Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Ruimer programma elektrische machines
De E19e is na de E10e, die al in 2019 werd gepresenteerd, de tweede volledig elektrische minigraafmachine van Bobcat.

Ruimer programma elektrische machines

Bobcat heeft de E19e, een nieuwe, elektrische graafmachine van twee ton, geïntroduceerd. De E19e is na de E10e, die al in 2019 werd gepresenteerd, de tweede volledig elektrische minigraafmachine van Bobcat. Daarnaast heeft Bobcat besloten de compacte, elektrische rupslader T7X vanaf 2024 ook in Europa op de markt te brengen.  

Scott Park, CEO van Doosan Bobcat wees erop, dat het bedrijf in de ontwikkeling van elektrische machines zal blijven investeren om de elektrificatie van de bouw te versnellen. “We ontwikkelen onze elektrische machines niet alleen met het oog op duurzaamheid”, lichtte Scott Park toe. “Ze moeten ook krachtig en productief genoeg zijn om alle soorten werkzaamheden uit te voeren. Belangrijke, bijkomende voordelen zijn een gezondere en comfortabelere werkomgeving voor de bestuurder en een grote onderhoudsvriendelijkheid.”

Hele dag inzetbaar

De accu van de E19e levert 17,3 kWh en heeft een capaciteit van 3,5 uur. De E19e kan tijdens werkpauzes worden opgeladen met een supersnelle lader. Dat betekent dat de machine voor de meeste gangbare toepassingen de hele dag kan worden gebruikt. 

Met de T7X heeft Bobcat de eerste, volledig elektrische compacte rupslader op de markt gebracht.

Schoon, stil en meer comfort

De nieuwe Bobcat E19e heeft hetzelfde profiel en dezelfde buitenafmetingen als de populaire E19 minigraafmachine en is wat betreft stabiliteit, hefvermogen en uitbreekkrachten vergelijkbaar met de prestaties van de diesel­uitvoering. De E19e is mede dankzij het omvangrijke assortiment Bobcat-aanbouwdelen inzetbaar voor alle denkbare bouw-, sloop- en grondwerkzaamheden; en dan natuurlijk vooral in situaties waar alleen geluidsarme, emissievrije machines zijn toegestaan. De geluidsarme en emissievrije E19e zorgt voor een gezonde en comfortabele werkomgeving en verhoogt de productiviteit van de bestuurder op de bouwplaats.

Bobcat T7X

Met de T7X heeft Bobcat de eerste, volledig elektrische compacte rupslader op de markt gebracht. De machine is schoon en stil en heeft geen hydraulische systemen of onderdelen, die trillingen veroorzaken. Omdat de elektrische rupslader opnieuw ontworpen is om de elektrische aandrijving te optimaliseren is hij zelfs krachtiger dan de vergelijkbare dieseluitvoering. Het hart van de T7X is een krachtige lithium-ion accu met 62 kW vermogen. De accuduur is lang genoeg voor de meest gebruikelijke dagelijkse werkzaamheden of vier uur continu gebruik. Een intelligent vermogensbeheersysteem regelt het vermogen afhankelijk van de belasting.      ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details