Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Vakmanschap in modulaire oplossingen voor bouw en industrie
Een team van vakmannen garandeert een feilloze plaatsing van modulaire constructies.

Vakmanschap in modulaire oplossingen voor bouw en industrie

In 1955 introduceerde Algeco het concept van de modulaire containerbouw. Vanuit haar hoofdkwartier in Beringen is het bedrijf vandaag nog altijd de referentie in de sector, met maar liefst honderd sites in twintig landen. Naast een uitgebreid gamma aan units en opslagcontainers biedt deze Limburgse containerbouwer ook een breed pallet van bijkomende diensten en producten.

Op basis van het ‘continuous improvement’-concept sleutelt Algeco aan baanbrekende en designvolle modules.

De allereerste modulaire constructie die Algeco op de markt bracht, was een houten schuur met daarin een kachel en slaapzaal. Eind jaren 50 lanceerde het bedrijf de ‘Bulle 2002’, een kunststof unit van negen vierkante meter die snel inzetbaar én betaalbaar was. Het was het startsein voor een reeks innovatieve oplossingen voor specifieke markten.

Vanaf midden jaren 90 werd Algeco een belangrijke partner voor de bouwsector, scholen, ziekenhuizen en tijdelijke kantoorhuisvesting. Op basis van het ‘continuous improvement’-concept bleef het expertenteam van Algeco sleutelen aan baanbrekende en designvolle modules. Vandaag is het bedrijf – met ruim 3000 medewerkers en vier fabrieken – een vertrouwde partner voor klanten die modulair willen bouwen voor school, kantoorgebouw, bouwplaats en evenement.

Modulaire oplossingen: wendbaar én snel geplaatst.

Van bouw tot industrie

Voor elk van deze domeinen biedt Algeco unieke modulaire constructies aan die vele troeven combineren: veiligheid, comfort, functionaliteit, hygiëne en een kwaliteitsvolle uitstraling. Vijf concepten – Progress, Advance, Origin, AlgecoStorage en Fire-X – lossen de verwachtingen van elke klant probleemloos in.

Aannemers die op zoek zijn naar een werfkeet, opslagcontainer, kleedkamer of schaftruimte voor hun personeel, zijn bij Algeco aan het goede adres. Het bedrijf is immers goed vertrouwd met de veiligheidsvoorschriften in de bouwsector. Bovendien kent het team als geen ander het belang van veiligheid en precisie, en dit voor de volledige inrichting van een bouwterrein: van werfcontainers met kantine en sanitair, over opslagruimtes tot kantoorcontainers.

Naast de bouwsector is Algeco ook de vaste partner voor vele industriële opdrachtgevers. Ook hier kent het bouwteam de protocollen, van Turnaround tot Shutdown. Bij een Turnaround of een Shutdown heeft een klant plotseling tijdelijke, extra huisvesting nodig. Omdat stilstand geen optie is, kan die klant op Algeco rekenen voor volledig ingerichte units op industriële of petrochemische projectlocaties. Denk daarbij aan kantoren en vergaderruimtes, maar ook aan schaftketen, opslagloodsen en sanitaire voorzieningen. Veilig, comfortabel, met alle faciliteiten en vooral: startklaar!

Michel Darleux, Managing Director Algeco Belgium.

Uniek: Algeco 360° Services

Algeco doet echter veel meer dan louter modulaire bouwconstructies verhuren. Met de Algeco 360° Services beschikken klanten over een uniek centraal aanspreekpunt voor het inhuren van essentiële aanvullende diensten en producten. Denk bijvoorbeeld aan energiebeheer, meubilair, decoratie en verzekeringen. Ook voor infrastructuurdiensten, datanetwerken en brandveiligheid biedt Algeco oplossingen op maat aan.

Deze aanpak biedt klanten een pak voordelen. Alles inhuren bij één leverancier betekent immers veel minder gedoe. In plaats van verschillende leveranciers te beheren met verschillende inkooporders en facturen, meer verkeer ter plaatse en kostbare tijd die men moet besteden aan coördinatie en communicatie, zorgt Algeco voor meer efficiëntie en snelle reactietijden.

“Met de Algeco 360° Services beschikken onze klanten over een uniek centraal aanspreekpunt voor het inhuren van essentiële aanvullende diensten en producten.” Michel Darleux, CEO mag worden Managing Director Algeco Belgium.

De ideale oplossing voor school, kantoorgebouw, bouwplaats of evenement.

Nieuw: Fire-X

Wat brandveiligheid betreft, stelt Algeco trots haar nieuwste brandwerende Fire-X Units voor. Deze units, specifiek ontworpen en ontwikkeld voor de Belgische markt, zijn vervaardigd uit kwalitatieve en duurzame materialen. Brandvertragende dak- en vloerpanelen, inbraakvertragende rolluiken en dubbel veiligheidsglas dragen bij aan een veilige unit. De Fire-X is standaard EI30 aan de buitenwanden en EI60 aan de dakbedekking.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details