Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Veertigste editie Matexpo is opsteker voor bouwsector
Matexpo mocht dit jaar 38.048 bezoekers ontvangen.

Veertigste editie Matexpo is opsteker voor bouwsector

Matexpo sloot op 10 september onder een stralende zon de deuren van haar 40e editie. Ondanks een onzeker economisch klimaat, tekenden de bezoekers massaal present in Kortrijk XPO. Uiteindelijk tikte de teller op 38.048 bezoekers af. Tijdens de Dag van de Wegenbouw liet Kathy Vandenmeersschaut, de nieuwe administrateur generaal van AWV, haar licht schijnen op onze wegen en kunstwerken. “Samenwerken en blijven investeren is cruciaal”, klonk het enthousiast.

Tijdens de Dag van de Wegenbouw liet Kathy Vandenmeersschaut, de nieuwe administrateur generaal van AWV (tweede van rechts op de foto), haar licht schijnen op onze wegen en kunstwerken.

De zon en de tropische temperaturen waren absoluut geen spelbreker, integendeel: de geïnteresseerden en liefhebbers vonden hun weg naar de vakbeurs. En dat is voor de 357 exposanten cruciaal: kwaliteitsvolle contacten leggen. Quasi alle exposanten waren het over één ding eens: de kwaliteit van de bezoekers was deze editie bijzonder hoog. En dat heeft geleid tot heel wat interessante contacten, goeie leads en bij heel wat exposanten tot concrete verkopen.

Uiteraard werden ook de Matexpo Awards uitgereikt.

Dag van de Wegenbouw

Wat ook opviel deze editie was de uitzonderlijke hoge opkomst voor de vele seminaries en randactiviteiten. Een duidelijk teken dat inhoud en leren belangrijk zijn op Matexpo. Zo nam CEO van ArcelorMittal Belgium, Manfred Van Vlierberghe, het woord tijdens de Officiële Opening. Tijdens de Dag van de Wegenbouw & Burgerlijke Bouwkunde werden Kathy Vandenmeersschaut, administrateur-generaal Agentschap Wegen en Verkeer, en Directeur SPW, Etienne Willame, verwelkomd als gastsprekers.

“Het gebeurt niet elke dag dat ik zoveel mensen uit de sector ontmoet”, vertelt Kathy Vandenmeersschaut. “Als Agentschap Wegen & Verkeer is het belangrijk om met jullie in dialoog te gaan over de opportuniteiten en uitdagingen om zo een betere en veiligere mobiliteit te verzekeren. En er wordt hard gewerkt. Tussen 2020 en 2023 noteerden we 150 grote snelwegwerven en nog eens 550 werven op de gewestwegen. En we zullen ook de komende jaren blijven investeren. De uitdagingen liggen voor ons. Verkeersveiligheid blijft de hoogste prioriteit en ook het verder wegwerken van de onderhoudsachterstand van onze kunstwerken blijft hoog op de agenda staan. Veder pleit ik ook voor een sterk assetmanagement. Dat maakt ons goeie huisvaders en -moeders, maar zorgt ook voor een meer duurzame manier van bouwen en onderhouden. Ik wil hier ook graag een duidelijke oproep doen tot samenwerken. Want enkel samen kunnen we alle hindernissen overwinnen.”

Zoals steeds staat Matexpo synoniem voor een strakke organisatie.

Jongeren

Daarnaast werd ook veel aandacht besteed aan jongeren die de beurs op donderdag massaal bezochten. En voor de allerjongsten was er tijdens het weekend de gekende kinderanimatie, naast de Techniekacademie waar kinderen tussen 7 en 12 jaar konden proeven van de wereld van techniek. Zoals steeds staat Matexpo synoniem voor een strakke organisatie, of zoals een exposant het beschreef: “Het is misschien de strengste beurs, maar daardoor ook met voorsprong de best georganiseerde.”

Noteer alvast de datum voor de volgende editie: Matexpo 2025, van 10 tot 14 september 2025.      ■

De zon en de tropische temperaturen waren absoluut geen spelbreker, integendeel: de geïnteresseerden en liefhebbers vonden hun weg naar de vakbeurs.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details