Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Terex Trucks versterkt zijn positie in Algerije

Terex Trucks versterkt zijn positie in Algerije

Temidden van dalende inkomsten uit de olie- en gasexport in Algerije, drijven niet-oliesectoren zoals de bouw de economie van het land aan. Algerije ziet een robuuste en stabiele bouwsector als een belangrijk onderdeel voor een succesvolle toekomst – dus het is het juiste moment voor Terex Trucks om zijn engagement te versterken om zijn stevige, eenvoudige knikdumpers te leveren aan klanten in het hele land.

Als één van de belangrijkste olieproducenten in Afrika is de Algerijnse economie sterk afhankelijk van inkomsten uit olie-export. De lage olie- en gasprijzen van de afgelopen jaren hebben echter gewogen op de economische prestaties van het land. Om haar afhankelijkheid van olie te verminderen, wil de Algerijnse overheid diversifiëren naar niet-oliesectoren zoals de bouw, om privé en buitenlandse investeringen te stimuleren. Dit jaar staat de totale pijplijn van bouwprojecten in Algerije – zoals gevolgd door gegevensprovider GlobalData – op £ 109 miljard (16,3 biljoen in Algerijnse dinar). Vanwege een focus op woningbouw en het bouwen van betaalbare huizen, verwacht GlobalData dat de woningbouwmarkt in 2023 goed is voor 38,8% van de totale waarde van de bouwsector in Algerije. Naar verwachting zal de ontwikkeling van de transportinfrastructuur de bouwsector verder stimuleren.

Exclusieve aandacht

De opwaartse trend in investeringen in infrastructuur-, woning- en energiebouwprojecten in Algerije in combinatie met de recente investeringen die Terex Trucks heeft gedaan in zijn producten, mensen, processen en faciliteiten, maken het de perfecte tijd voor het bedrijf om zijn betrokkenheid bij klanten in de regio te versterken – samen met Matera, dealer van Terex Trucks in Algerije. Terex Trucks en Matera zijn al 15 jaar een succesvolle samenwerking en

bereiken nieuwe klanten door hen kennis te laten maken met de robuuste knikdumpers, de TA300 en TA400.

“Bij Terex Trucks zijn we toegewijd aan het bouwen van krachtige knikdumpers”, zegt Etienne Lalande, Regional Sales Director bij Terex Trucks. “Daarin zijn we gespecialiseerd. Onze klanten in Algerije weten dat ze op onze knikdumpers kunnen vertrouwen, zelfs in de moeilijkste omstandigheden. Onze dealer Matera is bijzonder sterk in het leveren van uitstekende service en ondersteuning aan klanten, en samen willen we onze knikdumpers naar meer klanten in de regio brengen. ”

“Met onze diepgaande kennis van de machines van Terex Trucks en ons brede netwerk, onderhouden we geweldige relaties met onze klanten en houden we te allen tijde contact met hen”, zegt Benoit Strauven, Managing Director bij de Matermaco Group, dealer van Terex Trucks in de Regio Benelux en moederbedrijf van Matera. “In een land als Algerije zijn goede geografische kennis en sterke lokale verbindingen cruciaal. Het is een enorm land -de laatste Terex Trucks-dumper die we hebben verkocht, is afgeleverd op een plaats die verder weg is van de Algerijnse hoofdstad dan Brussel. “

Investeringen in hogere prestaties

De economie van Algerije wordt gedomineerd door openbare bedrijven die knikdumpers van Terex Trucks gebruiken voor bouwwerkzaamheden, infrastructuurontwikkelingen en grondverzetprojecten. Klanten waarderen de eenvoud, kwaliteit en betrouwbaarheid van de knikdumpers. Terex Trucks heeft onlangs aanzienlijke investeringen gedaan om ervoor te zorgen dat hun machines klanten ondersteunen in de moeilijkste toepassingen. Tegen het einde van 2018 werd de TA300 geüpgraded en deze wordt nu vervaardigd met de nieuwste EP320-transmissie. De bijgewerkte machine levert een verbetering van 5% in brandstofefficiëntie, een snelheidsverhoging van 5 km/u (3,1 mph) tot 55 km/u (34 mph), een langere onderhoudsperiode en verbeterde prestaties in vergelijking met het vorige model. Dit alles betekent dat klanten productiever kunnen zijn, snellere cyclustijden, lagere kosten per ton en minder CO2-uitstoot kunnen realiseren.

De TA400 heeft een laadvermogen van 23,0 m³ (30,3 yd³) en wordt aangedreven door een krachtige, zuinige motor met een brutovermogen van 331 kW (444 pk) en een maximaal koppel van 2.255 Nm (1.663 lbf ft). De planetaire tandwieloverbrenging zorgt voor soepel en efficiënt schakelen voor een optimaal brandstofverbruik en lagere bedrijfskosten. Testpunten op maaiveldhoogte en een volledig kantelbare cabine, gecombineerd met een elektronisch verhoogde kap, zorgen voor onderhoudsgemak en minder stilstand.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details