Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Transportfestival Passion4Trucks mist zijn start niet

Transportfestival Passion4Trucks mist zijn start niet

De eerste editie van Passion4Trucks, het tweedaagse festival voor het Belgisch wegtransport, is een succes geworden. Bijna 3.000 bezoekers vonden hun weg naar Brussels Kart Expo. 

Twee dagen lang, op vrijdag 24 en zaterdag 25 juni, stonden de terreinen van Brussels Kart Expo in Groot-Bijgaarden in het teken van het vrachtvervoer en alles wat daarbij komt kijken. Organisatoren Transportmedia en Matexpo kijken tevreden terug op deze eerste editie. 

Verspreid over twee dagen vonden liefst 2.700 bezoekers hun weg naar het festival: 700 voor de Business Day op vrijdag, meer dan 2.000 voor de Drivers’ Day op zaterdag. 

Het programma op de Business Day stond in het teken van hete hangijzers voor de transportsector. In verschillende rondetafelgesprekken kwamen de hot topics van het wegvervoer diepgaand aan bod, van de stijgende brandstofprijzen over de nakende energietransitie tot het personeelstekort en de impact van de nieuwe regelgeving volgens het Europese Mobility Package. 

De Drivers’ Day stond dan weer helemaal in het teken van de chauffeurs en hun wagens. Daarbij werden verschillende trofeeën uitgereikt. 

  • Wesley D’Hondt kaapte met zijn Scania de prijs weg voor mooiste truck van België. Voor deze wedstrijd brachten liefst 30.000 geïnteresseerden een stem uit op hun favoriete truck. 
  • Bart De Smedt kreeg de trofee ‘Gouden Ridder van de Weg’ van verzekeraar TVM voor 10 schadevrije jaren op de weg. 
  • Davy ‘Puppe’ Van den Bossche won de wedstrijd ‘Love2Truck’ en mag zich de meest gepassioneerde chauffeur van België noemen. 

Het geheel werd omkaderd met muziekoptredens van Balthasar Boma & de Slagerparade en coverband Atomika, actes de présence van verschillende bedrijfsmascottes, kinderanimatie en een expositie van oldtimers en speciale voertuigen. In totaal vielen er, verspreid over de expohallen en buitenterreinen, niet minder dan 150 trucks te bewonderen. 

“Passion4Trucks wil hét feest van het wegvervoer zijn voor alle betrokkenen: transporteurs, maar ook chauffeurs en leveranciers. In dat opzet zijn we geslaagd”, zegt Christophe Duckers, general manager van Transportmedia. “Het zijn twee mooie dagen geworden, met passie voor het transport, veel emotie en een grote dosis fun. We wilden het Belgisch wegtransport van zijn mooiste kant laten zien en dat is gelukt.” 

“Het succes van Passion4Trucks toont aan dat er behoefte is aan een nationaal evenement voor zowel de chauffeurs als de decision makers uit de transportsector”, vult Gregory Olszewski, managing director bij Matexpo, aan. “De beslissers konden tijdens het evenement kennismaken met de nieuwste technologische ontwikkelingen, de chauffeurs werden ondergedompeld in een feestelijke sfeer waarbij hun werk, hun wagens en alles wat daarbij komt kijken, centraal stonden.” 

Transportmedia en Matexpo kijken er nu al naar uit het enthousiaste publiek te verwelkomen tijdens de volgende editie van Passion4Trucks, in juni 2024. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details