Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
De zware XT uitvoeringen zijn optimaal te combineren met het uitgebreide gamma van Scania.

Veel oplossingen af fabriek

Scania heeft een bijzonder breed programma, dat dankzij een doordachte modulaire samenstelling uitmondt in maatoplossingen voor elke toepassing. Van het eenvoudige beleveren van bouwwerven, via voertuigen voor gemeentediensten tot de zwaarste off-road voertuigen en trekkers voor het uitzonderlijk vervoer, alles is mogelijk binnen het Scania gamma.

Specifiek voor toepassingen in de bouw is er het XT-gamma. Dat is een uitrustingspakket dat met alle cabineversies, chassis en motoren kan gecombineerd worden en van de XT een model maakt dat de zwaarste klussen aan kan. De basis van het XT-pakket is een uiterst robuuste bumper, die aan de voorkant van de cabine 150 mm uitsteekt. Hij geeft het voertuig een karakteristiek uiterlijk, samen met de koplampbeschermers, waardoor de XT kracht en robuustheid uitstraalt.

Daarnaast kunnen klanten van de Scania XT kiezen uit verschillende afwerkingsmogelijkheden voor zowel het interieur als het exterieur. Afwerkingen die een bijdrage leveren aan meer productiviteit en de indruk van onverzettelijke kracht versterken.

Een Scania XT is uitstekend geschikt om ook naast de begaande weg te worden ingezet. Door de beschermplaat aan de onderkant en de oploophoek van de bumper van ongeveer 25 graden, afhankelijk van de uitvoering in termen van bandenkeuze en chassis, gaat een XT geen obstakel uit de weg. In het midden van de bumper bevindt zich een zeer toegankelijke sleeppen, die een capaciteit heeft van 40 ton.

Een voorbeeld van een XT als 4-asser als onderstel voor een kraanopbouw.

Dankzij het modulaire ontwerp zijn er af fabriek al heel wat mogelijkheden voorzien met een combinatie van chassis, assen, motoren en versnellingsbakken. Zo zijn nagenoeg alle asconfiguraties mogelijk van 4×2 tot 8×8. Interessant voor de milieubewuste klant zijn bovendien de fabrieksversies als hybride, met een motor op aardgas of binnenkort ook volledig elektrisch. De Super is weer terug

Scania introduceerde onlangs niet alleen een nieuw motorplatform, maar ook diensten en updates. Met het volledig nieuwe motorplatform voor Euro 6 voertuigen, met vermogens van 420 tot 560 pk, belooft Scania’s aandrijflijn een brandstofbesparing van gemiddeld 8 %. 

Scania’s nieuwe motorserie is een volledig nieuw motorplatform, waar Scania R&D vijf jaar lang aan heeft gewerkt vanaf de basis. De nieuwe motoren zijn geschikt voor tal van toepassingen. Het thermisch rendement van de nieuwe motoren ligt rond de 50 %, dankzij het gebruik van hi-tech, zoals dubbele bovenliggende nokkenassen en de Scania Twin SCR-dosering van AdBlue. Krachtige motormanagementsystemen bewaken de aandrijflijn en dragen zo bij aan de totale bedrijfszuinigheid onder alle omstandigheden.

Met het XT pakket is een Scania het voertuig bij uitstek voor de bouwsector.

In eerste instantie wordt de nieuwe modellenreeks geproduceerd met vier verschillende vermogensniveaus voor Euro 6: 420, 460, 500 en 560 pk, in combinatie met de nieuwe Scania Opticruise versnellingsbakken (G25 en G33, geïntroduceerd in 2020) en een nieuwe reeks aangedreven Scania-achterassen.

ProCare

Scania introduceerde tevens ProCare, een premium service voor het verlagen van het aantal ongeplande stops voor bedrijfskritische vrachtwagens. Voortbouwend op Scania’s Flexible Maintenance, biedt ProCare preventieve componentvernieuwingen om de verwachte uptime veilig te stellen. Het voertuig rapporteert de actuele status aan Scania en vraagt om in actie te komen voordat er daadwerkelijk een ongeplande stilstand plaatsvindt. 

ProCare is vooral bedoeld voor trucks die niet buiten gebruik kunnen worden gesteld door onverwachte ‘vehicle off road’-situaties (VOR). Trucks met een geavanceerde carrosseriebouw of orders met strakke schema’s en boetes voor te late leveringen zijn de meest representatieve kandidaten voor deze premium service waarbij 100% geplande uptime het hoofddoel is.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details