Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Volkswagen Commercial Vehicles houdt niet van half werk
Met een reikwijdte van 424 kilometer geeft de volelektrische VW ID.Buzz Cargo geen reden tot range anxiety.

Volkswagen Commercial Vehicles houdt niet van half werk

Een vakman verlangt niet alleen een bedrijfsvoertuig op maat van zijn specifieke behoeftes, maar neemt alleen genoegen met een bovengemiddelde kwaliteit en service. De nieuwe volelektrische bestelwagen ID. Buzz Cargo en de onstuitbare pick-up Amarok van Volkswagen Commercial Vehicles overtreffen deze wensen. Je kan beide van naderbij bekijken en uitproberen in een van de 28 Volkswagen Van Centers.

Het laadruim biedt plaats aan twee europaletten.

Een succesvolle zaak speelt in op de veranderingen van de tijdsgeest. Zo ook Volkswagen Commercial Vehicles, dat naast een dienstverlening op maat van de vakman vooroploopt in de omslag naar een duurzame mobiliteit, zonder daarbij de hoge eisen van de moderne klant uit het oog te verliezen. De nieuwe Volkswagen ID. Buzz Cargo en tweede generatie van de Amarok vormen elk op hun eigen manier het sluitende bewijs daarvan.

Gelauwerd en geprezen

Laat je niet misleiden door zijn nostalgische looks. Met zijn grote batterij, supersnelle oplaadtijden en CO2-neutrale aandrijflijn is de ID. Buzz Cargo een pionier in zijn genre. Door zijn stille en uitstootvrije werking mag hij moeiteloos de stedelijke lage-emissiezones binnen en als enige bestelwagen op batterijen is hij zelfs in staat om zijn stroom terug af te geven en te functioneren als stationair opslagsysteem. Angst om niet tot bij de klant te geraken is ongegrond. De ID. Buzz Cargo pakt uit met een rijbereik tot wel 424 kilometer volgens de WLTP-norm.

De cockpit is een uithangbord van connectiviteit en gebruiksgemak.

Door zijn vooruitstrevende aanpak is de ID. Buzz Cargo al meermaals in de prijzen gevallen (Most Loved Van 2022 en International Van of the Year 2023), waarbij de vakjury’s hem lauwerden voor zijn duurzaamheid, veiligheid, efficiëntie én praktische vernuft. Het in de bodem geplaatste batterijenpakket verhindert niet dat het laadruim plaatsbiedt aan twee europaletten en een cargolengte heeft van 2,2 meter, terwijl er één ton aan de uitklapbare trekhaak kan hangen. En dan hebben we het nog niet over zijn uitmuntende actieve veiligheid, onnavolgbare connectiviteit en het verslavende comfort van het elektrisch rijden.

In het terrein is dit een echte alleskunner.

Mix tussen premium en ruig

Met de nieuwe Amarok heeft Volkswagen er alles aan gedaan om een nieuwe referentie in het segment van de pick-ups neer te zetten, eentje dat de noeste werkpaardkwaliteiten van zijn voorganger versmelt met de luxe van een personenwagen. Door de langere wielbasis en gegroeide lengte legt de Amarok een aangenamer zitcomfort voor – vooral in de voor België enkel beschikbare dubbele cabine -, alsook een laadbak die nu een toonaangevende 1.160 kilo kan torsen.

Of je nu voor een TDI-dieselmotor met vier (205 pk) of zes (240 pk) cilinders kiest, de zuinige turbokracht, een soepele automaat en een uitmuntende terreinvaardigheid zijn altijd van de partij. Door de kortere overhangen weet de Amarok vlotjes raad met steile hellingsgraden, terwijl zijn doorwaaddiepte van 800 millimeter niet verlegen zit om een passage door een kolkende rivier. De klant heeft de keuze tussen een inschakelbare of een permanente 4Motion- vierwielaandrijving naargelang het gewenste gebruik. En met zes rijmodi zet deze pick-up zich helemaal schrap voor élke ondergrond. 

De Amarok is een werkbeest met verfijnde manieren.

Het draagt allemaal bij tot de uitgekiende veelzijdigheid van deze pick-up, die het ruige veldwerk moeiteloos combineert met een voornaam en veilig weggedrag op asfalt. Voor dat laatste zorgen niet minder dan 25 rij-assistenten, waarvan sommige ook het rijcomfort verhogen, zoals de standaard actieve cruisecontrol. De cockpit is door zijn geavanceerde connectiviteit en digitale displays een hoogwaardige plek om te vertoeven. Bij de Amarok denk je aan gereedschap in een leren etui…

Klanttevredenheid als drive

Voor professionelen, door professionelen. Het Volkswagen Van Center is zo veel meer dan een showroom. In deze 28 concessies, verspreid over het hele land, kunnen vakmannen terecht voor een no-nonsense-aanpak van alles wat hun bedrijfsvoertuig aanbelangt. Van de keuze voor het juiste model, over een gepaste ombouw, tot een behulpzame dienst na verkoop, het Van Center werkt met dezelfde efficiëntie en aan dezelfde hoge eisen als de stielmannen die het bedient. Deze worden er begeleid door een specialist – noem hen geen verkopers – en ze kunnen er het volledige gamma bedrijfswagens van Volkswagen Commercial Vehicles ontdekken én testrijden. 

Vanbinnen lijkt de Amarok eerder op een personenwagen dan een pick-up. In het Volkswagen Van Center zijn vakmannen in handen van echte experten.

Omdat tijd kostbaar is, garandeert het Van Center binnen de twee dagen een offerte, inclusief voor ombouwingen in het eigen atelier, terwijl het een onderhoud altijd binnen uiterlijk drie dagen afrondt. Laat je zaak geen speling voor een bezoek tijdens de kantooruren? Weet dan dat je er ook ’s avonds terechtkunt en desnoods uit een ruime selectie een vervangvoertuig kunt kiezen. Het Volkswagen Van Center, dat is een betrouwbare voorkeurpartner die zaakvoerders bijstaat met een financiering op maat en een gespecialiseerd advies.      ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details