Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Vertienvoudiging van de productiviteit nu ook voor graafmachines op wielen
Dankzij de Steelwrist-accessoires zijn de Yanmar-graafmachines op wielen veelzijdiger dan ooit.

Vertienvoudiging van de productiviteit nu ook voor graafmachines op wielen

Zoals alle Yanmar-modellen zetten de B75W-, B95W- en B110W-graafmachines op wielen nieuwe standaarden op het vlak van prestaties, controle, veelzijdigheid, comfort en veiligheid. Deze drie modellen zijn stuk voor stuk begiftigd met geavanceerde motortechnologie, ultramoderne cabine-uitrusting en een groot aantal accessoires en opties om zich perfect te kunnen lenen tot verschillende toepassingen, of het nu gaat om burgerlijke bouwkunde, bouw, landschapsinrichting, recycling of landbouw. Uitgerust met Steelwrist-aanbouwdelen – waaronder nu ook de beroemde Steelwrist-joysticks, die gemonteerd worden in de fabriek of in latere instantie – zijn deze graafmachines op wielen nog veelzijdiger en garanderen ze een nog hogere productiviteit.

In Noord-Europa lijkt het succes van de tiltrotator ongehinderd door te gaan. België vormt daar geen uitzondering op. Dat is logisch, want het doel is om de productiviteit te verhogen en tegelijkertijd het comfort voor de bestuurder te verbeteren. Yanmar heeft al lang begrepen wat de markt wil en is een langdurig partnerschap aangegaan met Steelwrist, de fabrikant van snelkoppelingen, tiltrotators en accessoires. Nadat de Yanmar-rupsgraafmachines eerder al konden worden uitgerust met Steelwrist-materieel is het nu de beurt aan graafmachines op wielen om te profiteren van een ongeëvenaarde veelzijdigheid en een dito gebruiksgemak, met dank aan de Steelwrist-joysticks.

De nieuwe generatie machinisten is zeer ‘manueel’ ingesteld, terwijl oudere machinisten liever met hun voeten rijden.

Nieuwe generatie

Julien Lefebvre, Sales Director France & Benelux bij Yanmar: “We hadden al erg stabiele machines met zeer goede hefcapaciteiten. We wilden ze echter leuker en gebruiksvriendelijker maken voor de nieuwe generatie machinisten, die zeer ‘manueel’ ingesteld zijn (smartphones, spelconsoles …), terwijl oudere machinisten liever met hun voeten rijden. Er moest dus aan deze dubbele vraag voldaan worden. Daarom besloten wij een optie te ontwikkelen op basis van de Steelwrist-joystick en -accessoires. Naar mijn mening heeft het weinig zin om vandaag een graafmachine op wielen te verkopen zonder de Steelwrist-optie. Met de graafmachine op wielen hebben we een machine die meer dan 1.000 uur per jaar draait. Het Steelwrist-gereedschap voegt zowel gebruiksgemak als productiviteit toe.” 

Om het gebruiksgemak te maximaliseren, heeft Yanmar zijn exclusieve partner voor tiltrotators, snelkoppelingen en andere aanbouwdelen gevraagd om manuele bediening in zijn machines te implementeren via hun joystick, inclusief besturing. De werkfunctie van de machine is dus volledig te bedienen via de joystick, terwijl de bediening van de rijfunctie traditioneel blijft (om voor de hand liggende veiligheidsredenen). Het belangrijkste idee is de machine toegankelijk te maken voor een groter aantal operatoren. Bovendien biedt het joystick- en accessoirepakket van Steelwrist kortere reactietijden dan de oorspronkelijke machinebesturing, waardoor de machinist soepeler en prettiger kan werken.

Om het gebruiksgemak te maximaliseren, heeft Yanmar gevraagd om manuele bediening in zijn machines te implementeren via een joystick, inclusief besturing.

Montage in de fabriek of achteraf

Hoewel deze optie oorspronkelijk door Steelwrist gemonteerd moest worden bij de dealer, wordt ze nu rechtstreeks in de fabriek aangeboden door Yanmar, waarbij ongeveer de helft van alle verkochte graafmachines op wielen is uitgerust met de joystickoptie. Voor machines die dealers volgens verkoopprognoses in voorraad moeten nemen, biedt Yanmar ook Steelwrist-producten aan voor latere montage. Dit is uniek in de markt. “We moesten onze distributeurs flexibiliteit bieden om aan de eisen van hun toekomstige klanten te voldoen”, legt Julien Lefebvre uit. De montage van de joystick wordt dan rechtstreeks uitgevoerd door de erkende Steelwrist-dealer of door een Steelwrist-technicus en kan gepaard gaan met de montage van accessoires. Zo is het mogelijk om perfect te voldoen aan de verwachtingen van de klant met betrekking tot de aanpassing van zijn graafmachine. Inclusief een globaal CE-certificaat.

De werkfunctie van de machine is volledig te bedienen via de joystick, terwijl de bediening van de rijfunctie traditioneel blijft.

Meer doen met minder

De graafmachine op wielen is de accessoiredrager bij uitstek, waarmee een maximum aan taken kan worden uitgevoerd met een minimum aan uitrusting. Met de tiltrotator kan je nog gemakkelijker werken in krappe ruimtes, terwijl de snelkoppeling tijd bespaart bij het overschakelen van het ene naar het andere gereedschap. Julien Lefebvre: “De vraag op de Belgische markt blijft groot. Vandaar dat we onlangs ook vorken hebben toegevoegd aan de beschikbare tools, die het hanteren van ladingen op pallets veel gemakkelijker maken. Graafmachines op wielen zullen steeds productiever worden en wat Yanmar samen met Steelwrist aanbiedt, sluit daar perfect bij aan.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details