Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Opvallende, nieuwe producten van Doosan Construction Equipment op Bauma 2019

Opvallende, nieuwe producten van Doosan Construction Equipment op Bauma 2019

Doosan Construction Equipment presenteert op Bauma 2019, die van 8 t/m 14 april in München gehouden wordt, een reeks opvallende, nieuwe producten. Daaronder bijvoorbeeld de nieuwe Stage V DX27z, DX35z, DX62R-3, DX63-3 en DX85R-3 minigravers; de nieuwe DX250WMH-5 25 tons material handler; de Stage V DX300LC-7 30 tons graafmachine; de nieuwe DX800LC-5B 80 tons graafmachine en de nieuwe 30 en 40 tons Stage V knikdumpers. Daarnaast presenteert het bedrijf voor het eerst de nieuwe DL280-5, DL420CVT-5 en DL580-5 wielladers. Doosan is tijdens Bauma te vinden op stand FM.517.

Het Doosan-programma van minigravers wordt uitgebreid met de nieuwe Stage V 2,7 tons DX27z en 3,5 tons DX35z zero tail swing (ZTS) modellen. De machines hebben prima eigenschappen waar het gaat om stabiliteit, een soepele bediening, een uitstekende graafkracht en een laag gewicht, waardoor ze gemakkelijk vervoerd kunnen worden.

Doosan Construction Equipment

De DX27z is een echte Zero Tail Swing (ZTS) machine die – zelfs met het optionele zware contragewicht – de beste bewegingsflexibiliteit biedt bij het werken dichtbij muren. De DX35z is onderdeel van een nieuwe generatie modellen in de populaire range van 3,5 tons machines, die de optimale mix bieden van compactheid, een groot bereik met het gereedschap, een prima stabiliteit en een comfortabele ruimte voor de machinist.


Stage V 6 en 8 tons mini-graafmachines
Behalve de nieuwe DX27z en DX35z introduceert Doosan nieuwe uitvoeringen van de uiterst succesvolle DX62R-3 en DX63-3 6 tons en DX85R-3 8-tons mini-graafmachines die aan de uitstootvoorschriften volgens Stage V voldoen. De nieuwe Stage V 8 tons DX85R-3 met reduced tail swing (RTS) wordt aangedreven door een Yanmar 4TNV98C Common Rail direct injection dieselmotor met een vermogen van 44.3 kW. De nieuwe Stage V uitvoeringen van de 6-tons DX62R-3 RTS en DX63-3 modellen met conventionele tail swing worden door dezelfde Yanmar-dieselmotor aangedreven, wat een geweldige toename in motorvermogen van 22% ten opzichte van de modellen uit de vorige generatie betekent.

Doosan Construction Equipment

In de categorie zwaardere machines toont Doosan op Bauma de nieuwe 25 tons DX250WMH-5 material handler, die voldoet aan Stage IV. De machine is met name geschikt voor afvalverwerking, recycling, sloop en bosbouw. Gebaseeerd op Doosan’s populaire 21 tons DX210W-5 graafmachine op wielen, is de DX250WMH-5 material handler special ontworpen voor een brede range van sorteer- en handlingwerkzaamheden zoals bijvoorbeeld in de schrootverwerking, de recycling of voor de verwerking van gekapt hout.

Doosan Construction Equipment

De DX250WMH-5 is gebouwd voor de zwaarste toepassingen en heeft stabilisatoren voor en achter en een speciaal voor materiaalverwerking ontworpen giek en arm. Een standaard feature is de mogelijkheid de cabine hydraulisch hoger te zetten om de bestuurder een beter zicht op het aanbouwdeel en het werkterrein te geven. In combinatie met de achteruitkijkcamera met display in de cabine heeft de bestuurder een uitstekend zicht over het werkterrein. De nieuwe DX250WMH-5 materiaalverwerker wordt aangedreven door de 6-cilinder, turbocharged Doosan DL06PA dieselmotor met vloeistofkoeling, met een vermogen van (SAE J1995) of 129,4 kW (173,5 pk)


Graafmachines op rupsen
Bauma 2019 vormt het ideale platform voor de eerste presentatie van de volgende generatie Doosan middelzware graafmachines op rupsen in de vorm van de DX300LC-7 30 tons graafmachine die aan Stage V voldoet. De DX300LC-7 biedt een aantrekkelijke combinatie van prima prestaties, uitgebreide gebruiksfuncties, laag brandstofverbruik, hoge betrouwbaarheid en lange levensduur in de klasse van 30-tons graafmachines.

Zoals de bezoekers aan de Doosan stand op de Bauma kunnen zien, bouwen de ‘LC-7’ Stage V graafmachines zoals de nieuwe DX300LC-7, voort op het uiterst succesvolle ontwerp van de vorige Stage IV machines. De nieuwe LC-7 graafmachines bieden belangrijke verbeteringen als het gaat om het comfort voor de bestuurder, bediening, productiviteit, beschikbaarheid en investeringsrendement dankzij het lage brandstofverbruik, het hoge vermogen, duurzaamheid en veelzijdigheid.

Waar de cabine al uitblonk in ruimte en ergonomie, brengt die van de nieuwe DX300LC-7 het comfort voor de gebruiker en het gebruiksgemak op een nog hoger niveau. De nieuwe cabine heeft standaard meer features dan vergelijkbare machines op de markt, met een uitstekende bestuurbaarheid en precisie in alle toepassingen.

