Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Stookolieleverancier Comfort Energy koopt 50 Volvo Trucks bakwagens

Stookolieleverancier Comfort Energy koopt 50 Volvo Trucks bakwagens

Volvo Trucks België levert momenteel aan Comfort Energy de laatste exemplaren van een grote bestelling van 50 vrachtwagens gespreid over twee jaar. Deze investering kadert in het permanent vernieuwen van de vloot.

Comfort Energy, met hoofdzetel in Hasselt, is de grootste onafhankelijke verdeler van stookolie in België. Het bedrijf, dat intussen meer dan 40 jaar bestaat, heeft 14 eigen opslagplaatsen verspreid over de verschillende provincies. Om het land overal te kunnen bedienen, steunt het ook op 45 lokale partners die onder de vlag van Comfort Energy rijden. Op deze manier staan ze overal dicht bij klant.

comfort_energy-fullress-59-kopieren

“Onze vloot bestaat uit 200 ADR voertuigen. Het overgrote merendeel bestaat uit bakwagens met een tankopbouw voor de distributie van stookolie, van benzine en diesel. De rest zijn trekkers met tankopleggers en aanhangwagens. Aangezien de tankopbouw zeer specifiek en dus vrij duur is, zijn enerzijds een piekfijn onderhoud en anderzijds een verantwoordelijk gebruik vanzelfsprekend”, zegt David Delellio, business unit manager van Comfort Energy.

Chauffeurs in de watten gelegd

“Met de twee meest recente bestellingen bij Volvo Trucks – 20 en 30 stuks – was het de bedoeling om de laatste Euro4-vrachtwagens versneld uit circulatie te halen. Bijkomend wilden we onze chauffeurs in de watten leggen. Zij rijden elk met hun eigen vrachtwagen. Met deze exemplaren van een premiummerk willen we bijdragen tot hun comfort en hun veiligheid. Zij waarderen het, want op hun beurt onderhouden ze hun truck met de grootste zorg”, zegt Delellio nog. ”Heel belangrijk, onze vrachtwagens zijn immers het uithangbord van Comfort Energy!”

comfort_energy-fullress-116-kopieren

“Alle bakwagens van de laatste bestelling zijn bijna klaar. Ze zijn weliswaar nog niet allemaal in dienst, want ze worden eerst nog opgebouwd met de tank en de nodige  uitrustingen”, vertelt Marc Paesen, van de Limburgse Volvo Trucks-dealer Paesen Trucks. “Tegen de zomer zullen ze allemaal rijden”, voegt David Delellio toe.

Hoofdzakelijk FM bakwagens

“De bakwagens zijn hoofdzakelijk Volvo FM’s 6×2 van 380 of 430 pk. Er is ook een tiental FM vierassers met tridem bij. Bij de bestelling waren er ook nog enkele trekkers, van het type FH 460”, legt Marc Paesen uit. Hij benadrukt dat de samenwerking voor de inzet van de voertuigen tussen Comfort Energy en Paesen Trucks uitstekend verloopt. David Delellio sluit zich hier volledig bij aan.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details