Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Overname Quality Pumps & Machines België

Overname Quality Pumps & Machines België

Quality Pumps & Machines wordt per 1 juni 2021 overgenomen door de Nederlandse Van der Ende Groep. Dankzij deze overname kan Quality Pumps haar positie op de Belgische markt verstevigen en haar groeiambities kracht bijzetten.

Quality Pumps & Machines heeft sinds de oprichting in 2012 een forse organische groei doorgemaakt en is inmiddels niet meer weg te denken als belangrijke speler in de Belgische markt. Quality Pumps – verkoop, verhuur, service en herstelling van pompen, leidingen en toebehoren voor de aannemerij, industrie en overheid –  is o.a. exclusief invoerder van de het gekende merk GRINDEX en van de slijtvaste pomp met woelkop DRAGFLOW en is tevens invoerder van de diesel aangedreven rioleringspomp S.I.P. Daarnaast beschikt het bedrijf over een moderne verhuurvloot van meer dan 120 pompen voor diverse toepassingen zoals tijdelijke (nood)pompen, drainagepompen, slibpompen, RVS dompelpompen, rioleringspompen, slijtvaste pompen met woelkop en diesel aangedreven pompen voor het verpompen van influent, bentoniet, vuil water, rioleringswater en slib of slurry.

Over Van der Ende Groep:

De afgelopen jaren stonden voor Van der Ende Groep vooral in het teken van verdere professionalisering, uitbreiding van de interne organisatie en het aangaan van nieuwe strategische samenwerkingen. De hernieuwde visie die een aantal jaar geleden is bepaald, wordt trouw gevolgd. Bedrijfsovernames waar dit waarde toe kan voegen aan de groep, innovatieve eigen producten ontwikkelen, creëren van onderscheidend vermogen en het bouwen van een kenniscentrum, zijn fundamentele zaken waar veel energie in is gestoken. En nu dan de volgende stap in het uitgestippelde groeipad, een buitenlandse overname. Van der Ende Groep is een vooruitstrevend familiebedrijf (> 115 fte) en al ruim 35 jaar producent, innovator en leverancier van technische producten op het gebied van water(behandeling), klimaat- en ventilatie oplossingen en (industriële) filtratietechniek. Daarnaast biedt zij specialistisch advies en uitgebreide technische dienstverlening aan de land- en tuinbouw, industrie, (semi)overheid en bouw & aannemerij.

De integratie:

Van der Ende Groep heeft zowel vergelijkbare als complementaire business en is hierdoor een uitstekende aanvulling bij de activiteiten van Quality Pumps. Daarnaast bediend Van der Ende Groep klanten in diverse segmenten (o.a. glastuinbouw en industrie) waar Quality Pumps ook nog heel wat groeimogelijkheden ziet.

De volledige integratie van Quality Pumps & Machines binnen Van der Ende Groep, zal gefaseerd plaatsvinden. De oprichter en huidige eigenaar van Quality Pumps & Machines, Johan Broekmans, blijft aan en zal zijn kennis en ervaring stapje voor stapje overdragen. “Ik ben er heilig van overtuigd dat deze overname het beste is wat Quality Pumps kan overkomen om verder te kunnen blijven groeien en de reeds bestaande marktpositie te borgen. We zullen op korte termijn al diverse synergie voordelen kunnen realiseren en daarnaast zien we de  (cultuur)verschillen als een verrijking voor de gehele groep. We gaan het beste uit twee werelden samenvoegen” zegt Lex van der Ende, Managing Director Van der Ende Groep.

Voor meer informatie: www.qualitypumps.be

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details