Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Schmitz Cargobull S.KI kipperoplegger op de MATEXPO-beurs

Schmitz Cargobull S.KI kipperoplegger op de MATEXPO-beurs

Het voertuig op de beurs: nieuwe kipperoplegger S.KI – in de praktijk bewezen betrouwbaarheid • Nieuwe laadbak- en chassisgeneratie: Gewichtsbesparing tot wel 280 kilogram • Digitaal on-board weegsysteem • Bandendrukcontrolesysteem (RDKS)

Schmitz Cargobull is vertegenwoordigd op de MATEXPO-beurs in Kortrijk met de S.KI kipper met ronde stalen laadbak. Het voertuig maakt indruk met zijn robuuste en betrouwbare voertuigconstructie en werd geproduceerd in de gespecialiseerde Schmitz Cargobull kipperfabriek in Gotha (Duitsland). Uitgerust met het chassisframe van de nieuwe generatie is het voertuig geconfigureerd met de bewezen ronde stalen laadbak met hydraulische achterklep van Schmitz Cargobull. Naast de kipperoplegger zullen ook nieuwe digitale uitrustingsopties een doorslaggevende rol spelen op de beurs, omdat deze een steeds grotere bijdrage leveren aan kostenefficiëntie en arbeidsveiligheid. 

Naast het nieuwe frame heeft Schmitz Cargobull ook een nieuwe generatie laadbakken in het assortiment. Daarmee overtuigt de nieuwe Schmitz Cargobull S.KI kipper niet alleen door zijn verbeterde laadvermogen (tot 280 kilogram* winst: 50 kg onderstel, 180 kg laadbak, 50 kg frame), maar maakt hij ook indruk met zijn verbeterde bedienbaarheid en zijn consistente en betrouwbare productkwaliteit. Het gewicht van de nieuwe ronde stalen laadbak met een laadvolume van 24 m³ en ontworpen voor gebruik op bouwplaatsen is geoptimaliseerd. Hier kon tot 180 kilogram* aan gewicht worden bespaard. Het brede, vlakke vloerontwerp zorgt voor een laag zwaartepunt en daarmee voor een optimaal rijgedrag en een gelijkmatige slijtage. De nieuw ontworpen bovenflenzen met geoptimaliseerde dwarsdoorsnede voor meer verticale en horizontale stijfheid verbeteren de stabiliteit van de ronde stalen laadbak nog verder. De zijdelingse vervorming van de bovenflens door ladingdruk kon duidelijk worden verminderd, wat een beter loopgedrag en een grotere functionele betrouwbaarheid mogelijk maakt voor laadbakafdekkingen in schuifdakuitvoering.

De chassisframes van de kipperopleggers S.KI met stalen constructie worden in het dagelijks gebruik altijd gekenmerkt door een ideale balans tussen gewichtsoptimalisatie, robuuste duurzaamheid en kipstabiliteit. De fundamentele structurele herziening van het modulaire framesysteem maakte het mogelijk om, afhankelijk van de totale lengte en het frame-ontwerp, gewichtsbesparingen van 53 tot 110 kilogram te realiseren. Het nieuwe modulaire framesysteem voor alle systeemlengtes is verkrijgbaar in standaard, lichte en zware uitvoeringen, afhankelijk van de zwaarte van het beoogde gebruiksdoel. Het gebruik van het nieuwe onderstel levert een extra gewichtsbesparing op van 50 kilogram.

Voor de gegalvaniseerde S.KI-framegeneratie biedt Schmitz Cargobull de klanten tien jaar garantie tegen doorroesten. Ook de gelakte framevariant biedt nu een nog betere bescherming tegen corrosie. Klanten profiteren van een hoge inruilwaarde door lager waardeverlies. Er zijn vier verschillende typelengtes beschikbaar (systeemlengte 7.2, 8.2, 9.6, 10.5) afhankelijk van het gebruiksdoel, de belasting en het gewenste laadbakvolume, die elk als STANDAARD-versie, als LIGHT-versie voor bijzonder hoge nuttige ladingen of als HEAVY-DUTY-versie voor bijzonder zwaar gebruik kunnen worden geselecteerd. 

Voor bulkgoederen- en asfalttransport is de standaardpositie van het achterlicht gewijzigd. Het kan 140 mm omhoog en 80 mm achteruit worden geplaats, waardoor er meer afstand tot het bulkmateriaal (bijv. asfalt) ontstaat bij het lossen. Hierdoor is er een nog lager risico op schade aan de bumperconsole bereikt, rekening houdend met de wettelijke voorschriften. 

