Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Verhoogde productiviteit dankzij geïntegreerd laadvermogenbeheer

Verhoogde productiviteit dankzij geïntegreerd laadvermogenbeheer

Efficiëntie en productiviteit zijn twee kernwoorden in de bouwsector. En daar speelt het wereldwijde servicetechnologiebedrijf Trimble graag op in. Met de nieuwe Trimble LOADRITE® Payload Management voor Trimble Earthworks groeit de veelzijdigheid en winstgevendheid van uw graafmachine en wordt machinebesturing gemaximaliseerd dankzij het geïntegreerde laadvermogenbeheer.

Trimble Earthworks – voor zowel traditionele machinesturing als 2D en 3D – is een platform waar in de toekomst meerdere toepassingen op zullen uitgebouwd worden. Een eerste toepassing is de LOADRITE® Payload Management, waarmee je het Grade Control Platform kan upgraden. Het resultaat is een geïntegreerd laadvermogenbeheer dat de productiviteit en efficiëntie van zware graafwerken verhoogt en de veiligheid verbetert. En dit door respectievelijk onderbelasting en overbelasting te vermijden. Vanaf het krachtige Trimble Earthworks-display worden zowel het laadvermogen als de algemene vooruitgang van de graafwerken nauwgezet opgevolgd. “State-of-the-art software en hardware geven operators van alle vaardigheidsniveaus zo de mogelijkheid om sneller en productiever te werken dan ooit tevoren”, klinkt het bij Trimble.

sitech2-kopieren

De applicatie draait op het 10 inch (25,7 cm) grote Trimble TD520-scherm.

 

Integratie laadvermogenbeheer

De LOADRITE®-upgradekit maakt gebruik van het Earthworks-display en van extra sensoren om zo nauwkeurig mogelijk te wegen. De combinatie van machinebesturing en laadvermogenbeheer op het Trimble Earthworks-platform stelt machinisten tevens in staat om te voldoen aan bepaalde specificaties én maximaliseert ook elke graafbeweging om de klus sneller te klaren. LOADRITE® Payload Management voor grondwerken kan samen met Trimble Earthworks op elke conventionele graafmachine worden geïnstalleerd, ongeacht het merk of model. Bij Sitech, exclusieve verdeler van Trimble in België, zijn ze enthousiast over de nieuwe software: “Het systeem weegt terwijl de operator de vrachtwagen aan het laden is. Dit beperkt het tijdverlies tot een absoluut minimum, iets wat als een zeer grote meerwaarde wordt ervaren.”

Intuïtieve software, ruwe hardware

Het innovatieve laadbeheersysteem combineert succesvol de betrouwbare LOADRITE®-nauwkeurigheid met een intuïtieve, gebruiksvriendelijke Android-tablet met touchscreen. De applicatie draait op het 10 inch (25,7 cm) grote Trimble TD520-scherm. Voor het creëren van de software werkte Trimble samen met operators van bouwmachines over de hele wereld om zowel de interface, het gebruiksgemak als de productiviteit te optimaliseren. Kleurrijke afbeeldingen, natuurlijke interacties en een werkwijze die zichzelf uitwijst, maken van Earthworks een zeer gebruiksvriendelijk systeem.

sitech4-kopieren

Met de nieuwe Trimble LOADRITE® Payload Management voor Trimble Earthworks wordt machinebesturing gemaximaliseerd dankzij het geïntegreerde laadvermogenbeheer.

 

Rapportage

Ook op het vlak van rapportering gooit het LOADRITE® Payload Management hoge ogen. Laadgegevens worden gestuurd naar het online rapportageplatform InsightHQ, een beheerportaal dat bijna in realtime productiviteit, beschikbare machines en materiaallocaties toont. InsightHQ biedt de mogelijkheid om op problemen te reageren waardoor de prestaties vrijwel meteen geoptimaliseerd worden, zonder dat er tijd verloren gaat. Met de Trimble LOADRITE LP930-BT Blue­tooth thermische printer kan je zelfs in de cabine meteen de vrachtbon met een tijdstempel printen. Op die manier krijg je een ​​permanent en live overzicht van de werken terwijl ze worden uitgevoerd.      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details