Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Steelwrist breidt het aanbod van snelwissels en tiltrotatoren uit met SQ50, een volautomatische high-flow en Open-S-compatibele oplossing voor middelgrote graafmachines.

Steelwrist breidt het aanbod van snelwissels en tiltrotatoren uit met SQ50, een volautomatische high-flow en Open-S-compatibele oplossing voor middelgrote graafmachines.

De nieuwe reeks SQ50-snelwissels en tiltrotators is bedoeld voor graafmachines van 7-13 ton. Steelwrist SQ is een hoogwaardige volautomatische olieverbinding die wordt gebruikt in snelwissels en tiltrotators op graafmachines om hydraulische uitrustingsstukken aan te sluiten. Uitstekende flow-eigenschappen en concurrerende bouwhoogte en -gewicht zijn belangrijke voordelen van SQ50. SQ50 voldoet aan de specificaties van de Open-S standaard voor volautomatische snelwissels.

De SQ50 snelwissels en tiltrotators worden voor het eerst getoond op de Vei en Anlegg beurs in Noorwegen van 11-14 mei 2022, en helaas niet op de TKD in Almere, omdat deze afgezegd is.

De SQ50 zal geleidelijk worden ingevoerd op X12 en X14 tiltrotators, wat betekent dat toekomstige S-type snelwissels en tiltrotators kunnen worden geüpgraded naar SQ-type.

S50- en SQ50-snelkoppelingen zijn van gegoten staal en hebben de veilige Steelwrist Front Pin Lock-dubbele borging. Front Pin Lock is een mechanische vergrendeling van de vooras die het risico van onbedoeld vallen van uitrustingsstukken aanzienlijk beperkt.

De X12 en X14 tiltrotators zijn opnieuw ontworpen met een nieuwe ophanging en snelwissel om het mogelijk te maken om in een later stadium te upgraden van S50 naar SQ50, zelfs als de klant SQ niet in de oorspronkelijke bestelling had opgenomen. De eerste nieuwe generatie X12 en X14 tiltrotators zullen in het derde kwartaal van 2022 de fabriek gaan verlaten.

SQ aan de bovenzijde (ophanging) van de tiltrotator voor snel wisselen tussen tiltrotator en andere uitrustingsstukken, en SQ aan de onderkant (snelwisselaar) van de tiltrotator zorgen voor snel wisselen tussen hydraulische uitrustingsstukken.
Door SQ te gebruiken, kunnen uitrustingsstukken voor tiltrotatoren goedkoper worden gemaakt, aangezien de rotatiefunctie in de tiltrotator is opgenomen.

“Met de introductie van SQ50 volautomatische snelwissels en tiltrotators, worden we een game-changer in het groeiende segment van de 10 ton graafmachines met flowcapaciteiten van 120 liter per minuut met lage tegendruk. Dit maakt een efficiënt gebruik van uitrustingsstukken met een hoog debiet mogelijk, ook voor middelgrote graafmachines”, zegt Stefan Stockhaus, CEO van Steelwrist AB.

High Flow hydrauliek en absolute rotatiesensor
Met de introductie van de SQ50 is de Qplus-technologie geüpdatet om nog hogere debieten mogelijk te maken, waarbij nog eens 20% aan de debietcapaciteit is toegevoegd, waardoor gebruikers ook het hoge debiet kunnen gebruiken dat uitrustingsstukken vereist op middelgrote graafmachines.

Met de introductie van SQ50 zal Steelwrist in 2022 ook een nieuwe Absolute Rotation Sensor introduceren om een ​​hogere nauwkeurigheid te geven aan Machine Control Systems. Samen met Steelwrist Autotilt zorgt dit voor een nog hogere productiviteit.

Open-S-compatibele oplossing
Alle Steelwrist SQ-producten volgen de wereldwijde Open-S-industriestandaard voor volautomatische snelwissels voor graafmachines. Dit betekent dat het SQ-systeem is ontworpen om verbinding te kunnen maken met andere merken volgens de Open-S-standaard.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details