*Referentievoertuig (S.KI Solid 7.2 met zijwandhoogte 1.460 mm en bodem-, zijwandcombinatie 5/4 mm met opliggende achterklep) 

Uitgerust met het chassisframe van de nieuwe generatie is het voertuig geconfigureerd met de bewezen ronde stalen laadbak.

Nieuw digitaal on-board weegsysteem
Voor een snellere en efficiëntere verwerking en om overbelading in de toekomst te voorkomen, heeft Schmitz Cargobull een nieuw on-board weegsysteem als optie voor kiepwagens. Voertuigen en wegen worden daardoor aan minder slijtage blootgesteld, bovendien worden brandstofkosten bespaard en wordt de CO2-emissie verlaagd. Met het on-board weegsysteem kan de chauffeur de lading van het voertuig direct op de laadlocatie bepalen en documenteren. Het is niet langer nodig om een stationaire controleweegbrug te bezoeken, wat tijd bespaart. De verbeterde rijdynamiek door het vermijden van overbelasting verhoogt de rij- en verkeersveiligheid. De uitrusting en het merk van de trekker zijn niet relevant voor de werking van het weegsysteem. De kalibreerbare (kalibratieklasse 4: bulkgoederen) on-board weegsysteem maakt gebruik van de in de fabriek geïnstalleerde luchtveersystemen met elektronische besturing en hydraulische cilinders om de actuele lading (nuttige last) van het voertuig te bepalen. Het in de fabriek gekalibreerde weegsysteem is rendabeler voor de klant dan andere systemen met extra sensoren en is ook robuuster om de zware bedrijfsomstandigheden van een kipperoplegger aan te kunnen. Het wordt intuïtief bediend via een meegeleverd scherm of via de smartphone en de beSmart-app. De vastgestelde laadgegevens kunnen direct na het weegproces door de chauffeur worden opgevraagd. De Schmitz Cargobull-telematica maakt vervolgens de overdracht en verdere verwerking van de gegevens in het TrailerConnect®-portaal mogelijk.

Rendement en veiligheid staan centraal bij het bandendrukcontrolesysteem (RDKS) van Schmitz Cargobull voor intelligente opleggers
Als het gaat om het verbeteren van de zuinigheid en veiligheid, speelt de juiste bandenspanning een belangrijke rol. Schmitz Cargobull biedt hiervoor een eigen bandendrukcontrolesysteem (RDKS) aan. Met de automatische controle is het makkelijker om de juiste bandenspanning bij te houden wat de rijeigenschappen sterk verbetert en bovendien de rijveiligheid significant verhoogt. De juiste bandenspanning speelt ook een sleutelrol bij het verlengen van de levensduur van banden, het verlagen van het brandstofverbruik en van de CO2-uitstoot en het verhogen van de winstgevendheid. Voertuigen die stilstaan door een lekke band kosten tijd en geld. Om optimaal voorbereid te zijn op de komende RDKS-verplichting in 2024, biedt Schmitz Cargobull zijn klanten nu al innovatieve oplossingen aan. Het af fabriek standaard geïnstalleerde telematicasysteem TrailerConnect® is als onderdeel van de 100% Smart-strategie onder andere uitgerust met een geïntegreerde RDKS-ontvangermodule, zodat bij de bepaling van de bandendruk indien nodig alleen de sensoren op de velg gecompleteerd en eenmalig ingeleerd moeten worden. Via het TrailerConnect® platform kan zo eenvoudig en comfortabel de status van de trailers en banden in realtime worden bewaakt en kan bij afwijkingen een waarschuwing worden afgegeven. Dit betekent dat het voertuig toekomstbestendig is en de klant gevrijwaard blijft van dure retrofits. 

TyreManager-app: Intelligente app voor bandensensor-positionering
Schmitz Cargobull ontwikkelt ook voortdurend de voertuiggerelateerde services en dienstverleningen. Met de TrailerConnect® TireManager-applicatie kunnen de bandensensoren na een bandenwissel of bandenvervanging worden geconfigureerd door de klant of servicepartner zelf en zijn alle relevante bandengegevens direct beschikbaar in het TrailerConnect®-portaal. Tijdrovende bezoeken aan de werkplaats worden geminimaliseerd en de beschikbaarheid en veiligheid van de voertuigen wordt verhoogd.

beSmart app: Statusherkenning voor de chauffeur
Met de beSmart app kan de chauffeur op elk gewenst moment de status van de bandenspanning van zijn oplegger uitlezen en bewaken. Alarmmeldingen bij afwijkingen stellen hem in staat om vroegtijdig te reageren en zo uitvalstijden te minimaliseren. Bovendien wordt de informatie over de bandendruk ook naar de trekker gestuurd. Dit maakt permanente bewaking en snelle interventie door de chauffeur mogelijk.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details