Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Sterke focus op innovatie en productontwikkeling

Sterke focus op innovatie en productontwikkeling

Specialist in funderingsmachines en bijbehorend materiaal INPIEQ produceert onder andere het innovatieve DLS Registratie Systeem dat in binnen- en buitenland gebruikt wordt. Momenteel ontwikkelt het bedrijf een geheel nieuwe productielijn van compacte machines.

“INPIEQ is bezig met de ontwikkeling van een nieuwe productielijn, bestaande uit twee verschillende compacte machines. Het gaat om een grout meng- en pompunit type IGP en een hydraulische funderingsmachine, met gebruiksvriendelijkheid en onderhoudsgemak als belangrijk oogmerk”, aldus INPIEQ-directeur Frank van Deursen.

Compact en volautomatisch

Deze volledig hydraulische grout meng- en pompunit type IGP wordt elektrisch aangedreven, voorzien van een mengunit die het mengsel automatisch mengt en vervolgens verplaatst naar het reservoir totdat het verpompt kan worden naar de boorstelling. Deze machine is voorzien van druk- en flowregelaars, waardoor de verpompte druk nooit hoger dan de vooraf ingestelde waarde wordt en de machine over de maximale flow- en pompsnelheid beschikt. Gedurende dit proces worden gegevens zoals het verbruik van cement en water, de pomp flow, de werkdruk en het verpompt volume met een hoge nauwkeurigheid gemeten, duidelijk weergegeven op het display en opgeslagen in het INPIEQ Registratie Systeem.

Deze data wordt via USB of draadloos verzonden naar het kantoor. De unit is via het duidelijke bedieningspaneel te bedienen en kan met een afstandsbediening aangestuurd worden. Frank van Deursen: “Wij zagen verbeterpunten in bestaande soortgelijke machines en mogelijkheden in combinatie met ons unieke INPIEQ Registratie Systeem. Dus zijn we zelf beginnen bouwen, met als resultaat een compacte machine met een constante flow en die zonder pieken het hoogst haalbare resultaat geeft en direct alle gegevens registreert.”

Deze volledig hydraulische grout meng- en pompunit type IGP wordt elektrisch aangedreven, voorzien van een mengunit die het mengsel automatisch mengt.

 

Hydraulische funderingsmachine

De nieuwe hydraulische funderingsmachine is een compacte en lichte, maar zeer krachtige machine die het mogelijk maakt om schroefinjectiepalen te realiseren op plaatsen waar de ruimte en hoogte beperkt zijn. De funderingsmachine is voorzien van een boormotor tot 20 kNm. Het formaat en gewicht zorgen ervoor dat de machine eenvoudig te vervoeren is en door de unieke bouw is het bovendien mogelijk om in verschillende ruimtes aan de slag te gaan.

Deze machine word geleverd met een elektrisch aggregaat op rupsen, voorzien van twee elektromotoren waardoor het mogelijk is om met zowel een 32A- als een 63A-connector de machine aan te sturen. Verder is het mogelijk om de machine aan te drijven via een speciaal in ontwikkeling zijnde accu-aangedreven hydraulische unit.

Gebruiksvriendelijk

Frank van Deursen: “De klant weet ons goed te vinden als het gaat om innovaties en het personaliseren van machines en/of systemen. Wij bedenken met onze expertise en ervaring dan graag een oplossing die voldoet aan de wensen van de klant. Deze keer werd ons gevraagd of het mogelijk is om machines te ontwikkelen die gemakkelijk te transporteren zijn.”

Maatwerk

INPIEQ ontwikkelt en produceert vaker vernieuwende machines uit eigen initiatief of op aanvraag. Vrijwel bij elke machine komt een stukje maatwerk kijken. Dit gebeurt allemaal in eigen beheer vanuit de werkplaats in Steenbergen. Een andere machine die recent op aanvraag gemaakt werd voor een klant uit België, is een CPE30 heihamer voor het heien van damwanden met een speciaal sheet-leg frame. Door het lage benodigde hydraulisch vermogen is deze hamer eenvoudig te gebruiken in combinatie met een mobile graafmachine.

De nieuwe hydraulische funderingsmachine is een compacte en lichte, maar zeer krachtige machine die het mogelijk maakt om schroefinjectiepalen te realiseren op plaatsen waar de ruimte en hoogte beperkt zijn.

 

DLS Registratie Systeem

INPIEQ produceert het wereldwijd bekende en zelfontwikkelde Data Registratie Systeem. Frank van Deursen: “Het DLS Registratie Systeem is geschikt voor heien, boren, trillen en drukken, en registreert de gegevens van elke gemaakte paal, ongeacht het type. Vervolgens verzendt het systeem, indien gewenst, de gegevens naar kantoor. Deze zomer komt er een nieuwe versie van het registratiesysteem die zal voldoen aan de hedendaags gestelde eisen in de funderingsmarkt. Ook wordt er een nieuw platform geïntroduceerd om de data sneller een eenvoudiger correct te kunnen verwerken. Verder biedt ook de samenwerking met een funderingsexpertisebureau een grote toegevoegde waarde aan het systeem waardoor het funderingsbedrijf, voordat het de bouwlocatie verlaat, weet dat alle palen zijn goed gekeurd voor oplevering. Wij verkopen dit systeem met trots over de hele wereld.”       

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details