Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Te huur: een unieke zijdelingse primeur

Te huur: een unieke zijdelingse primeur

Bij De Block Verhuur in Lokeren is sinds kort een unieke primeur te huur: het Movax Side Grip trilblok. Het inbrengen van damwanden, H-profielen en dergelijke hoeft niet langer helemaal van bovenaf, maar kan voortaan gewoon van de zijkant. Dat maakt werken bij een beperkte hoogte niet alleen een stuk gemakkelijker, er wordt ook flink op kosten bespaard.

Het Movax Side Grip trilblok is met zijn 400 kN trilkracht meteen het zwaarste model in het gamma trilblokken van De Block. Het bijzondere aan de SG-40N is dat, in tegenstelling tot de conventionele trilblokken, de damplanken of H-profielen langs de zijkant worden vastgenomen en zo in- of uitgetrild. Wie denkt dat dit minder goed werkt dan bij het conventionele van bovenaf intrillen, is mis: halverwege het profiel trillen met de Side Grip geeft een efficiëntere trillingsoverdracht, waardoor het profiel sneller en nauwkeuriger is in te brengen.

gww-deblock-sidegrip-03-kopieren

Het Movax Side Grip trilblok is met zijn 400 kN trilkracht meteen het zwaarste model in het gamma trilblokken van De Block.

 

Kostenbesparend

Vanaf de zijkant werken heeft een groot voordeel. Voor aannemers die regelmatig werken onder bruggen, viaducten, zelfs in tunnels en niet te vergeten op het spoor, is het 1.600 kg wegende Movax Side Grip trilblok een prima oplossing. Het scheelt echt vele meters in hoogte door vanaf de zijkant te werken. Interessant is het kostenaspect van deze ‘zijdelings’ aanpak. Het blijkt veel efficiënter wanneer de machinist zonder extra hulpmiddelen of mankracht de klaarliggende profielen kan vastnemen en positioneren. Bovendien kan bij lange profielen worden gewerkt met een lichtere graafmachine met kortere giek. Pas wanneer het in te brengen profiel grotendeels de grond is ingebracht, wordt het Movax Side Grip trilblok van de zijkant naar de bovenkant verplaatst. Het laatste stuk wordt dus op de conventionele manier gedaan: met de klem aan de onderkant van het blok.

Specificaties

De Movax SG-40N wordt volledig hydraulisch aangedreven door het hamercircuit van een 21-29 tons graafmachine. Koppeling gebeurt met een snelwissel CW40. De elektronische sturing met bijhorende joysticks en controlescherm zorgt voor de draai-, kantel-, grijp- en trilbedieningen. Het trilblok is geschikt voor H-Profielen vanaf H180 en damplanken van 400-1200 mm.      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details