Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Twinliften helpen bouwtijd Ensor Towers in te tomen

Twinliften helpen bouwtijd Ensor Towers in te tomen

Met elk welgeteld 25 verdiepingen en in totaal een 200-tal exclusieve appartementen zullen de Ensor Towers op de Oosteroever in Oostende binnenkort bij de hoogste wolkenkrabbers van de stad horen. Maar wie een toren van 25 verdiepingen wil bouwen, kan weleens voor logistieke problemen komen te staan bij het transport van mensen en materiaal naar de juiste etage. Slimme, snelle en ruime bouwliften zijn dan zo goed als onmisbaar.

“Het is de eerste keer dat we woontorens bouwen van deze hoogte”, vertelt Marie Van der Meeren, projectleider bij projectontwikkelaar Versluys Groep. “Maar het is ook zeker niet de laatste keer: in de toekomst willen we meer inzetten op dergelijke projecten. Gezien de bouwtijd van zo’n toren leek het ons dan ook een goede investering om liften en hefsteigers aan te schaffen bij Alimak, die ons zouden toelaten om de werken snel en veilig uit te voeren.”

alimak-foto-2-kopieren

De personenlift (links) en de goederenlift (rechts) van Alimak zijn aan dezelfde mast bevestigd, maar kunnen onafhankelijk van elkaar bediend worden.

 

1 mast, 2 liften

Alimak, fabrikant van verticale transportsystemen, raadde Versluys Groep een duo aan van een goederenlift en een personenlift. Johan Janssen, senior account manager bij Alimak: “Uniek aan onze werkwijze is dat we twee verschillende bouwliften op één enkele mast kunnen aansluiten, die onafhankelijk van elkaar bediend kunnen worden. Zo nemen de liften maar heel weinig plaats in. Voor de bouw van de Ensor Towers maakt Versluys Groep gebruik van onze SCANDO450, een gesloten personenlift waarmee je ook materiaal kan transporteren, en de TPM1300, een open goederenlift met een oversized cabine.”

Snel en comfortabel

Beide liften zijn gemaakt om logistieke problemen op de werf te vermijden en de bouwtijd zo aanzienlijk te beperken: “Met een cabinelengte van 3,2 m kan de TPM1300 materialen als gyprocwanden makkelijk op ‘verdiepinghoogte’, zijnde van bodem tot plafond, naar boven brengen. Ook kunnen we extra zijdes aan de cabine bevestigen, zonder dat de prestaties van de lift daaronder zullen lijden. Daarnaast is zowel de personen- als goederenlift uitgerust met een frequentieregelaar, wat betekent dat de lift heel soepel start en stopt, en exact tot op de millimeter halt houdt op de juiste verdieping. Ja, zelfs met een lading van een paar duizend kilo.”

Dubbel veiligheidssysteem

“Onze liften hebben een erg veilige reputatie, te danken aan het dubbele veiligheidssysteem. In de jaren zestig begon de aandacht voor veiligheid in de bouwsector toe te nemen, en dat is bij Alimak nog steeds iets waar we sterk op inzetten: elk van onze liften beschikt over twee motoren en een valrem die erover waakt dat de lift maximum 1,5 m naar beneden kan zakken. Bovendien zijn de liften nu ook computergestuurd, waardoor je op elk moment de hele geschiedenis van de lift kan opvragen en op tijd kan ingrijpen bij eventuele problemen”, aldus Johan Janssen.

alimak-foto-1-kopieren

De ruwbouwfase van de Ensor Towers, de hoogste woontorens van Oostende, is op dit moment in volle gang.

 

Modulaire hefsteigers

Naast bouwliften kocht Versluys Groep ook een aantal hefsteigers aan bij Alimak. Marie Van der Meeren: “Voor ons was het belangrijk dat we voor de gevelafwerking van de torens makkelijk op verschillende hoogtes zouden kunnen werken. Met de modulaire hefsteigers van Alimak kunnen we veel sneller te werk gaan dan met traditionele stellingen.” Ook Johan Janssen bevestigt dat: “De MC450 is de nieuwste hefsteiger in ons aanbod en kan een gevelbreedte tot wel 32 m aan. De breedte van de steiger zelf kunnen we naar wens dan weer beperken tot 1,2 m. Dit soort hefsteigers kunnen stellingen volledig vervangen.” Voor Alimak zijn de Ensor Towers een mooi totaalproject, waar het hele gamma een rol in mag spelen. Johan Janssen: “Wat mij betreft is dit één van de mooiste bouwprojecten die op dit moment in ons land te vinden zijn. We zijn dan ook heel trots dat we hieraan mochten meewerken.”      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details