Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Van Dievel koopt dit jaar 40 FH-trekkers bij Volvo Trucks

Van Dievel koopt dit jaar 40 FH-trekkers bij Volvo Trucks

Zeven jaar nadat de laatste Volvo Truck bij Van Dievel uit circulatie genomen werd, heeft het transportbedrijf uit Mechelen opnieuw 40 trekkers van het Zweedse merkt gekocht. Daarbij speelt de FH LNG een grote rol. “Het feit dat wij tijdens de leveringsperiode flexibel kunnen kiezen of het diesel- dan wel LNG-trekkers worden, was een doorslaggevend argument”, zegt Managing Director Louis De Wael.

In totaal bestelde Van Dievel 40 FH 460 trekkers, die gespreid in de tijd worden geleverd. “In januari werden de vijf eerste exemplaren in gebruik genomen, waarvan één FH LNG. In februari en maart volgen nog een aantal diesels. Nadien kan het bedrijf kiezen of het de diesel- of de LNG-versie wil”, zegt Giovanni Van Looy, account manager bij Volvo Truck Center.

“Ik geloof heel erg in LNG. Steeds meer klanten vragen dat wij hen zouden bedienen met duurzame trucks op aardgas. We merken dat zelfs bij tenders: als twee transportbedrijven met bijna dezelfde prijs en dienstverlening op kop staan, dan heeft dat met LNG-trucks een flinke streep voor. Ik zou voluit voor LNG kunnen gaan, maar ik wil eerst meer ervaring opdoen. Dat Volvo Trucks de nodige flexibiliteit in het leveringskalender en in de uiteindelijke keuze tussen diesel en LNG kon geven, speelde een zeer belangrijke rol in onze keuze”, voegt Louis De Wael toe.

Een weloverwogen keuze

De directie van Van Dievel, bestaande uit Jan, Mia en Louis De Wael, ging bij deze bestelling niet over een nacht ijs. “Wij zijn die al ruim een jaar aan het voorbereiden. We hebben tests uitgevoerd, hebben goed gekeken naar de verschillende LNG-tankstations op onze routes en ook andere opties zoals HVO in overweging genomen. Ik volg ook de prijzen van LNG goed op en kon een dalende tendens waarnemen, die onder meer in de hand gewerkt wordt door het steeds grotere aantal tankstations. Die prijs ligt goed en voor ons werk kunnen we de omrijkosten minimaal houden”, argumenteert De Wael.

Door een eerste trekker in te zetten wil hij deze bevindingen aanvullen met praktijkervaring. “De truck zal hoofdzakelijk op Duitsland rijden. Om rendabel te zijn moet een LNG-truck 600 à 800 km per dag afleggen. We willen weten of dit met één of liever twee chauffeurs gebeurt. De rijprestaties zijn even goed als die van een diesel, dat weten wij al. Op basis van deze ervaring zullen we beslissen op welke routes, voor welk type werk en voor welk soort klanten we ze kunnen inzetten. Zoals gezegd: sommige beginnen dat zelfs in tenders te vragen.”, vervolgt Louis De Wael.

 Goed opgeleide vrachtwagenpiloten

“Naast de flexibiliteit die Volvo in het leveringskalender toonde, speelde een ander belangrijk aspect mee: de FH dieseltrucks geven in ons type werk uitstekende verbruiksresultaten. Zij zijn echt indrukwekkend”, zegt hij. “Wij voelen ook aan dat we met Volvo Trucks een upgrade doen van onze vloot. En daarin passen ook de personen die erin rijden,  namelijk onze vrachtwagenpiloten.”

Van Dievel staat bekend  als een bedrijf waar de chauffeurs een goede opleiding en begeleiding genieten. Louis De Wael: “Wij kunnen alleen maar vaststellen dat de opleiding en ondersteuning die de vrachtwagenpiloten krijgen van de Volvo-instructeurs bij de levering van hun truck van een zeer hoog niveau is”.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details