Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Rototilt schakelt op – en vernieuwt zijn grootste draaikantelstuk
Grote graafmachines tussen 32-43 ton kunnen worden uitgerust met Rototilts nieuwste draaikantelstuk RC9

Rototilt schakelt op – en vernieuwt zijn grootste draaikantelstuk

Op de Noorse beurs Vei og Anlegg 2022 presenteert Rototilt voor het eerst zijn nieuwste draaikantelstuk – de RC9, een krachtig draaikantelstuk voor graafmachines tot 43 ton.

“Met de RC9 willen we de voordelen van het draaikantelstuk beschikbaar maken voor nog meer gebruikers en grote machines”, zegt Per Väppling, Sales and Marketing Manager bij Rototilt.

Draaikantelstukfabrikant Rototilt is gevestigd in Vindeln in Zweden en heeft eigen vestigingen in totaal in 7 landen. Op de Noorse vakbeurs Vei og Anlegg 2022 tonen ze voor het eerst de nieuwste van een reeks technische ontwikkelingen, het RC9 draaikantelstuk voor graafmachines van 32-43 ton. Hiermee kunnen gebruikers van grote machines variëren tussen graafwerkzaamheden en taken die meer precisie vereisen. Ook kunnen zo het aantal machines en machinetransporten dat voor een klus nodig is teruggebracht worden.

“We willen het dagelijkse leven van de machinist verbeteren en met de RC9 willen we de klantvoordelen van het draaikantelstuk beschikbaar maken voor nog meer gebruikers en nog grotere graafmachines. Ons productontwikkelingsteam is er zelfs in geslaagd om meer te bereiken, met nieuwe functies die de bedieningseigenschappen en flexibiliteit voor eindgebruikers verder verbeteren”, zegt Marketing en Sales Manager Per Väppling.

Het nieuwe draaikantelstuk is de krachtigste van Rototilt tot nu toe, aangepast voor graafmachines met breekkrachten tot 280 kN. Nieuwe drukgecompenseerde hydrauliek zorgt ervoor dat de draaikantelstukfuncties onafhankelijk van elkaar kunnen werken. Hiermee kan de gebruiker tegelijkertijd onafhankelijk van elkaar kantelen en roteren. Een lancering van deze oplossing was niet relevant tot de oplossing ook echt geïmplementeerd en getest was, aldus productmanager Sven-Roger Ekström.

“De grotere graafmachines werken met nog zwaardere klussen, daarom was het voor ons belangrijk om veel tijd te besteden aan veiligheid, precisie en bediening. Het doel was een optimale combinatie van kantelen en roteren te bereiken voor een betere en soepele gebruikservaring met volledige controle door de machinist. We wilden deze oplossing eerst volledig en zonder compromissen ontwikkelen voordat we ermee op de markt zouden komen”, zegt Ekström.

“Meer nieuws in de pijplijn”

Volgens Väppling is de RC9 niet de enige introductie dit jaar en zal de focus ook bij aankomende lanceringen op meer controle liggen.

“De RC9 markeert het begin van een spannend jaar voor ons, voor onze partners en niet in de laatste plaats voor onze eindgebruikers. Het markeert ook het begin van een nieuwe productlijn die de controle in handen legt van de machinist. De RC9 is het eerste product in deze nieuwe lijn. Het is geweldig om elkaar weer te ontmoeten op beurzen en evenementen waar bezoekers de RC9 voor het eerst zullen zien, te beginnen nu op Vei og Anlegg en daarna op de Zweedse Machinebeurs. Op de Bauma dit najaar volgen meer nieuwe producten”, besluit Väppling.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details