Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Soepeler werken met 23-25 tons DX-7 rupsgravers
Dankzij de nieuwe Fine Swing-functie zwenkt de DX255LC-7 ook met zwaar gevulde bak sneller en zonder schokken.

Soepeler werken met 23-25 tons DX-7 rupsgravers

Voor Doosan zijn het drukke tijden nu de DX-7 serie wordt klaargestoomd voor de marktintroductie. Zoals drie nieuwe Stage V rupsgraafmachines in de 23 tot 25 tons klasse, met nieuwe functies en technieken om soepeler te werken.

De DX235LC-7, binnendraaier DX235LCR-7 en de DX255LC-7 zijn de recent gepresenteerde DX-7 modellen met Stage V motor. Volgens Doosan leveren ze weer betere prestaties dan hun voorgangers met Stage IV motor. Ze combineren comfort met een grotere capaciteit van uitrustingstukken en gebruiken nieuwe technologie voor de bestuurdersassistentie, zoals specifieke functies om het brandstofverbruik, de uptime en het investeringsrendement te verbeteren. Daarbij legt de Japanse fabrikant de nadruk op meer vermogen, robuustheid en wendbaarheid.

Het slimme hydraulische systeem geeft een verbetering van ongeveer 30 % bij de inzet van aanbouwdelen. De essentie hiervan schuilt in de doordachte hydraulische logica voor een optimale verdeling van het hydraulische debiet wanneer zowel arm als aanbouwdeel tegelijkertijd actief zijn. Dat gebeurt met de hulp van een nieuwe prioriteitsklep en extra hydraulische leiding.

Het zware standaard contragewicht (5,0 ton) van de DX235LC-7 draagt bij aan een betere stabiliteit en hogere hefcapaciteiten.

Nieuwe Fine Swing-functie

Tweede standaard nieuwe functie is de Fine Swing, waarmee het schudden wordt verminderd dat een opgetild object ondergaat aan het begin of einde van een zwenkbeweging. Deze functie vergroot de veiligheid van nabije werknemers en voorkomt schade doordat er minder valsituaties zijn. Na het activeren van Fine Swing verdwijnt de overschrijding, waardoor de graafmachines soepel de maximale zwenksnelheid kunnen bereiken en die zonder schokken ook weer kunnen stopzetten.

Fijner werken met draaikantelstuk

Op het bedieningspaneel vindt de machinist een nieuwe tweerichtingsstroom-modus voor het draaikantelstuk. Die modus helpt de nauwkeurigheid bij het werken met het draaikantelstuk te maximaliseren door de tegendruk te elimineren in de hydraulische stroming.

Het zware standaard contragewicht (5,0 ton) op de DX235LC-7 en DX255LC-7 en het nog zwaardere standaard contragewicht van 6,4 ton op de compacte DX235LCR-7 dragen bij aan een betere stabiliteit en hogere hefcapaciteiten. Dat maakt ze in het bijzonder geschikt voor het werken met zwaardere aanbouwdelen zoals een draaikantelstuk.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details