Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Renault Trucks tilt bescherming van weggebruikers naar hoger niveau

Renault Trucks tilt bescherming van weggebruikers naar hoger niveau

De veiligheid van stadsbewoners, chauffeurs en hun lading verhogen is een van de prioriteiten waar Renault Trucks voortdurend aan werkt. Zo biedt de constructeur nieuwe voorzieningen op zijn C- en K-gamma, oplossingen die bijdragen tot een betere integratie van bouwvoertuigen in de stad of op bouwterreinen.

De integratie van vrachtwagens in het alsmaar drukkere verkeer in en rond grote steden en de ontwikkeling van zachte verplaatsingsmodi vereisen een voortdurende aandacht voor veiligheidsaspecten.

Renault Trucks, dat zijn voertuigen al uitrust met tal van veiligheidssystemen, voegt nu nog eens vijf nieuwe veiligheidsvoorzieningen toe aan dat arsenaal. Deze eenvoudige, competitieve en concrete oplossingen beantwoorden aan de eisen van onze klanten en verbeteren de bescherming van zwakke weggebruikers in de stad.

  • De noodactivering van de parkeerrem beperkt de kans dat het voertuig zich onbedoeld in beweging zet wanneer de chauffeur zijn cabine verlaat door de wielen automatisch te blokkeren en de vrachtwagen ter plaatse te houden.
  • Het directe zicht van de chauffeur wordt verbeterd dankzij een ruit in de deur aan passagierszijde, die hem een blik gunt op alle weggebruikers. 
  • Het indirecte zicht wordt verbeterd dankzij camera’s aan alle kanten van het voertuig. De beelden van de weg worden weergegeven op het Roadpad+-scherm.
  • De detectie van zwakke weggebruikers wordt vereenvoudigd dankzij aanwezigheidssensoren aan de passagierszijde van de vrachtwagen. Het systeem geeft visuele en auditieve waarschuwingen in de cabine.
  • Een luidspreker aan de buitenkant waarschuwt zwakke weggebruikers aan de passagierszijde van het voertuig wanneer de chauffeur achteruit rijdt of de arm van zijn uitrusting gebruikt. Twee bijkomende richtingaanwijzersvullen de luidspreker aan om weggebruikers te waarschuwen die slecht horen of oortjes in hebben.

Deze veiligheidssystemen vormen een aanvulling op de systemen waarover de vrachtwagens van Renault Trucks al beschikken, zoals het geavanceerde noodremsysteem (AEBS), de botswaarschuwing vooraan (FCW), de rijstrookwaarschuwing (LKS), de adaptieve snelheidsregelaar (ACC), de elektronische stabiliteitscontrole (ESC) en de elektrische parkeerrem, die wordt ingeschakeld wanneer de motor niet draait (EPB). Om in alle veiligheid op bouwterreinen te rijden, zijn de vrachtwagens van het merk ook standaard uitgerust met een terreinmodus en een manuele gasregeling.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details