Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Terrein met veel mogelijkheden
Het volledige terrein beslaat een oppervlakte van 50 hectare.

Terrein met veel mogelijkheden

Matexpo heeft als beurs voor bouwmaterieel een hele reputatie opgebouwd. Maar een vakbeurs blijft een statische voorstelling van het materieel, terwijl net in deze branche een werkend voorbeeld zoveel meer verhelderend kan werken.

Het kernidee van demonstratiedagen werd voor het eerst uitgewerkt in combinatie met de Matexpo vakbeurs zelf. Op het ongebruikte terrein van het ‘eiland’ naast de beurs, omringd door de autosnelweg af- en opritten, werd een eerste poging gewaagd om bouwmaterieel in zijn natuurlijke omgeving voor te stellen. Die eerste poging was lovenswaardig, maar had toch niet het gewenste resultaat. Daar waren verschillende redenen voor: de afgelegen ligging, de bereikbaarheid via de brug over de autosnelweg en vooral het slechte weer op de demodagen zelf. 

De werftrucks krijgen opnieuw een aangepast parcours.

Maar de kiem voor de Demo Days was gelegd en de organisatoren van Matexpo besloten aparte Demo Days te organiseren op een geschikt terrein en dat afwisselend met de jaren dat de grote vakbeurs zelf georganiseerd werd. Een eerste editie Demo Days powered by Matexpo ging door 8 en 9 september 2018 in Braine-l’Alleud, was meteen al succesvol en de deelnemende bedrijven zagen wel wat in het concept. Helaas werd de tweede editie, gepland voor 2022, door de coronacrisis verhinderd. Maar dat ligt achter de rug en dit jaar gaat de organisatie er weer volop voor.

Grote vlakke zones bieden een perfecte standplaats voor de demonstraties van grondverzetmachines, recyclagematerieel, zeef- en breekinstallaties.

Oude mijnterril in Boussu

De Demo Days gaan door op 3 en 4 september 2022 op Terril Saint Antoine in Boussu. Dit uitgestrekte terrein leent zich perfect om grondverzetmachines, recyclagematerieel en werfvrachtwagens te demonstreren. Ook breek- en zeefinstallaties kunnen aan bod komen. Er zullen twee grote zones komen voor al het materieel en een prachtig parcours voor de vrachtwagens in deze spectaculaire omgeving. Het terrein is een oude afvalberg van de mijnindustrie in de omgeving en wordt nu enkel benut als (illegaal) motorcrossparcours. Het is de bedoeling de hele site te restaureren en als natuurgebied open te stellen.

Voor de trucks komt er een parcours van ongeveer anderhalve kilometer, waarop de deelnemende constructeurs ieder drie bouwvrachtwagens zullen demonstreren. Het volledige terrein van Terril Sainte Antoine beslaat 50 hectare, maar slechts een gedeelte zal voor de Demo Days benut worden. 

Misschien een minpuntje: door de smalle toegangswegen wordt de aanvoerroute beperkt voor vrachtwagencombinaties tot 90 ton. De allerzwaarste machines zullen er dus niet kunnen getoond worden.     

Praktische info
Demo Days 3 & 4 september 2022
Terril Saint Antoine in Boussu

Demo Days is een tweejaarlijks evenement waarbij alles draait rond demonstraties en testen van werkende en rijdende machines.
Zaterdag 3 september: 9.00 – 17.00 uur
Zondag 4 september: 9.00 – 17.00 uur

Een bezoek aan Demo Days is op eigen risico en verantwoordelijkheid. Het terrein is geen speelzone. Minderjarigen krijgen enkel toegang begeleid door een volwassene. De Demo Zone is heel uitgestrekt en heeft geen vaste wandelpaden. Vermijd zeker open en onstevig schoeisel. Het terrein is niet toegankelijk voor mindervaliden, rolstoelgebruikers en kinderwagens.

Social Media:
Facebook: @DemodaysBE
Twitter: @DemoDaysBE

Doelpubliek: Professionele gebruikers van machines over verschillende sectoren (machinisten, operatoren, werkplaatsverantwoordelijken, aankopers, technisch directeurs)
Exposanten:Graafmachines, kippers, vrachtwagens, recyclagematerieel, zeef- en breekinstallaties en infostanden.
Deelnemende bedrijven: Trucks: Ford, Iveco, Mercedes-Benz, Renault Trucks, Scania, Volvo Trucks
Materieel: A.M.C. bvba, Atrac (Sas), Bergerat Monnoyeur (Cat), BIA, BMAir, Compact Machinery, De Bruycker-Kemp, Delvano, Engcom, Fimatec, Firma Beel, Fulltrak, GeoTracer, Hebeco, Semat Interparts, JCB, Key-Tec, Leica, Lubecore, Luyckx, Spray & Stream, Sitech, SMT, SOMTP, TerraMax, Tramac, Vangaever, Sten Van Roy, Verhoeven, Yanmar

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details