Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Transparante laadbak van Doosan wiellader wint twee hoofdprijzen
Alle winnaars van inmiddels vijf Matexpo Awards op een rij.

Transparante laadbak van Doosan wiellader wint twee hoofdprijzen

Dat een product of techniek er bij twee Awards met de hoofdprijs vandoor ging, moet een unicum zijn. Dit jaar had Doosan-importeur Interparts die primeur. Zowel bij de Innovation Award als bij de Safety Award werd de ‘transparante’ laadbak van de Doosan wiellader tot winnaar bekroond.

Het is dan ook een bijzonder, bijna futuristisch systeem dat Interparts ons voorschotelt. De machinist kan als het ware door zijn laadbak heen kijken en ziet dan wat er voor hem gebeurt. Mensen aan het werk, verkeer, gaten in de weg of kuilen in het terrein, hij ziet het alsof er geen laadbak is en kan daardoor meteen reageren. Zowel innovatief bedacht als veiligheidsverhogend dus.

De jury onder leiding van Danny van Parijs omschreef het iets ingewikkelder: “De transparante laadbak van Doosan is een volledig geïntegreerd systeem waarmee de bestuurder van een wiellader de blinde hoeken voor de bak op de machine kan zien via de monitor in de cabine. Het gepatenteerde systeem registreert beelden aan de voorzijde van de wiellader met twee camera’s gemonteerd aan de boven- en onderzijde van de machine en toont de gecombineerde beelden in realtime op de monitor in de cabine met behulp van een gebogen projectiemethode.”

Interparts scoort dubbel met de veiligheidsverhogende ‘transparante’ laadbak van de Doosan wiellader.

Powerbooster

Bij de Green Award werd de eerste prijs uitgereikt aan Near grid Solutions voor hun Powerbooster. De jury legt uit: “De Power Booster is een alternatief voor dieselgroepen op werven. Het betreft een mobiele stadsbatterij die men aansluit op het laagspanningsnet van 400 V 3 fasen 25 A. De batterij levert het hoge elektrische vermogen voor de torenkraan en werfmachines. De Power Booster ‘tankt bij‘ van het net, zodra dit kan, met een laag elektrisch vermogen. De Power Booster is even snel en vlot inzetbaar als dieselgroepen, maar heeft niet de nadelen ervan. Het is een betrouwbare, duurzame oplossing, stil en flexibel, met bewezen trackrecord.”

HR en Marketing Awards

Er waren dit jaar nog twee andere Awards. Bij de HR Award voor personeelsbeleid ontving STAS de hoofdprijs voor hun organisatiebreed veranderingstraject. Op de laatste beursdag werden traditiegetrouw de exposanten beloond die het meeste aantal effectieve bezoekers hebben aangebracht. Daarvoor werden de exposanten in vier categorieën opgedeeld, waarna in samenwerking met Louwers Mediagroep de Marketing Awards werden uitgereikt aan MAN Truck & Bus, VB Parts, Intermat en Huurland.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details