Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Primeur: verbeterde versie van populaire midigraver

Primeur: verbeterde versie van populaire midigraver

Midigraafmachine op banden B75W-5 is de jongste aanwinst van Yanmar Compact Equipment EMEA. De nieuwe generatie van deze populaire machine is uitgerust met een brandstofefficiënte Stage V dieselmotor. Kracht én compactheid trekken voortaan samen op en maken de nieuweling de ideale partner voor werken in de stad, aan de weg of in het landschap.

De toevoeging ‘5’ aan het typenummer van de B75W maakt duidelijk dat we hier te maken hebben met een regelrechte primeur. De graafmachine op banden is namelijk uitgerust met de nieuwe, 73 pk (53,6 kW) sterke Yanmar 4TNV98CT turbocharge dieselmotor met DPF. Die motor levert 295,5 Nm koppel bij slechts 1.365 toeren en dat maakt hem bijzonder krachtig en stil. Tel daarbij op zijn compacte afmetingen en maximale rijsnelheid van 36 km/uur, dan zien we een bijzonder geslaagd werkpaard.

Dat de B75W-5 is gemaakt voor het leveren van optimale prestaties zien we ook terug bij de belangrijkste specificaties: graafdiepte met driedelige giek is 3,5 m en de graafkracht op de bakrand is een stevige 38 kN. Daarmee doet de nieuweling niet onder voor zijn voorganger. Ook de maximale storthoogte van maar liefst 5,05 m is formidabel en dat geldt eveneens voor de maximale reikwijdte van net geen 7 m bij de driedelige giek (TPA boom).

Dat de midigraver ook bij gestrekte giek en op oneffen ondergronden nog zeer stabiel kan werken, dankt hij mede aan het unieke pendelasontwerp met 14 graden pendelhoek, de korte draaicirkel, de in langsrichting geplaatste aandrijflijn en het lage zwaartepunt. Door al deze ingrepen is er zelfs bij volledig gestrekte giek nog voldoende hijscapaciteit over.

Met een maximale storthoogte van maar liefst 5,05 meter is laden van vrachtwagens geen enkel probleem.

 

Onafhankelijke circuits

Om optimaal gebruik te kunnen maken van kracht, compactheid en stabiliteit is de 7,5 tonner uitgerust met een LUDV (load sensing = drukgevoelig) hydraulisch systeem met vier onafhankelijke circuits. Hierdoor kan de operator tegelijkertijd meerdere aanbouwdelen bedienen: denk aan een tiltrotator met een hydraulische snelkoppeling en een hydraulisch uitrustingstuk, zoals een sorteergrijper, snijgereedschap of breekhamer. Bovendien kan de B75W-5 door zijn giekverstelling met groot zwenkbereik, in combinatie met de korte draaicirkel, dicht bij muren en soortgelijke opstakels werken. Naast de standaard driedelige giek is ook een cirkelgiek met (verlengde) lepelsteel beschikbaar. Handig in kleine ruimten.

Smart Control

Met een besturingssysteem zoals Smart Control kan ook deze graafmachine snel voldoen aan de wensen van de operator. Talrijke bedieningselementen zijn opnieuw ontworpen en opnieuw gerangschikt en dat biedt een snellere, intuïtievere bediening en verbeterde machinebewaking. Het nieuwe, reflectieloze 7 inch display plus het nauwkeurig werkende duimwiel op de joystick maken er een ergonomisch geheel van. De ruime en comfortabele ROPS/FOPS-cabine heeft speciale geluids- en trillingsdemping en is optioneel te voorzien van een airconditioningssysteem.

Om de werkomstandigheden te verbeteren zijn de ledlampen op de giek standaard en kan optioneel worden gekozen voor een scala aan gerichte werkverlichting. Andere opties zijn een via de LCD-monitor te bedienen zweeffunctie van het dozerblad en de smalle Michelin Bibload HS banden voor werken en rijden op harde ondergronden. Nieuw is de automatisch bijvulpomp, die met een druk op de knop kan worden aangezet.

Onmisbare partner

Het onderhoud bij de B75W-5 is zo eenvoudig mogelijk gehouden, met toegang vanaf de grond voor elektrische componenten en een ingebouwde hulpladder voor hoger gelegen compartimenten. En, zoals eerder al eens opgemerkt, wat is een machine zonder hulpstukken? Vandaar dat deze Yanmar kan terugvallen op een breed gamma aan bestaande en nieuw ontwikkelde uitrustingsstukken en aanbouwdelen, van diverse bakken en het vorkenbord tot mechanische en hydraulische snelkoppelingen, breekhamers en niet te vergeten de steeds meer in de mode gerakende tiltrotator. Daarmee maakt deze bandenmachine zich steeds meer onmisbaar als bouw- en infrapartner op de werf en in het veld.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details