Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Steeds meer elektrische voertuigen in transportwereld 

Steeds meer elektrische voertuigen in transportwereld 

Steeds meer elektrische voertuigen in transportwereld 

Net als binnen verschillende andere sectoren, zet ook de logistieke sector in op verduurzaming. Op deze wijze dragen organisaties bij aan het behalen van de Sustainable Development Goals, die de wereld anno 2030 een stukje duurzamer en daarmee mooier moeten maken. Duurzaamheid kent hierin verschillende vormen. Het gaat niet uitsluitend om het benutten van groene energie en het verminderen van schadelijke uitstoot; ook zijn deze SDG’s gericht op het bestrijden van armoede door een eerlijke prijs te betalen aan leveranciers van onderdelen. Dat laatste geldt in mindere mate voor de logistieke sector. In de industrie en bijvoorbeeld bouw is het echter een doel waar rekening mee wordt gehouden door steeds meer organisaties. Dat bedrijven verduurzamen merkt ook Equipment4U; een aanbieder van verschillende elektrische hulpmiddelen. In dit artikel lees je er meer over. 

Elektrische pallet- en heftrucks voor laden en lossen 

Bedrijven die in of met de logistieke sector werken richten zich onder meer op de investering in bijvoorbeeld elektrische pallettrucks bij Equipment4U. Hetzelfde geldt voor de aankoop van elektrische heftrucks, waarmee het proces rond het laden en lossen verduurzaamd wordt. Daarbij zijn dergelijke hulpmiddelen ook vanuit het oogpunt van de medewerker onmisbaar; ze helpen te voorkomen dat zware dozen stuk voor stuk handmatig verplaatst moeten worden. Een elektrische heftruck krijgt binnen grote magazijnen altijd de voorkeur boven een model op diesel. Niet alleen vanuit het duurzaamheidsoogpunt, maar bijvoorbeeld ook vanwege de gezondheid van medewerkers. Je wilt hen niet blootstellen aan de schadelijke dampen die vrijkomen bij het gebruik van een heftruck op diesel binnen een magazijn of grote loods. 

Aantal elektrische vrachtwagens groeit gestaag 

Waar het aantal elektrische auto’s met een zakelijke eigenaar de afgelopen jaren explosief steeg, geldt dat nog niet voor de elektrische vrachtwagens. Toch zien marktanalisten dat het aantal elektrische vrachtwagens gestaag toeneemt in België. Er zijn steeds meer organisaties die uitsluitend nog met deze elektrische modellen werken. Denk bijvoorbeeld aan grote meubelzaken, die de elektrische modellen gebruiken voor het leveren van bestellingen aan de consument. Of denk aan verhuisbedrijven, die een elektrische vrachtwagen inzetten voor het transport van de inboedel van een opdrachtgever. 

De afgelopen jaren hebben elektrische vrachtwagens zich sterk ontwikkeld. Mede hierdoor is het bereik ervan toegenomen; vergelijkbaar met de ontwikkeling bij elektrische personenauto’s. De verwachting is dat deze trend zich in de komende jaren verder doorzet, wat het voor logistieke bedrijven des te interessanter maakt om het wagenpark te verduurzamen. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details