Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Veiliger slopen met SQ-snelwisselsysteem

Veiliger slopen met SQ-snelwisselsysteem

“Zonder volautomatische snelwissel wil ik niet meer werken.” Die uitspraak hoort Alain Janssen van Steelwrist steeds vaker van klanten, met name ook in de sloopsector. De opmars van de slimme, tijdbesparende oliekoppeling is in een stroomversnelling gekomen. Tegelijkertijd zorgen innovaties voor een verdere verhoging van zowel de productiviteit als de veiligheid.

Steeds efficiënter werken, daarvoor werd jaren geleden de volautomatische snelwissel in het leven geroepen. En met succes. Machinisten bleken enthousiast, want ze hoefden hun cabine niet meer uit om van bak of vork te wisselen. Een flinke tijdwinst was hun deel. Dat zagen we daarna ook bij de tiltrotator, een grensverleggende innovatie die het kantelen en roteren van uitrustingstukken direct vanuit de cabine mogelijk maakt.

De Zweedse producent van snelwissels en tiltrotators Steelwrist introduceerde vervolgens het SQ Auto Connection systeem. Een logische innovatie, want de vraag naar meer productiviteit groeit snel en in sommige gevallen wisselt men bijna continu van uitrustingsstuk.

Steelwrist tiltrotators

Vooral in de sloopsector vergroot deze volautomatische oliekoppeling de veiligheid, want de machinist hoeft zijn cabine niet meer uit om van uitrustingsstuk te wisselen.

 

Sloopgereedschappen

Met de Steelwrist SQ technologie zijn machinisten in staat om supersnel te wisselen tussen tiltrotator, hamer, vergruizer, schaar, zeefbak, trilblok enzovoort. Vooral in de sloopsector is dat waardevol, want deze volautomatische oliekoppeling bevordert de veiligheid. De machinist hoeft nu de cabine niet meer te verlaten om hydraulische sloopgereedschappen aan te koppelen. Alain Janssen licht toe: “Het SQ Auto Connection systeem is beschikbaar voor machines tussen 15 en 60 ton eigen gewicht. Daarbij zijn ook de benodigde kopplaten via Steelwrist verkrijgbaar, zowel gelast als gebout en voor een breed scala aan sloopgereedschappen, dit alles uitwisselbaar met de marktstandaard.”

Veiligheid waarborgen

Om de veiligheid extra te waarborgen werd enkele jaren geleden de Front Pin Lock toegevoegd, een betaalbare gepatenteerde mechanische oplossing voor symmetrische snelwissels. Nooit meer een vallend uitrustingsstuk en daaruit voortkomende persoonlijke ongelukken. Logisch dat het Front Pin Lock systeem inmiddels een standaard onderdeel is van alle Steelwrist tiltrotators en snelwissels. Doordat minder hulpkrachten nodig zijn rondom de machine loopt het financiële voordeel snel op en is het tegelijkertijd veel veiliger geworden.      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details