Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Nieuws

TOBROCO-GIANT groeit uit tot een echte full liner

De elektrische G2700E X-TRA

Tekst | TOBROCO-GIANT

Beeld | TOBROCO-GIANT

20 december 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

TOBROCO-GIANT behoort tot de grootste producenten van wielladers. Het merk uit Nederland wil uitgroeien tot een full liner in compact en duurzaam materieel. Enerzijds gebeurt dit door uitbreiding van het portfolio over de gehele breedte met de introductie van nieuwe elektrische modellen over de complete lijn. Daarnaast heeft de overname van ULBO Machinery ertoe geleid dat er nu een complete lijn aan verdichtingsmachines is toegevoegd aan het gamma.

Elektrisch succes wordt uitgebreid

De eerste elektrische machines, de G2200E en de G2200E X-TRA gingen eind 2019 in productie en zijn een succes gebleken. Door de toenemende vraag naar elektrische machines en brede inzetbaarheid zijn er bijna 1.000 wielladers uit de 2.2 ton-klasse geproduceerd.

De komende jaren wordt het aanbod elektrische modellen groots uitgebreid zodat er in de toekomst van ieder model een elektrische variant beschikbaar is. De G2700E en G2700E X-TRA zijn hiervan de eerstvolgende machines die beschikbaar zijn. Met een bedrijfsgewicht van 2.595 kg opereren beide machines een klasse hoger dan de G2200E (X-TRA) en zijn ze in staat om zwaardere werkzaamheden uit te voeren. Een kiplast van 3.435 kg voor de G2700E X-TRA zorgt ervoor dat het tillen en transporteren van complete pallets klinkers of tegels geen enkel probleem is.  

Complete lijn van 24 verdichtingsmachines 

Met de overname van ULBO Machinery heeft TOBROCO-GIANT een complete lijn aan verdichtingsmachines toegevoegd aan het gamma. Het aanbod telt 24 modellen, die uitblinken in kwaliteit, productiviteit en duurzaamheid door gebruik te maken van hoogwaardige componenten. Zo is er keuze uit een benzine-, diesel- of elektromotor van Honda of Hatz. Ook bij de verdichtings­machines wordt er flink geïnvesteerd in elektrificatie. De samenwerking met Honda heeft ervoor gezorgd dat TOBROCO-GIANT als eerste fabrikant goedkeuring kreeg om de elektrische trilplaat in productie te nemen. Inmiddels heeft TOBROCO-GIANT ook goedkeuring gekregen op de elektrische stamper welke in januari 2023 in productie gaat. Door uitbreiding en elektrificeren van het complete productgamma wil TOBROCO-GIANT doorgroeien tot 10.000 machines. 

Meer informatie? 

Bezoek: www.tobroco-giant.com
Of neem contact op met: 
Marketing & Communication                          
Tel: +31 (0)13- 72 00 200                                           
Email: marketing@tobroco.nl     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Olivia Castelein

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details