Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Steelwrist en Volvo CE breiden de samenwerking uit met het aanbieden van SQ volautomatische snelwissels op graafmachines af fabriek!

Steelwrist en Volvo CE breiden de samenwerking uit met het aanbieden van SQ volautomatische snelwissels op graafmachines af fabriek!

Steelwrist en Volvo CE blijven de samenwerking verder ontwikkelen die meer dan tien jaar geleden begon toen Steelwrist de eerste keus leverancier werd van echte in de fabriek gemonteerde tiltrotators en snelwissels op Volvo-graafmachines.

Gezien de vraag naar volautomatische snelwissels op graafmachines snel blijft groeien, breidt Volvo CE nu het aanbod uit met Steelwrist SQ Auto Connect-snelwissels rechtstreeks af fabriek voor zowel rups- als wielgraafmachines tussen 13 en 35 ton. De lancering omvat ook uitrustingsstukadapters in bijpassende maten.

Met de volautomatische SQ-snelwissels kunnen machinisten efficiënt en gemakkelijk wisselen tussen tiltrotator, hydraulisch aangedreven uitrustingsstukken en mechanische uitrustingsstukken, vanuit de comfortabele cabine.

“Dankzij de jarenlange geweldige samenwerking met Steelwrist zijn we in staat om de nieuwste technologische evoluties op het gebied van graafmachine-aanbouwdelen te volgen. De sleutel van het succesverhaal was de fabrieksvoorbereiding en installatie, volgens de feedback van onze tevreden klanten. Dankzij de gemotiveerde inspanningen van beide merken, biedt Volvo CE nu een consistente installatie van Steelwrist symmetrische snelwissels (nu óók met volautomatische SQ-variant) en tiltrotators op een breed scala aan graafmachines ”, zegt Christian Berling, Volvo CE Product Manager voor graafmachine-aanbouwdelen.

De facelift van de EC250E en EC300E omvat ook het Smart Connect-platform dat een naadloze integratie mogelijk maakt met het Volvo Dig Assist-systeem met de in de fabriek gemonteerde Steelwrist-tiltrotator. Dit omvat verbeterde veiligheidsvoorzieningen en één enkele snelwisselschakelaar voor de bediening van beide snelwisselaars.100% gereed en CE-gemarkeerd rechtstreeks vanuit de Volvo-fabriek.

Het Smart Connect-platform is een project waar ons zusterbedrijf SVAB Hydraulik vanaf het begin aan heeft meegewerkt. Gereedschapsherkenning (ToolRec) voor uitrustingsstukbeheer kan na levering worden toegevoegd aan zowel echte fabrieks- als retrofit-installaties.

Met het Smart Connect-platform kunnen de Steelwrist tiltrotators op dealerlocaties worden gemonteerd met een plug-and-play-installatie inclusief de snelwissel-veiligheid met één

enkele schakelaar. Dit betekent dat de Volvo dealer de levertijd kan verkorten en de functionaliteit kan optimaliseren tot bijna hetzelfde niveau als een echte in de fabriek gemonteerde installatie, zelfs als de eindklant een machine uit voorraad koopt bij de dealer.

“Binnen Steelwrist hebben we lange tijd hard gewerkt om wereldwijde standaarden te promoten en eindelijk beginnen resultaten zichtbaar te worden. Ten eerste, nu Volvo Steelwrist SQ vanuit de fabriek lanceert en met de recente lancering van de HCS-snelwissel van Caterpillar, is het enorm belangrijk dat twee toonaangevende spelers bijna gelijktijdig producten lanceren die compatibel zijn met de Open-S-standaard. Ten tweede zou de lancering van het Smart Connect-platform door Volvo CE een belangrijke stap voorwaarts kunnen zijn in de richting van een open interface voor uitrustingsstukken voor graafmachines zoals ISOBUS binnen de landbouwsector. Dit zou meer intelligentie en wereldwijde connectiviteit mogelijk maken voor graafmachine-uitrustingsstukken als nooit tevoren ”, zegt Stefan Stockhaus, CEO van Steelwrist.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details