Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
TNO-rapport toont aan: tot 23% CO2-besparing met Volvo LNG-trucks

TNO-rapport toont aan: tot 23% CO2-besparing met Volvo LNG-trucks

Uit tests van het onafhankelijke instituut TNO in Nederland onder representatieve omstandigheden voor langeafstandsvervoer in Nederland, dat de CO2-emissies uit de uitlaat van de Volvo FH LNG-truck bijna 20% lager zijn dan die van de door TNO geteste Euro 6-dieseltrucks. Vooral bij inzet op de snelweg is de besparing aanzienlijk, namelijk 23% CO2-reductie.

In het kader van het ‘Steekproefcontroleprogramma voor vrachtwagens en bussen’ voor het Nederlandse Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat zijn door TNO praktijkemissietesten uitgevoerd aan verschillende langeafstandstrucks met Euro 6-dieselmotor en alternatieven waaronder de nieuwste Volvo FH LNG. Doel van de testen was om het niveau van de uitstoot van schadelijke stoffen en de uitstoot van broeikasgassen vast te stellen.

lng-tanken_lowres-kopieren

De Volvo FH LNG leverde een CO2-reductie van 23% op bij het rijden over de snelweg ten opzichte van onder vergelijkbare omstandigheden geteste trucks op fossiele diesel.

“De resultaten van dit onafhankelijke onderzoek in Nederland bevestigen wat wij ook in België aan onze klanten vertellen, namelijk dat onze LNG-oplossing zeer goed presteert op langeafstandsroutes. De Volvo LNG-trucks voldoen niet alleen aan de hoge eisen op het gebied van prestaties, brandstofverbruik en actieradius, maar bieden tevens een alternatief dat lagere emissies van broeikasgassen levert, zoals nu ook bewezen door TNO. Deze combinatie hebben onze klanten nodig voor regionaal en internationaal transport”, verklaart Siegfried Van Brabandt, Director Vehicle Sales bij Volvo Trucks Belux.

LNG als alternatief voor diesel
Eind 2017 introduceerde Volvo Trucks haar nieuwe Volvo FH LNG en Volvo FM LNG. De trucks zijn beschikbaar met 420 of 460 pk voor zwaar regionaal en internationaal transport.

volvo-fh-lng-peter-appel_2_lowres-kopieren

Informatie over de Volvo FH LNG en Volvo FM LNG

De toegepaste brandstof is vloeibaar aardgas oftewel LNG (Liquefied Natural Gas) of vloeibaar biogas, dat bekend staat als bio-LNG. Bij gebruik van biogas neemt de tank-to-wheel CO2-uitstoot met 100% af ten opzichte van fossiele diesel.  Bij aardgas is de vermindering bijna 20%.

  • Beschikbare uitvoeringen: trekkers en bakwagens (4×2, 6×2, 6×4) met een GCW/treingewicht tot 60 ton voor regionaal en internationaal transport.
  • Motor: Volvo G13C Euro 6, 13-liter lijnmotor met zes cilinders en commonrail injectiesysteem voor gas en diesel. Leverbaar met 420 pk/2.100 Nm en 460 pk/2.300 Nm.
  • Versnellingsbak: Volvo I-Shift.
  • Brandstoftanks: leverbaar met 115 kg, 155 kg of 205 kg LNG voor een actieradius tot 1.000 km.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details