wel helemaal Zero Emission.

Ook zonder uitstoot is het een krachtige machine geworden

Eenvoud siert nog steeds bij de Gebroeders Geens nv, producent en ontwikkelaar van Knikmops en Rollmops, de bij straatmakers en hoveniers geliefde knikladers en wielladers. Dat zien we ook terug bij de eerste elektrische aangedreven modellen. Die ademen kracht en werkplezier en zijn tegelijkertijd veel stiller en schoner.

De Knikmops KM 140 E is de eerste volelektrische machine van het familiebedrijf uit Hoogstraten. De bedoeling is om de komende tijd nog meer elektrisch aangedreven Knikmopsen en zelfs Rollmopsen te ontwikkelen, gebaseerd op de ervaringen die gebruikers nu opdoen met de eersteling. Bij de geboorte daarvan zijn Gebroeders Geens niet over één nacht ijs gegaan. Het uitgangspunt stond al snel vast: een voor de dagelijkse werkpraktijk krachtige machine, maar wel helemaal Zero Emission. Bovendien moest hij zuinig zijn met elektriciteit, zodat een in omvang en gewicht beperkte batterij mogelijk is. Want die heeft niet alleen een kortere laadtijd, maar houdt tevens de kostprijs binnen de perken ten opzichte van de traditionele dieselversie.

Breed toepassingsgebied

De elektrische Knikmopsen en Rollmopsen gaan we zien op plekken waar de dieselversie minder welkom is. Bij hoveniers die in tuinen en stedelijke parken werken is de stille en schone machine prettig voor zowel de eigen medewerkers als de omwonenden. Bovendien kan nu in de ochtend eerder worden begonnen en in de avond langer worden doorgewerkt. Ook het werken in kassen en hallen is een stuk aantrekkelijker zonder uitstoot en motorlawaai. Dat geldt ook voor straatmakers en aannemers van renovatieprojecten e.d.. De elektrische KM 140 E wordt momenteel uitgebreid getest in de praktijk. Daarbij is al vastgesteld, dat hij het ook prima doet als krachtige (inpandige) sloopmachine. Ook draait hij nu op test mee in een perenkwekerij. Breed inzetbaar dus.

Bekende gele krachtpatser

We kennen de gele kniklader als een compacte, krachtige en robuuste machine. Hij is geliefd vanwege zijn betrouwbaarheid, grote tilvermogen en forse opbreekkracht. Wat hem echt multifunctioneel maakt is het uitgebreide assortiment aanbouwdelen. We kennen Gebroeders Geens als een productiebedrijf dat is gekend door een innovatieve en probleemoplossende benadering. Steeds meer is dat gekoppeld aan een duurzame toekomst. Die is om te beginnen elektrisch, maar wie weet wat er nog meer gaat komen? Want dat is het grote voordeel wanneer de bouwers de ontwikkelingen zelf kunnen sturen, uitproberen en testen in de eigen productiehallen.

Standaard en Endurance

Het zoeken naar de meest gunstige oplossingen leidde uiteindelijk tot de Knikmops KM 140 E, een zonder aanbouwdeel circa 1550 kg wegende kniklader met een hefkracht van 1150 kg en uitbreekkracht van 955 kg. Bij dieselversie KM140 zijn die respectievelijk 1310 kg en 1100 kg. De rijsnelheid is 16 km/h (20 km/h).

Gebroeders Geens is zo slim geweest om de KM 140 E in twee modellen aan te bieden: Standaard en Endurance. De standaardversie is voor het ‘normale’ dagelijkse gebruik. Met de 20 kWh batterij is gemiddeld 5 uur stevig door te werken. Opladen tot circa 80 procent kan met behulp van een snellader in minder dan twee uur. Voor degenen die al meteen weten dat ze dagelijks meer uren gaan draaien of hydraulisch meer belastend werk gaan doen, zoals maaien, is er de Endurance. Met zijn grotere 30 kWh batterij is circa 8 uur achtereen te werken. Opladen duurt circa 2,5 uur.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details