Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Vernieuwde samenwerking met Tsjechische zeeffabrikant
De MDS Big trommelzeef met aanvoerbunker heeft een imposante verwerkingscapaciteit van 30 tot 60 ton per uur.

Vernieuwde samenwerking met Tsjechische zeeffabrikant

Al jaren verkoopt FleXiever enkele machines van het CZ Screen gamma onder private label. Daar komt nu verandering in: door FleXiever is besloten om CZ volwaardig te vertegenwoordigen in de Benelux. Actueler toevoeging is de elektrische aangedreven MDS Big trommelzeef met aanvoerbunker. Daarnaast is er een groeiende belangstelling voor maatwerk bij de Mini Screener.

De uit Tsjechië geïmporteerde machines van CZ Screen werden in eerste instantie verkocht in de bekende ‘FleXiever’-kleuren en ze hadden ook een andere naam dan in het feitelijke gamma van de fabrikant. Omwille van de uitbreiding van het CZ-gamma en vanwege logistieke redenen heeft FleXiever recent besloten om CZ volwaardig te gaan vertegenwoordigen in Benelux. Sinds kort is er dan ook een extra pagina op de website waar het volledig gamma kan worden bewonderd. Het volledige standaard gamma bestaat nu uit 15 FleXiever zeefmachines van eigen makelij en 12 CZ screen zeefmachines. Daarnaast worden uiteraard ook nog de op maat gemaakte oplossingen aangeboden.

Duidelijkheid voor de klant

De nieuwe situatie is biedt duidelijkheid aan de vele klanten: FleXiever is de totaalleverancier wat betreft mini- en midi zeefmachines en heeft een eigen FleXiever-gamma dat wordt gebouwd door de firma SMO bv uit Eeklo. Dit wordt aangevuld met het eveneens uitgebreide gamma van CZ Screen. Het totaal ziet er als volgt uit:

Mini Screener: compacte alleskunners die voor heel verschillende toepassingen kunnen ingezet worden. Verkrijgbaar in verschillende onderstellen met zeefnetten vanaf 0.5×0.5mm tot 80x80mm.

FleXiever screeners: mobiele zeefmachines gaande van transport achter een jeep tot en met vervoer met een containervrachtwagen. De mobiele zeefmachines zijn gehomologeerd volgens de Europese wetgeving en kunnen in elk land in Europa worden ingezet, iets wat de meeste fabrikanten van mobiele zeefinstallaties niet kunnen zeggen. De zeefmachines op containerhaak zijn zodanig ontworpen dat eens ze op de containervrachtwagen staan tot op 4m komen (bij een chassishoogte van 140cm) zodat deze ook niet onder “speciaal” transport vallen.

CZ Screen zeefmachines (Tsjechië): een gamma van elektrisch aangedreven stationaire vlakdek- en trommelzeven. FleXiever is de exclusieve dealer in Benelux.

MDS Big trommelzeef met aanvoerbunker

Nieuw in het gamma van CZ is de MDS Big trommelzeef met aanvoerbunker. Het is een elektrische aangedreven compacte trommelzeef en zijn aanvoerbunker gaat helpen om nog sneller en meer gedoseerd te kunnen afzeven. Hij komt beschikbaar vanaf begin 2023. De 2000 kg wegende MDS Big is de grootste trommelzeef in het CZ gamma. De afmetingen spreken voor zich: 4,43 x 1,6 x 2,7 meter. Het zeefoppervlak is 1600 x 1200 mm, met keuzen uit maasopeningen 10 / 12 – 16 – 20 – 25 – 32 – 40 – 50 mm. Hij wordt geheel elektrische aangedreven door 3 stuks 400 volt motoren met elk een vermogen van 4 kW. Zijn verwerkingscapaciteit is imposant: 30 tot 60 ton per uur. 

Op https: //youtu.be/DLxj5mauZ5A is de MDS Big in werking te zien.

Maatwerk Mini Screener

“Het modulaire ontwerp van de Mini Screener in combinatie met onze ervaringen in op maat gemaakte machines bij SMO Machinebouw (www.smo.be) biedt de mogelijkheid om klanten allerlei oplossingen te bieden,” zo vertelt Michael De Craene van SMO. “Zo hebben we een schoonheid afgeleverd aan de firma Trafiroad, die de machine gebruikt voor het afzeven van bauxiet.” Deze bauxietsteentjes worden met een tweecomponenten epoxylijm bestrooit als antislip laag op een asfaltlaag. Het betreft een Mini Screener Big Bag met een trechter van 1 kubieke meter, een centraal schakelbord en een verplaatsbaar bordes. Afhankelijk van het soort product of maaswijdte kan de helling van de zeefmachine eenvoudig worden veranderd met een hydraulische krik onder de zeefmachine. Michael vertelt erbij dat Trafiroad jaren geleden zijn eigen zeefmachine heeft gebouwd: “Na een succesvolle test, waarbij we bewezen dat onze zeefmachine 3 tot 4 keer sneller werkte (het zeefoppervlak van beide machines was hetzelfde), was het een no brainer om hun machine te vervangen.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details