Doosan Construction Equipment

Graafmachine voor het zware werk
De nieuwe DX800LC-5B graafmachine van Doosan op rupsen biedt de eindgebruiker het allerbeste qua productiviteit, brandstofverbruik, gebruikerscomfort, betrouwbaarheid en beschikbaarheid. De machine is ontworpen om tegemoet te komen aan de zware eisen voor  toepassingen in de mijnbouw en steengroeves en bij grote infrastructuurprojecten.

De constructie van DX800LC-5B straalt kwaliteit uit en de belangrijkste onderdelen hebben zich in de praktijk bewezen. De  DX800LC-5B is een bijzonder robuuste machine, waarmee klanten in omgevingen kunnen werken waar een maximale beschikbaarheid van levensbelang is. Door het gebruik van topkwaliteit onderdelen in het hele ontwerp, speciaal aangepast voor gebruik in grote machines, biedt deze machine het hoogste vermogen, productiviteit en duurzaamheid in zijn klasse.

Nieuwe knikdumpers
Op de Bauma 2019 introduceert Doosan Construction Equipment eveneens nieuwe Stage V 30- en 40-tons knikdumpers als vervangers van de vorige Stage IV modellen DA30-5 en DA40-5. De ultramoderne uitvoering van de nieuwe Stage V knikdumpers zijn het gevolg van een intensieve marktanalyse, bezoeken aan klanten, interviews met gebruikers en de door Doosan product- en R&D-teams voor knikdumpers verzamelde feedback. De dumpers worden gebouwd in de fabriek voor knikdumpers in Molde (Noorwegen).

In 2018 kreeg de knikdumper DA30 een upgrade met allerlei features waaronder een nieuwe cabine, een nieuwe zelfnivellerende voorwielophanging en een tandem bogiesysteem die allemaal in het nieuwe Stage V model zijn overgenomen. Een vergelijkbaar proces gold voor de nieuwe 40-tons Stage V knikdumper, die een nieuwe cabine en een zelfnivellerende voorwielophanging heeft die de voorwielophanging afhankelijk van de werkomstandigheden aanpast om de bestuurder een comfortabele werkomgeving te bieden.

Naast deze wijzigingen bieden de nieuwe Stage V modellen nog meer features, waarvan één van de meest opvallende het nieuwe ontwerp van het voorframe en de motorkap is, waarbij het Doosan ontwikkelingsteam de allernieuwste trends in de markt volgt.

Naast de opvallende wijzigingen in het uiterlijk van de nieuwe knikdumpers zijn nieuwe Scania 9- en 13-liter motoren toegepast die aan Stage V voldoen. De nieuwe Scania-motoren zijn de afgelopen twee jaar in veeleisende omgevingen in de bouw en de mijnbouw uitgebreid getest. Hoewel de kern van de Scania-motoren, verantwoordelijk voor de uitzonderlijk hoge betrouwbaarheid, ongewijzigd is gebleven, ligt het grootste verschil tussen de nieuwe en de voorgaande motoren in het verbeterde nabehandelingssysteem.

Nieuwe Doosan wielladers
De nieuwe wielladers van Doosan hebben een speciaal design voor afvalverwerking, recycling en industriële toepassingen. De nieuwe DL280-5 wordt op de Bauma getoond met een configuratie, die volledig op de afvalverwerking is afgestemd. Dit speciale pakket bestaat  uit speciale bescherming van de hydraulische cilinders, railingen, lampen, een speciale kap voor de motor aan de achterkant en een voorruit, die gekanteld kan worden om hem gemakkelijker te kunnen schoonmaken.

De DL280-5 heeft bovendien een grote radiator en heavy duty assen, die geschikt zijn voor het gebruik van massieve banden. De DL280-5 biedt uitstekende prestaties en een hoge productiviteit met hoge uitbreekkrachten, die wordt gecombineerd met een laadbakhoek die gedurende het hele bewegingsspectrum constant blijft. De laadbakhoeken worden ook tijdens het verplaatsen en op de grond geoptimaliseerd.

Met een maximale capaciteit van de bak van 4,4 m3 combineert de DL420CVT-5 de voordelen van een mechanische en hydrostatische versnelling in één machine. Daardoor kan de DL420CVT-5 automatisch van een hydrostatische aandrijving bij een lage snelheid overschakelen naar een mechanisch systeem om met grotere snelheden te werken. De complete aandrijflijn wordt aangestuurd door het CVT-systeem, waardoor er een brandstofbesparing van wel 25 % bereikt kan worden.

Doosan Construction Equipment

De DL580-5 ziet er net zo uit als het bestaande model DL550-5, maar hij is voorzien van robuuste structurele componenten en een geavanceerd askoelsysteem met dubbel circuit om een ideale oplossing te bieden voor toepassingen zoals blokheffen en andere zwaardere werkzaamheden in industrie, bouw, recycling, mijnbouw en steengroeven. De bak van de nieuwe DL580-5 heeft een capaciteit van 5,7 m3.

Om aan de zware eisen te voldoen, heeft de DL580-5 een bedrijfsgewicht van 36030 kg en hogere statische kiplasten (rechte/volle draai 40°) van respectievelijk 29700 en 26200 kg. De totale afmetingen van de DL580-5 zijn vrijwel gelijk aan die van de DL550-5, maar het nieuwe model is met een reeks functies uitgerust die de machine uiterst betrouwbaar en duurzaam maken.

Ga voor meer informatie over Doosan-bouwmachines naar de website: www.doosanequipment.eu

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details