Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Verhuren van bouwliften is een specialiteit
Een meegroeilift is letterlijk een lift die meegroeit met de bouw van het gebouw..

Verhuren van bouwliften is een specialiteit

Al 50 jaar profileert Euro Rent zich als verhuurspecialist voor bouw en industrie. Van klein elektrisch gereedschap tot grote bouwmachines. Ruim 40.000 professioneel, recent en perfect onderhouden machines zijn direct beschikbaar en inzetbaar waar en wanneer gewenst. Naast een breed gamma aan algemene machines en toebehoren, is Euro Rent ook gespecialiseerd in oplossingen voor werken op hoogte.

Bouwlift voor elk type werf of locatie

Of het nu gaat om steigers, hoogwerkers of bouwliften … de specialisten van Euro Rent combineren hun expertise met doeltreffende innovatieve oplossingen en systemen afgestemd op de vraag van klanten. Wanneer op grote hoogte wordt gewerkt, is professioneel materiaal noodzakelijk. Een van de specialisaties van Euro Rent is het verhuren van tijdelijke goederen- en personenliften. “Binnen het verhuursegment bouwliften is Euro Rent de grootste Belgische speler. Het gaat om liften die bij de nieuwbouw of renovatie van grotere gebouwen worden geplaatst”, aldus Erland Van Hulle, verantwoordelijke voor de bouwliften bij Euro Rent.

Als exclusieve verdeler van het Nederlandse De Jong’s Liften investeert Euro Rent continue in veiligheid, service en up-to-date bouwliften. Erland Van Hulle: “Onze liften voldoen aan de hoogste veiligheidsnorm. Voor iedere hoogte verhuren of verkopen wij een lift. Die gaan tot 200 m hoog”. Er bestaan veel lifttypes voor het veilig verticaal vervoer van bouwmateriaal en personen. De keuze is vaak afhankelijk van de wensen van de aannemer en de locatie of bouwwerf waar de lift geïnstalleerd dient te worden. Van Hulle: “Een bouwlift kan bijna op elke locatie geplaatst worden en is na een korte instructie door iedereen te bedienen. Naast gemak brengt een bouwlift vooral extra veiligheid op de werf. Zeker als op grote hoogte gewerkt moet worden waarbij ook nog eens tijd bespaart wordt bij het vervoer van bouwmaterialen en personen.” 

Uitbreiding gamma bouwliften

Op bouwwerven vraagt men meer en meer om een efficiënte inzet van logistieke goederenstromen. Snel én optimaal vervoeren van personen en bouwmaterialen bespaart tijd en kosten. “Op een werf is de norm voor het hefvermogen van een bouwlift dikwijls het transport van één pallet met stenen. Hoewel het gewicht van een dergelijke pallet afhangt van het type steen (snelbouw bakstenen, gevelstenen …), hanteert men gemakshalve 1.000 kg. Om aannemers snel en gemakkelijk dergelijke zware pallets te kunnen laten transporteren, hebben we ons gamma goederenliften uitgebreid met liften met een hefvermogen van 1.000 kg en maximale hoogte van 75 m. Standaard heeft deze lift een platform van 1,50 x 1,5 m, maar dit kan vergroot worden naar een lengte van 3 m. Ideaal voor het vervoeren van Gyproc platen”, aldus Erland Van Hulle.

Een andere ontwikkeling die men bij Euro Rent in de bouwwereld ziet, is het plaatsen van ‘meegroeiliften’. Erland Van Hulle: “Een meegroeilift is letterlijk een lift die meegroeit met de bouw van het gebouw. Een dergelijke lift wordt door ons geplaatst in de liftschacht. Telkens als de aannemer een of meerdere verdiepingen af heeft, komen onze eigen liftmonteurs ter plaatse om de liftmast te verhogen.” Bij een meegroeilift blijven lift, kabels en besturing hetzelfde. “De lift is zeer snel meegegroeid en opnieuw in werking zodat bouwvakkers direct met de lift bij de verdiepingen kunnen komen die af zijn”, verduidelijkt Erland Van Hulle. “Hierdoor blijft een vlotte toevoer van bouwmaterialen en personen verzekerd. En als de ruimte buiten op de werf beperkt is voor het plaatsen van een kraan of bouwlift, is de meegroeilift een ideale oplossing.” 

Een TWIN-lift kan tot wel 100 m hoogte gebouwd worden.

Prefab-bouw en TWIN-liften

De efficiëntie en de snelheid van het bouwproces gaan elke dag omhoog. Tijd is geld in de bouw en efficiënt verticaal transport is daarom onmisbaar. Erland Van Hulle: “Het plaatsen van een lift vergt altijd wel wat passen en meten, maar vooral meedenken met de klant en zijn project is belangrijk. Doordat wij beschikken over eigen engineers en liftmonteurs, is geen project ons te gek. Ons grote voordeel is dat wij alle kennis en middelen in eigen huis hebben om aan de toenemende wensen en eisen van onze klanten te voldoen.” Een goed voorbeeld hiervan zijn de goederenliften die Euro Rent ontwikkeld heeft met een vergroot laadplatform van maar liefst 4.20 x 2.00 m. Hierdoor kunnen complete prefab badkamers en keukens in één keer vervoerd én geplaatst worden. “Maar ook onze TWIN-liften zijn huzarenstukjes”, vertelt Erland Van Hulle. “Bij de plaatsing van een Twin Tower lift heeft de aannemer op zijn werf de beschikking over een aparte personen- én goederenlift, welke gebruik maken van dezelfde mast. Als extra optie kan de goederenlift uitgerust worden met een flexibel platform dat verkleind of vergoot kan worden naargelang de lading. Een TWIN-lift kan tot wel 100 m hoogte gebouwd worden.”   

All-in formule: transport, montage en demontage

Speciaal voor grotere en complexe projecten biedt Euro Rent een all-in formule aan. Klanten worden dan volledig ontzorgt. Deze formule omvat transport, montage, keuring op veiligheid door een onafhankelijke partij, onderhoud en demontage van de lift. Zo blijft de aannemer zich focussen op zijn core business terwijl hij met een gerust hart kan vertrouwen op de continue beschikbaarheid van de lift op zijn werf. 

50 jaar expertise

Euro Rent blaast dit jaar 50 kaarsjes uit. Wat ooit begon als partyverhuur is uitgegroeid tot een marktleider in de verhuur van een breed assortiment materieel en liften voor onder andere aannemersbedrijven, industriële bedrijven, gemeenten, installatiebedrijven, schildersbedrijven en hoveniersbedrijven. Als langst bestaande machineverhuurbedrijf van België verlenen ze vakkundig advies en bieden een machinepark in piekfijne staat. Zo worden pannes en tijdverlies op de werf geëlimineerd.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details