Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Verdichtingsmachines elektrisch aangedreven
Elektrische stamper SRE 590 DC.

Verdichtingsmachines elektrisch aangedreven

Emissieloos stampen, trillen of walsen met WeberMT

Met het oog op de Bauma legt het Duitse Weber Maschinentechnik dit jaar de focus op trilplaten, -stampers en -walsen met elektrische of batterijaandrijving. Dit betekent dat grond wordt verdicht zonder emissies en zonder merkbaar motorgeluid.

Weber MT zorgde in 2004 voor opschudding door op de beurs in München onder de productnaam Compatrol de eerste uitgebreide verdichtingscontrole voor handbediende grondverdichters te presenteren. Tot dan toe boden alleen grote walsen de mogelijkheid om de voortgang van de verdichting te sturen. Weber zette daarmee destijds de toon. Dit jaar zet het familiebedrijf – met inmiddels de derde generatie aan het roer – op de grootste materieelvakbeurs ter wereld zijn elektrisch aangedreven trilplaten, trilstampers en trilwalen in de schijnwerpers. 

Trilplaat CR6.

De onderhoudsvrije elektromotoren kunnen met een druk op de knop worden gestart. Er is een accu voor alle machines in de Weber MT accuserie. De accu en elektromotor zijn gefabriceerd door Honda. Het motorvermogen en daarmee verbonden werkresultaat zijn volgens de Duitse fabrikant gelijk aan die van conventionele modellen met verbrandingsmotor. Nieuw is de batterij aangedreven elektrische motor eGX van Honda. Uit de beproefde trilstamper SRV 590 is bijvoorbeeld de accustamper SRE 590 DC ontwikkeld. Inclusief batterij heeft deze een bedrijfsgewicht van 68 kg en behaalt een slagkracht van 17,5 kN. Bovendien staan twee vooruit lopende trilplaten ter beschikking: de CF 2 DC en de CFR 90 DC, met een bedrijfsgewicht 87 respectievelijk 96 kg en 45 dan wel 43 cm werkbreedte. De CF 2 DC realiseert een centrifugaalkracht van 15 kN, tegenover 14 kN bij de CFR 90 DC.

Op de beursstand van WeberMT zullen alle vijf de elektrische grondverdichters van dichtbij te zien zijn. De Duitse machinebouwer zal daarnaast nog meer innovaties en varianten op bestaande producten presenteren. Het portfolio omvat immers ook nog trilplaten, omkeerbare grondverdichters, trilstampers, achteruitloopwalsen en sleuvenwalsen. Betontrilnaalden voor het verdichten van beton en voegenfrezen completeren het assortiment. Bijna 60 procent van de omzet wordt behaald via export.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details