Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Perfectie in schrootgrijpers komt uit Canada

Perfectie in schrootgrijpers komt uit Canada

Twee jaar geleden liep een kleine delegatie uit Helmond over de ISRI Convention in New Orleans. Uiteraard hebben we het over de mannen van Bronneberg Recyclingmachines en Services. Op deze beurs kwamen de heren voor het eerst oog in oog te staan met de Rotobec schrootgrijpers, van Canadese makelij. 

Alexander Jegerings vertelt: Bronneberg kan dan wel een begrip zijn op het gebied van machines voor de verwerking van ferro en non-ferro metaal, auto’s en oude kabels, een dergelijke grijper hadden wij nog niet in ons leveringsprogramma. We waren zo onder de indruk van het innovatieve en robuuste ontwerp, dat we ter plekke de eerste contacten hebben gelegd. Inmiddels is de toevoeging van Rotobec aan ons leveringsprogramma een feit.”

Bronneberg hoorde dat een groot Engels metaalrecyclagebedrijf met meer dan zestig vestigingen in de UK (150 vestigingen wereldwijd) een opdracht van meer dan 100 grijpers bij Rotobec geplaatst had. “Daarom konden wij deze kans om Rotobec te vertegenwoordigen niet laten schieten”, aldus Jegerings.

Rotobec

Over het merk zelf
Rotobec is een afkorting van ‘Rotators of Quebec’. Het betreft een Canadees familiebedrijf dat al sinds 1975 stevig in het zadel zit. Ooit begonnen als workshop voor de reparatie van hydraulische grijpers (er is veel bosbouw in Canada), is men later overgegaan tot het zelf ontwikkelen van grijpers. “Er werken 450 mensen bij het bedrijf. Rotobec is OEM supplier voor Sennebogen Noord-Amerika. Rotobec is tevens de uitvinder van de hydraulische rotator. Het huidige design is gepatenteerd: de rotator wordt door middel van twee conische lagers in een speciale behuizing geklemd en volledig afgedicht. Hierdoor kan er geen stof of kleine metaaldeeltjes in de rotator dringen wat de levensduur enorm verlengt. Onze grijper kan zelfs tot 5 m onder water werken”, licht Jegerings toe. 

Grijper met achttien maanden fabrieksgarantie
Alle onderdelen -op de hydrauliekslangen en bevestigingsmaterialen na- worden in eigen huis geproduceerd. “Heel bijzonder is het feit dat men de CNC-bewerkingen aan de centrale kolom en schalen pas uitvoert na alle laswerkzaamheden. Hierdoor is er geen kans op toleranties. De geïntegreerde olie-retourleiding zit veilig in de cilindermantel, waardoor er geen kans is op beschadiging van hydrauliekslangen, die de meeste stilstand aan grijpers op het schrootbedrijf veroorzaken. De cilinders hebben een mechanisch instelbare einddemping. Ze maken altijd een volledig gecontroleerde slag, ook wanneer de tanden volledig afgesleten zijn. Hierdoor wordt onderhoud aan bussen en cilinders enorm gereduceerd. Dit is dan ook de enige grijper op de markt met maar liefst achttien maanden fabrieksgarantie”, aldus Jegerings.

Rotobec

Alexander Jegerings vertelt de klant uitvoerig over de mogelijkheden.


Europa grijpt er maar 
wat graag mee
Sinds 2017 heeft Rotobec meer dan 150 schrootgrijpers op de Europese markt gezet, met een duidelijke focus op de toonaangevende Europese schrootbedrijven. Jegerings: “Men ziet direct de kwaliteit van deze grijpers, ze behoren dan ook tot de krachtigste ter wereld.” 

Bronneberg liet vorig jaar de Rotobec schrootgrijper voor het eerst aan het grote publiek zien op de IFAT in München. “We zagen dat alle unieke kenmerken van deze grijper insloegen als een bom. Voor de Franse markt werken we samen met onze partner LC Technologies.”  Bronneberg heeft inmiddels aan verschillende toonaangevende Duitse en Franse metaalrecyclagebedrijven Rotobec grijpers mogen leveren. Klanten zijn razend enthousiast. Minimale slijtage aan tanden, lage onderhoudskosten en geen stilstand, dat laat zich onmiddellijk in pure winst vertalen. “We zijn in de recyclage op een punt aangekomen waarop winst verbeteren een kwestie is geworden van het minimaliseren van de directe kosten en het elimineren van indirecte kosten, voortvloeiend uit onnodige stilstand van het machinepark. Rotobec past perfect binnen dat kader.” Tot slot zegt Jegerings: “Bedenk goed dat de grijper het succes van de operatie bepaalt, die speelt een hoofdrol in het verhaal.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details