Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Takeuchi minigraver of graafmachine leasen?

Takeuchi minigraver of graafmachine leasen?

Het is verstandig om eens goed te oriënteren hoe u dit financieel wilt aanpakken. Wij denken daarin graag met u mee. Er zijn namelijk verschillende financieringsmogelijkheden en één daarvan is financial lease. Wij werken samen met verschillende kredietverstrekkers (lease maatschappijen). Zij kunnen u deze mogelijkheid aanbieden. We leggen u hieronder uit wat financial lease inhoudt.

HOE ZIET HET LEASEN VAN EEN GRAAFMACHINE ERUIT?

We gaan eerst even terug naar het begin. Want wat is leasen nu eigenlijk? Misschien weet u het al, maar ook dan kan een stukje herhaling geen kwaad. Leasen of leasing is een vorm van kredietverstrekking (ofwel lening) waarbij een lease maatschappij bedrijfsmiddelen of duurzame consumptiegoederen koopt en deze tijdens een vooraf afgesproken termijn, tegen een vaste vergoeding, ter beschikking stellen aan de kredietnemer (uw bedrijf).

In het kort: we ‘huren/lenen’ een machine in samenwerking met een kredietverstrekker aan u. Voor een bepaalde periode tegen een vooraf bepaald maandelijks bedrag.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN FINANCIAL LEASE?

  • U doet de investering niet in één keer, maar lost maandelijks een bedrag af.
  • U bent, gedurende de leaseperiode, economisch eigenaar van de machine. Deze staat dus op de balans van uw bedrijf en u mag de kosten jaarlijks afschrijven.
  • Bovenstaand punt levert ook andere fiscale voordelen op zoals investeringsaftrek & renteaftrek.
  • Investeringsaftrek: u mag het bedrag van een investering als deze aftrekken van de winst. Door de investeringsaftrek wordt uw totale winst dus lager en betaalt u minder belasting.
  • Renteaftrek: rente is fiscaal aftrekbaar wanneer er sprake is van een zakelijke lening. Omdat een financial lease contract een zakelijk contract is en het een vorm van lenen betreft mag u de betaalde rente dus ook van uw winst aftrekken.
  • Na betaling van de laatste leasetermijn bent u volledig eigenaar van de machine, zowel juridisch als economisch.
  • Bij het financial leasen van een graafmachine lost u op een vaste afgesproken termijn een vast bedrag per maand af. U weet van tevoren precies waar u aan toe bent.

HOE ZIT HET MET HET ONDERHOUD & DE VERZEKERING VAN DE GRAAFMACHINE?

Het onderhoud en de verzekeringen van de machine maakt geen onderdeel uit van het financial leasecontract. In principe bent u hier zelf verantwoordelijk voor.

Het is bij ons uiteraard wel mogelijk om het leasecontract uit te breiden met een onderhoudscontract of verlengde garantie. Het afnemen van een aanvullend onderhoudscontract wordt met name interessant bij de machines vanaf 6 ton. We zien vaak dat het bij deze machines moeilijker wordt om het onderhoud zelf uit te voeren. Dit heeft o.a. te maken met de meer geavanceerde motoren.

OP WELKE MANIER KAN IK FINANCIAL LEASE BIJ JULLIE AANVRAGEN?

Op www.takeuchibenelux.com ziet u op elke machinepagina een ‘vanaf’ leaseprijs per week staan. Een offerte opvragen is eenvoudig: u kunt op onze website op elke machinepagina een offerte aanvragen voor de desbetreffende minigraver of graafmachine. U geeft in het formulier aan dat u interesse heeft in lease middels een vinkje. Wanneer u dit formulier heeft verzonden neemt de Takeuchi Benelux vertegenwoordiger die actief is in uw regio binnen één werkdag contact met u op om uw offerte wensen door te spreken. Hij brengt u, indien gewenst, vervolgens in contact met één van de lease maatschappijen waar we mee samenwerken. De financieringsmogelijkheden die worden aangeboden door de lease maatschappijen zijn altijd maatwerk, waarbij flexibiliteit en snelheid gegarandeerd zijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details