Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Red Dot voor Wacker Neuson’s graafmachine

Red Dot voor Wacker Neuson’s graafmachine

Wacker Neuson hecht bij de productontwikkeling altijd veel waarde aan de designtaal van zijn bouwmachines en apparaten. Nu is de Zero Tail-graafmachine EZ50 bekroond met de Red Dot bij de prestigieuze Red Dot Awards: een award voor het productontwerp.

De “Red Dot”-award heeft zijn naam gevestigd als een internationaal gerespecteerd en beproefd keurmerk op het gebied van kwaliteit en kan terugkijken op een traditie van meer dan 60 jaar. Met jaarlijks meer dan 18.000 inzendingen van ontwerpers, bedrijven en organisaties uit meer dan 70 landen behoort de Red Dot Award tot de grootste en meest prestigieuze designwedstrijden ter wereld. In het bedrijfsvoertuigensegment sleepte de 5-tons graafmachine EZ50 van Wacker Neuson een prijs in de wacht voor het productontwerp. “Wacker Neuson staat bekend om zijn karakteristieke designtaal”, zegt Stefan Bogner, CEO van Wacker Neuson Linz GmbH, het onderzoekscentrum voor graafmachines en dumpers van Wacker Neuson. “Daarom zijn we dan ook bijzonder blij dat we de jury van de Red Dot Award hebben kunnen overtuigen met het expressieve design van de graafmachine EZ50.”

De 5-tons graafmachine EZ50 is een krachtige machine zonder overhangende achterkant: de achterkant van de bovenwagen steekt niet buiten de rupsbanden uit. Dit maakt veilig werken mogelijk – zonder gevaar voor beschadiging van de machine of bijvoorbeeld muren van gebouwen bij het zwenken. Ontwerpaspecten spelen een belangrijke rol, vooral met het oog op de veiligheid: de grote ruiten en het intelligente ontwerp van de componenten in de cabine, in combinatie met een afgeschuinde motorkap, zorgen voor een ideaal zicht rondom. Een rode ledstrip op de achterkant, het Active Working Signal (AWS), zorgt voor nóg meer veiligheid op de bouwplaats. Deze strip geeft aan dat de graafmachine in werking treedt door een signaal te geven aan iedereen die zich in de buurt van de machine bevindt. De compact ontworpen cabine heeft ideaal geplaatste opbergvakken die gemakkelijk bereikbaar zijn. De buitenpanelen zijn zonder gereedschap royaal te openen en vormen een eenvoudige onderhoudstoegang – dit is belangrijk voor de efficiëntie tijdens de dagelijkse routinecontroles.

Over het geheel genomen werkt de machine robuust en tegelijkertijd zeer dynamisch. De designtaal is rechtlijnig, modern en tijdloos. De graafmachine kreeg een volwassen, geconcentreerd en zelfverzekerd uiterlijk.

“Voor ons geldt altijd in de eerste plaats het principe van form follows function. Emotionele designtaal, een intuïtief bedieningsconcept en veiligheidsaspecten spelen ook een belangrijke rol bij het productontwerp,” aldus Gerald Krenn, Head of Corporate Industrial Design bij de Wacker Neuson Group. “Met onze nieuwe graafmachine EZ50 zijn we er opnieuw in geslaagd om al deze eisen te verenigen.”

De graafmachine overtuigde de jury, die bestaat uit ongeveer 50 internationale deskundigen. Zij beoordelen producten op basis van onder andere de innovativiteit, ergonomie, functionaliteit, duurzaamheid, formele kwaliteit en ecologische compatibiliteit.

Meer informatie kunt u vinden op: www.wackerneuson.com/boost

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details