Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Veilig en efficiënt werken met draadloze afstandsbediening
Veilig en efficiënt: de bestuurder hoeft niet uit zijn cabine te komen of heen en weer te lopen op een soms gevaarlijke werkplek om een machine of apparaat te bedienen.

Veilig en efficiënt werken met draadloze afstandsbediening

Tele Radio is expert op het gebied van veilige draadloze afstandsbedieningen. Dat beseffen ook veel bedrijven in de grond- weg- en waterbouw, waar de vaak zware en ruige omstandigheden oersterke en veilige producten vergen. Bovendien zijn dankzij de radiografische zenders veel werkzaamheden efficiënter uit te voeren.

Veiligheid staat voorop bij Tele Radio. Vandaar dat de vele producten voldoen aan de hoogst mogelijke veiligheidsnormen. Dat is geen loze claim: de betreffende certificaten zijn altijd ter inzage beschikbaar. De grote mate van veiligheid bewijst zich ook in de praktijk. Dankzij de draadloze afstandsbediening hoeft de bestuurder niet uit zijn cabine te komen of heen en weer te lopen op een soms gevaarlijke werkplek. Door de machine op afstand te bedienen kan hij altijd kiezen voor de meest veilige en handige locatie. Waarbij de draadloze noodstop er te allen tijde voor zorgt, dat de werkzaamheden acuut worden gestopt wanneer zich onverwachte problemen voordoen.

Met een handzame draadloze afstandsbediening ervaart de gebruiker niet de beperkingen die een vast bedieningspaneel of bedrade bediening met zich meebrengt.

Bewegingsvrijheid en goed zicht

Groot voordeel van de draadloze afstandsbediening is, dat de gebruiker niet de beperkingen ervaart die een vast bedieningspaneel of bedrade bediening met zich meebrengt. Een draadloze afstandsbediening geeft de gebruiker bewegingsvrijheid en tegelijkertijd goed zicht op het werk, met name bij een bewegend voertuig. Een kabelgebonden systeem is niet alleen hinderlijk tijdens het werk, maar houdt ook een groot veiligheidsrisico in. Denk aan struikelgevaar en vatbaarheid voor kostbare en tijdrovende beschadiging en corrosie.

Ander niet onbelangrijk element bij gebruik van een draadloze afstandsbediening is de toegenomen efficiency. Voor diverse werkzaamheden die voorheen met twee man werden gedaan, is er nu vaak nog maar één nodig.

Universeel en achteraf in te bouwen

De Tele Radio systemen zijn universeel en kunnen vaak achteraf worden ingebouwd. Er is een heel assortiment zenders en ontvangers, van simpele deuropeners tot uitgebreide maatwerk buikzenders voor geavanceerde mobiele en hydraulische aansturing. Diverse zenders zijn als enige in Nederland voorzien van het externe gecertificeerde PLd, PLe en SIL3 veiligheidsniveau. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details