Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Recente en kwalitatieve machines huren

Recente en kwalitatieve machines huren

Het jaar 2018 was een topjaar voor Duma Rent. Al in september kon melding worden gemaakt van de aankoop van 804 nieuwe machines, een record. In het bekende rijmpje wordt dan ook weinig overdreven: “Voor elk project, elke werf of elk evenement vindt u een huurmachine bij Duma Rent.”

Op een steenworp van de Kortrijkse Xpo, thuisbasis van de gekende vakbeurs Matexpo, vinden we het imposante terrein van Duma Rent. Met zijn goed zichtbare ligging vanaf de E17 kan het langgerekte plaatje vol machines niemand ontgaan. Hoogwerkers, verreikers, mini-hijskranen, graafmachines, heftrucks, dumpers, noem maar op. Met hun trots geheven masten en gieken laten ze zich graag zien aan voorbijsnellende automobilisten. In 2007 werd Duma Rent opgericht als de verhuurdivisie van Duma Forklifts, die reeds sinds 1968 bestond en de afgelopen decennia is uitgegroeid tot een wereldspeler in de verkoop van machines voor bouw en industrie.

Naast de verhuurmachines staan daardoor bij Duma meer dan 1.300 bouwmachines te koop, zowel nieuw als tweedehands. Voor elk wat wils, zo luidt het. Door de toenemende groei van het bedrijf is, naast de uitvalsbasis van maar liefst 22.000 vierkante meter in Marke, ondertussen een groot deel van de machines verspreid over andere depots in België en Frankrijk.

Meerdere troeven
Piet De Craemer heeft sinds 2010 de leiding over de verhuuractiviteiten in België. Hij wijst ons nogmaals op de sterke punten van het bedrijf, die gestalte krijgen in de persoonlijke, no-nonsense aanpak van een familiebedrijf, gecombineerd met de slagkracht van een multinational. Het technisch-commercieel team is nog zo’n sterk punt. De meest lastige vragen van klanten kunnen steeds correct beantwoord worden. Bij ingewikkelde vraagstukken komt een vertegenwoordiger graag tot op de werf voor advies. Van het schoonmaken van de machines tot transport, alles gebeurt door eigen personeel met kennis van zaken.

Duma Rent

De mini-hijskraan UNIC URW-295 ECO, volledig door batterij aangedreven, is één van de voorbeelden waarbij Duma Rent inzet op ecologisch verantwoorde machines.

Uitgebreid huuraanbod
Wie een machine wil huren heeft een brede keuze bij Duma Rent. De meer dan 20 productgroepen omvatten zo ongeveer alles wat er voor bouw en industrie te huren valt. Dit gaat van grote krachtpatsers tot klein en compact, en met een veelheid aan mogelijke accessoires. De laatste tijd is er ook steeds meer aandacht voor het milieu door de aanschaf van elektrische en hybride machines. Het gaat altijd om recente machines, waarvan er jaarlijks honderden nieuw worden aangeschaft. Voor de klant staat betrouwbaarheid voorop.
Vandaar dat alle verhuurmachines minstens één keer per jaar worden gekeurd door een bevoegde instantie (BTV, France Contrôle), gewoon om technische problemen of storingen preventief uit te sluiten. Verder houdt Duma Rent zich om dezelfde redenen aan een strikt periodiek onderhoudsschema. Het bedrijf beschikt ook over het VCA keurmerk, zodat de werken steeds in alle veiligheid kunnen worden uitgevoerd.

Snelle interventies
Mocht het toch ergens misgaan tijdens het gebruik, dan heeft Duma Rent nog een twintigkoppig team van bedreven service-techniekers achter de hand. Zij staan paraat om klanten telefonisch verder te helpen bij een technische vraag of ander probleem en kunnen aansluitend zorgen voor snelle en gerichte interventies in heel het land, waardoor de werken op de werf geen vertraging hoeven op te lopen. Kan het probleem niet ter plekke worden opgelost, dan wordt meteen een vervangtoestel geregeld.

Duma Rent

Met zijn hoogwerkers tot 57 meter kan elke hoogte worden overbrugd.

Goede planning
Een machine verhuren is één ding, zorgen dat deze op tijd op de juiste plek aan het werk kan vergt ook de nodige aandacht. Voor Piet De Craemer is dit een belangrijk punt: “Wij respecteren de planning van de werf. De logistieke ervaring die we in de afgelopen decennia wisten op te bouwen, staat garant voor een stipte levering van de machines op uw werf, zowel in binnen- als in buitenland. Duma Trans beschikt over een vloot van Volvo Trucks en diepladers die dag en nacht beschikbaar staan om de huurmachines tijdig af te leveren of op te halen. Ook tijdens zeer drukke periodes of voor uitzonderlijke leveringen kunt u op ons blijven rekenen.” 

Maar dat is nog niet alles, want als het nodig is wordt aanvullend een beroep gedaan op betrouwbare externe transportpartners. Piet De Craemer: “Wij passen ons aan aan uw planning en niet omgekeerd.” Daarnaast kan de klant natuurlijk ook zelf de gehuurde machine(s) komen ophalen. De kwaliteit van het vrachtwagenbeheer werd een tijd terug extra bevestigd tijdens de Transport & Logistics Awards. Duma Trans behaalde daar een derde plaats op de verkiezing van ‘Truck-Fleet Owner of the Year 2017’. 

Duma Rent

Duma Trans behaalde, met zijn vloot Volvo Trucks en diepladers, de derde plaats op de verkiezing van ‘Truck-Fleet Owner of the Year 2017’.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details